Pahoittelut kun blogin puolella on taas ollut hiljaisempaa. Ensimmäinen työviikko loman jälkeen on takana ja unet ovat olleet karkuteillä joten blogin kirjoittaminen on nyt jäänyt viimeiselle sijalle, varsinkin kun on tuo pikku napero joka vie kaiken huomion hereilläoloaikanaan :0)

Tänään kuitenkin kokeilevassa keittiössä tuli tehtyä herkullinen tuotos. Jarkko ehdotti eilen että kokeiltaisiin joku päivä tehdä kevätrullia itse. Eilen sitten Primasta tarttuikin mukaan paketti kevätrullapohjia ja tänään tein täytteen rulliin niistä aineksista mitä jääkaapista sattui löytymään.

IMG_0028-normal.jpg

Itse tehtyihin kevätrulliin tarvitset siis:

  • riisipohjia
  • porkkanaa
  • kevätsipulia
  • kiinankaalia
  • tuoretta valkosipua
  • herkkusieniä
  • paprikaa
  • kukkakaalia
  • vähärasvaista jauhelihaa
  • keitettyä riisiä
  • ruususuolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • kananmunaa

Jälleen kerran jätän mitat kertomatta, koska laitoin aineksia ihan silmämääräisesti. Rullien teko oli hieman aikaavievää mutta yksinkertaista. Pilko porkkana (silppusin porkkanan kuorimaveitsellä ohuiksi siivuiksi), sipuli, sienet, paprika, kukkakaali ja valkosipuli ja kuullota pannulla niin että kasvikset ja sienet hieman pehmenevät. Lisää loppuvaiheessa mukaan pilkottu kiinankaali (loppuvaiheessa siksi ettei kaali mössöönny liikaa). Paista jauheliha, keitä riisi ja sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta sörsseli suolalla ja pippurilla. Ota rullapohjat yksitellen käyttöön ja liota pohjaa ohjeen mukaan kuumassa vedessä n. 10 sekuntia niin, että pohja pehmenee (varo ettei repeä!). Nosta pohja työtasolle ja laita hieman keskiosan alapuolelle kaksi ruokalusikallista täytettä. Taita alapuolelle jäävä osa täytteen päälle, nosta molemmat reunat rullan päälle ja rullaa loppuun. Kiinnitä loppukohta rullasta kananmunalla rullaan kiinni.

IMG_0018-normal.jpgIMG_0019-normal.jpgIMG_0020-normal.jpgIMG_0022-normal.jpgIMG_0023-normal.jpgIMG_0024-normal.jpg

Lämmitä öljy kattilassa ja testaa öljyn kuumuus vaikkapa palalla kaalia. Paista rullia öljyssä niin kauan että rullat ruskistuvat kauniisti. Nosta talouspaperin päälle valumaan, anna jäähtyä hieman ja nauti! Tämän kanssa sopisi ihan älyttömän hyvin sweetchili-kastike, mutta se oli päässyt loppumaan eikä eilen muistettu ostaa uutta purkkia. Menihän nuo ihan paljaaltaakin. Nämä eivät todellakaan ole kovin kevyitä herkkuja, kaukana siitä, mutta mukava oli kokeilla ja huomata että makuhan on varsin hyvä! :0) Enjoy.

IMG_0025-normal.jpg