Viikonloppu oli ja meni ja mukava viikonloppu olikin. Meillä oli lauantaina Enkelin muistobileet ja oli hauska ilta. Muisteltiin ja juhlistettiin Henrin muistoa Henrin läheisten kavereiden kanssa, paikalla oli edustusta molemmista bändeistä. Kyyneliä sai toki muistellessa vierittää (yllättävää kun on minusta kyse), mutta kyllä tuli hauskaakin pidettyä ihan niinkuin Henrikin olisi toivonut meidän tekevän. Lauantaina aamulla ennen sulkapalloon lähtöä leivoin illanistujaisia varten kaura-rahka-porkkanasämpylöitä. Tuli muuten ihan älyn hyviä ja pehmeitä! Näihin ei tarvinnut särkeä hampaitaan. Yleensä kun yritän tehdä mahdollisimman terveellisiä sämpylöitä, voisi aikaansaannoksilla pelata vaikka jääkiekkoa.

SDC12825-normal.jpgSDC12828-normal.jpgSDC12830-normal.jpg    NAMS! :0)

Illalla lähdettiin sitten porukalla vielä baareilemaan ja kävin ensimmäistä kertaa Ilonassa. Oli ihan kiva paikka, mutta porukkaa oli aika paljon. Päästiin onneksi jonon ohi hyvien suhteiden ansiosta niin ei tarvinnut jonotella. Muutaman kerran taisin saada kyynärpäästä illan aikana ja taisipa varpaatkin jäädä pariin otteeseen jonkun alle. Myös veskiin oli koko illan pitkät jonot. Mutta paikkana ihan mukavaa vaihtelua, kun yleensä jos käyn baarissa ylipäänsä käyn Riversidessa/Nightissä Hotelli Kimmelissä tai jossain pienemmässä kuppilassa.

SDC12832-normal.jpg

Eilinen menikin sitten kalsaripäiväksi ja tuli kyllä syötyä herkkuja ihan liikaa. Siitä pääsenkin sopivaa aasinsiltaa pitkin päivän aiheeseen eli elämäntaparemonttiin, josta lupasin edellisessä postauksessa kertoa. Tämä postaus vaatikin hieman taustatyötä, kun yritin ottaa itsestäni tuoreita, edes jokseenkin siedettävän näköisiä kuvia sekä kaivella vanhaa todistusaineistoa koneen syövereistä.

Mutta asiaan. 

Kesällä 2011, nähtyäni itsestäni valokuvia Terhin häistä heräsin siihen että olen tainnut "pikkuisen" hankkia itselleni muotoja. Olen aika pitkä tyttö, n. 180cm ja olen aina parinkympin paremmalle puolelle pysynyt todella hoikkana. Oikeastaan sain nuorena syödä ihan mitä halusin enkä varsinaisesti levinnyt, tosin liikuinkin suht aktiivisesti. Pysyttelin aika hoikkana aina vuoteen 2009 saakka. Silloin tapahtui elämässä isoja muutoksia yksityiselämässä ja se aiheutti sitten omat murheensa ja herkut alkoivat maistumaan. Olen myös joutunut käyttämään pitkän aikaa lääkitystä erääseen vaivaan ja tuo lääkekin on nestettä keräävää. Pääsyy lihomiseen oli kuitenkin se, että söin huonosti (ranskalaiset potut, sipsit ja suklaa ovat akilleenkantapääni) ja tulihan sitä kavereiden kanssa käytyä ulkonakin aika ahkerasti; meitä oli monta simpsakkaa sinkkunaista ja vähän liian helposti ne tanssipopot aina viikonloppuisin eksyivät jalkaan ja siideritölkki sihahti auki. Liikuntakin unohtui. Toki käytin koirat lenkillä, mutta varsinaista kuntoa kohottavaa hikiliikuntaa ei kyllä kamalasti tullut pariin vuoteen harrastettua. Se, että plösähdin on sinällään ihmeellistä, koska aina tuohon kevääseen 2009 asti juoksin mm. pitkiä lenkkejä. 

Yllä siis oivallinen resepti kaikille jotka haluavat takapuolensa leviävän maksimaalisiin mittasuhteisiin! ;0)

entinen-normal.jpg    Maaliskuu 2011

SDC11524-normal.jpg    Elokuu 2011

Näistä kuvista siis lähdettiin liikkeelle. Aluksi remontoin ruokapuolen, jätin alkoholin uutena vuotena 2012 (viime vuonna taisin käydä baareilemassa ehkä viisi kertaa, keikoilla en juo muuta kuin vettä ja litroittain teetä) ja myöhemmin aloin lisäämään liikuntaa hiljalleen. Ensimmäisinä päivinä saatuani herätyksen laihdutukseen ja elämäntaparemonttiin kokeilin karppausta, mutta se ei kyllä ollut yhtään minun juttuni. Tykkään liikaa hiilareista enkä keksinyt sallituista ruoka-aineista mitään maistuvaa ruokaa. En halunnut tehdä itselleni mitään tavoitteita, vaan päätin että alan pikkuhiljaa remontoimaan elämäntavat takaisin sellaisiksi kuin ne nuorempana olivat ja jopa paremmiksi siinä suhteessa että alkoholin käyttö vähentyi erittäin radikaalisti. Joka tapauksessa, jätin herkut syömättä ja pienensin annoskokoja. Kaloreita en ole laskenut koko aikana kuin suurpiirteisesti. Koirien lenkitykset muuttuivat tunnin tai puolentoista tunnin hikilenkkeihin (Helmikin on karistanut tehokkaasti kiloja ja kiinteytynyt; tykkää ruuasta kuten omistajansakin), sauvakävelyyn, hölkkäilinkin sillon tällöin ja kävin uimassa. Viime keväänä (2012) kunto alkoi hiljalleen kohenemaan ja aloin tekemään 6-12 kilometrin reippaita kävelylenkkejä lähes päivittäin. Toukokuussa innostun sitten parista uudesta lajista, kun aloimme Mikon kanssa pelaamaan sulkapalloa ja rullaluistelemaan. Luistelu on muuten mukavaa puuhaa kun alkaa luottamaan itseensä eikä pelkää kaatumista ja alamäkiä ihan älyttömästi koko aikaa! Ja ilmeisen tehokasta liikuntaa. Aloin myös juoksemaan koirien kanssa ja itseksenikin. Marraskuun alussa aloitin käymään kuntosalilla ja siihen olen nyt tykästynyt kovasti, on mukavaa kun huomaa lihasten muuttuvan ja kiinteytyvän. Tai on mukava ylipäänsä huomata että lihaksia todellakin on jossain rasvakerroksen alla.

Olen käyttänyt urheilun kirjaamiseen trainit.fi sivustoa ja pitänyt siellä urheilupäiväkirjaa. Voisin joitakin otteita kopsata sieltä kuvaamaan käytännössä urheilun määrää. Jotkut viikot ovat todella aktiivisia mutta löytyy niitäkin viikkoja (kuten kaksi viimeistä viikkoa sairastelujen takia) kun urheilua ei syystä tai toisesta ole tullut harrastettua niin antaumuksella. Viime syksynä oli myös vähemmän aktiivista aikaa kun muutin tänne nykyiseen kotiini ja jouduin entisestä kodista evakkoon vanhempieni luokse kosteusremontin takia. Tuolloin kyllä pyöräiltiin ja sienestettiin äiskän kanssa paljon.

Toukokuun viimeinen viikko 2012:

Ma: -

Ti: Kävely 1h 10min, rullaluistelu 30min, kuntosali 35min (810 kcal)

Ke: Kävely 60min (311 kcal)

To: Kävely 60min, rullaluistelu 50min (630 kcal)

Pe: Kävely 60min (311 kcal)

La: Sulkapallo 60min (334 kcal)

Su: Sulkapallo 60 min (334 kcal)

Heinäkuun toinen viikko 2012:

Ma: Sulkapallo 1h 10min, rullaluistelu 50min (707 kcal)

Ti: Kävely 40min, rullaluistelu 1h 10min (651 kcal)

Ke: Kävely 60min, rullaluistelu 50min (628 kcal)

To: Kävely 60min (311 kcal)

Pe: Rullaluistelu 50min (318 kcal)

La: Golf (lyöntiharjoittelua) 1h (272 kcal)

Su: Rullaluistelu 60min, sulkapallo 50min (659 kcal)

532526_10151018710152402_143225264_n-nor    150 m!

Tammikuun viimeinen viikko 2013:

Ma: Kävely 60min, kuntosali 1h 10min (737 kcal)

Ti: Kävely 1h 10min (357 kcal)

Ke: Hiihto 1h 10min (314 kcal)

To: -

Pe: Kävely 60 min, kuntosali 1h 15min (768 kcal)

La: Kävely 30min (153 kcal)

Su: Kävely 1h 30min (460 kcal)

Tämän vuoden liikuntoihin on olennaisesti kyllä vaikuttanut Enkelin kuolema sekä parin viime viikon sairastelu. Kaksi viikkoa sitten salilla kipeytyi selkä ja paranneltuani sitä viikon verran sain sen kummallisen vatsataudin jonka kourissa meni niinikään viikko. Viime viikolla tuli siis vain käveltyä ja pelattua lauantaina sulkapalloa. Tänään pääsin ensimmäistä kertaa pitkästä aikaa salille ja ikäväkseni huomasin taas selän kipuilevan. 

satku-normal.jpg  Jalkaprässiä

Joka tapauksessa, näistä elämäntaparemontin tuloksista. Vaikutukset ovat olleet aika suuria moneenkin asiaan. Olen paljon paremmalla tuulella enkä ole jatkuvasti kipeänä. Ei närästä eikä ole vatsakipuja. Jouduin käymään jatkuvien vatsakipujen takia jopa vatsalaukun tähystyksessä syksyllä 2011. Harmi etten silloin älynnyt että rasvaisesta ruuastahan nekin ongelmat johtuivat. Kunto on parantunut ja voisinkin väittää olevani nykyään ihan suht hyväkuntoinen. Matkaa on kuitenkin vielä paljon! Tässä tämänpäiväisiä kuvia:

SDC12857-normal.jpgSDC12850-normal.jpgSDC12858-normal.jpg

Painoa on tällä hetkellä lähtenyt elo-syyskuusta 2011 lähtien 22.6 kg. Kuten kuvista näkyy, loppukesästä 2012 tähän päivään ei ole kamalasti laihtumista tapahtunut koska syksyn elin ylläpitovaiheessa saavutettuani silloisen tavoitepainoni. Nyt vuoden alusta päätin taas aloittaa viimeisten kilojen karistamisen. Salilla käynti on vaikuttanut muutamassa kuukaudessa aika paljon. Grammoja ei ole juuri lähtenyt mutta senttejä aika paljonkin. Vaatekoko on merkistä ja vaatteesta riippuen yläosissa 32-36 ja alaosissa 38/30". 

Tavoitteenani olisi saada kiinteä ja lihaksikas vartalo ajan kanssa. Jos minulla olisi paljon rahaa, palkkaisin personal trainerin joka saisi piiskata ja läksyttää. Tällä hetkellä haluan kuitenkin päästä vielä viimeisistä ihroista eroon ja sen jälkeen aloitan lihasten kasvattamisen, tai ainakin yritän :0) Tällä hetkellä teen salilla hommat ihan oman järkeni mukaan ja lisään painoja noin neljän viikon sykleissä. Ruokavaliossa olen mukaellut Jutta Gustafsbergin ohjeita. Nyt onkin muuten aika hyvä motivaatio viikonlopun (ja oikeastaan koko viime viikon..) possuttelujen jälkeen aloittaa taas treenit! 

Siispä liikunnallista viikkoa meille kaikille! :0)