No nyt se on takana! Eli InBody kehonkoostumusanalyysi. Menin Energylle aamulla yhdeksäksi. Kyllä hermostutti.

SDC13786-normal.jpgSDC13788-normal.jpgSDC13791-normal.jpg

Aamulla ei saanut syödä eikä juoda mitään. Menimme mittaushuoneeseen ja tälläinen aparaatti siellä sitten oli vastassa:

SDC13796-normal.jpgSDC13795-normal.jpg

InBody -mittaus perustuu sähkövirran johtamiseen kehon läpi. Tarkempaa tietoa laitteesta ja mittausmenetelmästä löytyy InBodyn sivuilta (TÄÄLTÄ). Eli tämä on siis tosiaan luotettava keino selvittää kehon koostumusta ja tämä menetelmä on käytössä mm. tutkimuslaitoksissa, sairaaloissa ja yliopistoissa. Eli ei varsin mikään pilipalivehje :0) Ennen mittausta otettiin sukat pois ja kädet ja jalkapohjat pyyhittiin sellaisella kosteuspyyhkeellä, jossa oli jotakin ainetta jonka nimeä en muista. Kyselin myös tämän menetelmän eroja mm. pihdeillä tehtävään mittaukseen tai veden alla tehtävään mittaukseen mutta en muista niitäkään. Olin vissiin vähän paniikissa kun olen unohtanut kaiken kuulemani :0) Olen varsinainen tiedon lähettiläs. 

Laitteen päälle noustiin seisomaan ja käteen otettiin sivuilla näkyvät kapulat. Jalat ja sormet asetettiin metallipinnoille, kapuloita ei tarvinnut puristaa ja käsiä pidettiin hieman irti kropasta. Siinä sitten törötettiin puolisentoista minuuttia ja laite otti kaikki mahdolliset tiedot. Mittauksen jälkeen tulokset tulostettiin paprulle ja siinä ne nyt sitten on (tunnistetiedot [ja paino :D] peitetty):

SDC13797-normal.jpg

Helpotuksen huokaus! Ei mitään kamalaa eikä hävettävää, olen näiden mukaan ihan normaali ja ihan hyvässä kunnossa. Vauhkosin eilen Mikolle siitä kun pelkäsin eniten rasvaprosentin tulosta. Ja kuten viimeksi kirjoitinkin, niin pelkäsin että se olisi yli 30. Mikko sitten väitti että prosentti on 20-25 (kiitos vaan kohteliaisuudesta). Laitettiin sitten kisa käyntiin ja löimme rasvaprosentista vetoa. Minä voitin ikävä kyllä ja ansaitsin Mäkkäristä ruokaa (syön kyllä salaatin!) :0) Tässä hieman tuloksia tarkemmin:

 • Painoindeksi 22 (viitearvo 18.5-25)
 • Rasvamassa 18.7 kg (viitearvo 13.9-22.3 kg)
 • Rasvaprosentti 26.2 (viitearvo 18-28)
 • Lihasmassa 29.2 kg (viitearvo 26.9-32.9)
 • Vyötärö-lantiosuhde 0.86 (viitearvo 0.75-0.85) 
 • Kehon nesteindeksi 0.33 (normaali)
 • Viskeraalinen rasva eli sisäelinrasva 75.9 (viitearvon maksimi 100)
 • Fitness indeksi eli lihaksen ja rasvan suhde 76 (naisilla viitearvo 70-90)

Elikäs elikäs. Kaikki muut lukemat ovat ihan normaalit, mutta vyötärö-lantio suhde menee 0.01 desimaalin verran yli viitearvon. Himputti! Mut pitäähän sitä naisen nyt hieman persevä ollakin. Rasvaprosentti on viitearvon ylärajalla, mutta toisaalta lihasmassan lukemat on myös suht korkealla. Näiden tuloksena fitness indeksi olikin ohjaajani mielestä yllättävän hyvä, eikä tätä saliharrastusta tarvitsekaan aloittaa ihan nollapisteestä. Myöskin se oli ilahduttavaa, että verrattuna keskivertotuloksiin joita minun kokoiset naiset saavat, on minulla jaloissa ja käsissä keskimääräistä enemmän lihasta. Oikeastaan mikään ei varsinaisesti jäänyt harmittamaan! Kun tiedän että eiköhän seuraavaan kontrollimittaukseen mennessä (joka olisi 2-3 kuukauden kuluttua) on ainakin toivottavasti lukemat hieman parantuneet. 

Lupasin myös niitä muita mittoja, joten tässäpä niitä. Tuo paino vielä arveluttaa tässä vaiheessa kertoa niin jätän sen kertomatta, en tahdo että kukaan ilkeä ihminen käyttää sitä minua vastaan ehkä joskus tulevaisuudessa :0) Ihan yksityisyyden takia jätän myös rinnanympäryksen mainitsematta. Eli siis koska se ei ole kovinkaan kummoinen, en varsinaisesti rökitä Pamela Andersonia.

 • Vyötärön ympärys 68 cm
 • Lantion ympärys 91 cm
 • Reiden ympärys: 53/53 cm (vasen-oikea)
 • Hauiksen ympärys: 27/28 cm (vasen-oikea)

Näistäpä pitäisi sitten lähteä liikkeelle. Mittauksen jälkeen kävin syömässä kahvilassa sämpylän ja menin takaisin tekemään yläkroppatreenin. Eilen en ennen treenejä salille mennyt, koska olo oli niin huono koko päivän, että treeneissäkin tuntui tuskanhiki valuvan aina ajoittain. Tänään olo oli jo parempi, joten siispä jäin innostunein mielin huhkimaan. Ja selvisin! Ihan yksin! Enkä edes mennyt laitteisiin väärin päin! Ja muistin kuinka niitä käytetään! Olen iloinen. Salilla meni alku- ja loppuverryttelyn kanssa tasan tunti. Iltapäivällä kävin sitten vielä koirien kanssa vajaan tunnin kävelylenkillä. Huomenna ei varmaankaan ole tulossa postausta, koska tällä hetkellä tuntuu siltä että huomenna en saa nostettua edes maitopurkkia. En ole koskaan aiemmin tehnyt 45 minuuttia putkeen harjoitusta pelkästään yläkropalle, joten ihan varmasti huomenna särkee ja kolottaa varsinkin yläselkää ja rintaa.

Fiilis on tosi innostunut eikä eilisen hermoilusta ole enää jälkeäkään! Minulle oli iso juttu mennä vieraitten ihmisten sekaan kuntoilemaan kun olen niin epävarma itsestäni tuollaisissa asioissa. Pelkään aina että ihmiset katsovat että mitähän tuokin täällä tekee. Varsinkin kun en ole mikään "välineurheilija" eli minun liikuntavarusteet ei todellakaan ole mitään kuuminta muotia niinkuin monella salilla olevista naisista näkyi olevan. Mutta selvisin, tykkäsin kovasti ja todellakin aion nyt jatkaa iloisin ja positiivisin mielin! :0) Ihanaa saada uusia haasteita elämään. 

Siinäpä ne päivän kuulumiset. Nytkun kädet tuntuu toimivan vielä jotenkin niin alan tekemään yhtä sanoitusta loppuun. Tekstejä on nyt syntynyt ihan kivasti, hyvä motivaatio ja inspiraatio päällä siihenkin touhuun. Kyl tää tästä! :0)

SDC13782-normal.jpg

SDC13759-normal.jpg

Ainiin! Näin muuten viime yönä unta että ne minun aiemmat Paintilla tekemät taideteokset oli jossakin televisiomainoksessa ja mietin kuumeisesti tekijänoikeustuloja. Seuraavassa hetkessä  Adam Lambertin [ikävä kyllä] ex-poikaystävästä Sauli Koskisesta oli tullut minun poikaystävä. Katsoimme telkkaria ja Sauli selitti minulle jotakin ihmisen kurkussa olevista onteloista? 

Moikkaaaaaaa!!