Moikkelis!

Tälle päivälle ei taasen ole mitään sen kummempaa aihetta, kunhan kirjoittelen kuulumisia. Pakkasta oli maanantaina ja eilen taas tosi paljon, mittari pyöri pari päivää 20 asteen tienoilla, mutta aurinko on kuitenkin paistellut mukavasti. Tänään olikin sitten ylläri herätä kun pakkasta oli vain pari astetta.

IMG_0026-normal.jpg

Alkuviikon on ollut tosi hyvä motivaatio taas liikkua, pitkästä aikaa! Maanantaina käytiin tosiaan pelaamassa 65 minuuttia sulista, eilen kävelin salille ja takaisin, yhteensä 70 min, ja tein 1h 20 minuuttia kestäneen salitreenin. Tein joitakin liikkeitä vähän normaalia pienemmillä painoilla, kun pelottaa tuo selän kipuilu. Onneksi ei ainakaan tuntunut pahenevan. Tänään käytiin sitten koirien kanssa tunnin reipas kävelylenkki. Sopivasti juuri ennen kun lähdettiin alkoi älytön lumipyry ja tietenkin se loppui saman tien kun päästiin kotiin :0) Oltiin aika lumisia koko porukka ja kylläpä hiki virtasi tarpoessa! Huomenna pidän lepopäivän urheilusta ja illalla onkin sitten soittotreenit poikien kanssa. 

IMG_0038-normal.jpg

Joensuun viimeinenkin musaliike sitten lopettaa toimintansa. On kyllä niin harmillinen juttu! Tämäkö on sitten tulos siitä, kun kaiken saa nykyään netistä halvemmalla? Vähän hankala on nyt äkkiseltään poikienkin lähteä hankkimaan vaikka kitaran kieliä tai ihan vaan jotain piuhoja treenikselle jos entiset hajoaa. Aika hurjalta tuntuu, että Joensuunkin kokoinen kaupunki, joka on vielä musiikin suhteen erittäinkin aktiivinen, on nyt sitten kokonaan ilman alan liikettä. Huhut kyllä kertoo, että uutta putiikkia on suunnitteilla, mutta olisipa suonut kaupanteon jatkuvan näille henkilöille jotka ovat vuosikymmeniä liikkeitään täällä pyörittäneet. Harmi juttu. Loppuunmyynnistä hankin Alpinen korvatulpat, kun entiset tulpat eivät sovi minun korviin ei sitten ollenkaan. Sattuvat vain korviin kamalasti ja meinaavat tippuakin koko ajan.  Nämä tuntuvat olevan kooltaan ihan sopivat ja ovat varmastikin hyvälaatuiset myös vaimennuksen suhteen. Tuli tuossa eräissä treeneissä puheeksi poikien kanssa se, että minähän en käyttänyt ensimmäisen vuoden aikana treeneissä korvatulppia ollenkaan.. Viisasta eikö? En tiedä miten se on mahdollista kun nykyään hetkikin ilman tulppia kesken soiton tuottaa sellaista kärsimystä ettei ole tosikaan. Toivottavasti en kuitenkaan tuossa ajassa saanut vaurioitettua kuuloa kovin pahasti, kyllä nuo ropelit tuntuu ainakin tällä hetkellä vielä toimivan ihan hyvin. 

Keikkamyynti on lähtenyt sujumaan ihan mukavasti ja päivät onkin hurahtaneet viime aikoina aika sujuvasti koneella hommia näpytellessä. Siinä sitten luovien taukojen lomassa olen näprännyt aina jotakin muuta kotona kuntoon. Laittelin alkuviikon aikana mm. pääsiäisruohot kasvamaan ja järjestelin koruhyllyä.

IMG_0019-normal.jpgSDC13172-normal.jpgSDC13177-normal.jpgSDC13166-normal.jpg

Pirtelöitäkin olen taas innostunut väsäämään nyt kun sain kotoa marjoja. Ja nyt en ole tehnyt sitä virhettä että olisin laittanut raakakaakaota joukkoon :0) Tänään laitoin pirtelöön sekaan myös kokonaisen avokadon ja pirtelöstä tuli tosi hyvä! Oikeastaan sellainen jogurttimainen ja oli mukavan täyttävä välipala. Paino oli muuten maanantai aamuna tippunut puoli kiloa perjantaista, joten toiveikkain mielin olen tulevan perjantain punnitusta ajatellen.

IMG_0036-normal.jpgIMG_0012-normal.jpg 

Tänään testasin myös uusia kynsilakkoja. Tilasin Oriflamelta kaksi lakkaa, kirkkaanpunaisen ja pinkin. Pinkin lakan väriin olin vähän pettynyt, kuvastossa se näytti paljon marjaisammalta ja "pinkimmältä" kuin mitä se todellisuudessa on. Luonnossa väri on aika haalea ja sellainen roosamainen, ei mielestäni niinkään pinkki. Mitään muuta huonoa sanottavaa näistä lakoista ei sitten löytynytkään, vaan pitkästä aikaa löytyi lakka joka muilta ominaisuuksiltaan on aivan täydellinen: peittävä, sivellin on sopivan pieni ja lakka kuivaa todella nopeasti. Lakkaa ei tarvinnut kuin yhden kerroksen ja kynnet jäivät mukavan kevyiksi. Inhoan lakkoja joita täytyy löträtä kerroskaupalla niin, että lopulta kynsissä on kahden sentin kerros lakkaa, eivätkä ne kuiva koskaan. Ja oletetun kuivamisenkin jälkeen niihin jää heti kamalat arvet jos ne osuvat johonkin. Eli pointsit näille! :0) Jos jollakulla teistä lukijoista olisi muuten jotain hyvää vinkkiä kynsien vahvistamiseen ja kasvun edistämiseen, niin otan vinkit kiitollisena vastaan. Oma kynsilaatuni on nimittäin ohutta, halkeilevaa ja ne myös repeilevät jatkuvasti. Aiemmin rakentelin itselleni ja kavereille rakennekynsiä, mutta nykyään en ole saanut aikaiseksi hankkia lisää geelejä. Onhan ne rakennekynnet ihanat, mutta erittäin epäkäytännölliset, varsinkin jos niitä tykkää pitää vähänkään pidempinä. Nykyään olen niin mukavuudenhaluinen että kärvistelen mieluummin omilla lyhyillä kynsillä ja laittelen joskus tekokynsiä jos siltä tuntuu. Tosin nyt kyllä alkoi tätä kirjoittaessa tekemään taas mieli niitä rakennekynsiäkin, joten katsotaan josko niitä näpräisin kuitenkin joku päivä :0)

IMG_0015-normal.jpg

Parina iltana olen myös istunut pianon ääressä kynä kädessä ja hahmotellut muutamaa biisiä. Katsotaan saisiko niistä jotain järkevää aikaiseksi. Tehdään Mikon kanssa aika paljon yhteistyötä sävellyksen suhteen ja häneltä tuleekin aina silloin tällöin kauniita sointupohjia joihin sitten teen melodiat ja sanat. Muutama sellainen viritelmä olisi tälläkin hetkellä työn alla. Olen myös kitaran kanssa harjoitellut modulaatiota Pieni muru hiekkaa -biisiin huomisiin treeneihin. Äkkiseltään hankalaa sekin, kun on vuosikausia tottunut laulamaan kappaletta tietystä sävellajista. 

Terhi kävi äsken kylässä, olipa mukava nähdä taas pitkästä aikaa. Katsottiin telkkua, juotiin teetä ja juoruttiin tietenkin, mitäpä muuta ;0) 

Lopuksi vielä huomio sivuilla näkyvistä kuvista. Promokuvieni tekijänoikeudet omistavat valokuvaajat Noora Timonen, Harri Toivanen ja Esu Hirvonen. Kuvaajien lisäksi kuvia ovat muokanneet Piia Pelli sekä Nenna Tuominen. Piia on tehnyt mm. kotisivujen ja blogin bannerin kuvakollaasit. Nenna on muokannut ensimmäisen sinkun kansikuvan. Tässä yhteydessä lähetänkin lämpimät kiitokset Nooralle, Harrille, Esulle, Piialle ja Nennalle avusta ja yhteistyöstä. Ootte parhaita :0) Loput sivuilla näkyvät kuvat ovat minun itse nappailemia, ja jos joku niistä jotakin haluaa joskus jossakin yhteydessä käyttää, niin sähköpostia tulemaan vaan!

Nyt lähdetään taivaltamaan taas tuuleen ja iltapissille koiruuksien kanssa!

Hyvää ötyä & heippodeeeeeii!!