Moikka!

Tässäpä sunnuntaille kevyt ja terveellinen lounasvaihtoehto. Kerroinkin että olen ollut Superdieetillä tällä hetkellä viisi viikkoa (viikko vielä jäljellä) ja aika pitkälti ruuat ovat painottuneet erilaisiin salaatteihin lepopäivien aikana. Tälläinen herkkulounas tuli juuri syötyä:

IMG_0012.jpg

Eli raikas kanasalaatti uppomunalla sekä paahdetuilla Cashew-pähkinöillä. Hyvää ja simppeliä. Salaattiin tarvitset siis:

  • 1.5l vettä
  • 3rkl etikkaa
  • 1 Kananmuna
  • Salaattisekoitusta
  • Kiinankaalia
  • Kurkkua
  • Paistettua kananrintaa (/mitä muuta lihaa tahansa, esim. pulled porkia, kalaa, katkarapuja)
  • Cashew-pähkinöitä
  • Öljyä (meillä on käytössä valkosipulilla maustettu kylmäpuristettu oliiviöljy)
  • Ruususuolaa
  • Pippuria

Uppomunia tehtiin tänään ensimmäistä kertaa. Minusta uppomunat on näyttänyt kaikissa resepteissä aina herkullisilta ja nyt lopultakin saatiin aikaiseksi niitä kokeilla itsekin. Valmistus oli hyvin yksinkertaista.

Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää etikka. Riko kananmuna isoon kauhaan (kananmuna ei saa tietenkään mennä rikki). Laita lämpö pienemmälle niin että vesi ei poreile liian voimakkaasti. Laita kananmuna kauhalla veteen ja anna keittyä noin neljä minuuttia. Neljän minuutin keittämisen jälkeen kananmuna jäi vielä aika löysäksi, eli juuri sellaiseksi kun halusinkin. Nosta muna varovasti pois vedestä esim. lusikalla tai reikäkauhalla.

IMG_0001.jpgIMG_0002.jpgIMG_0004.jpgIMG_0006.jpg

Salaattipohja kannattaa monipuolisuuden takaamiseksi tehdä mahdollisimman erilaisista vihreistä salaateista. Salaatin päälle käy erittäin hyvin pannulla paahdetut pähkinät. Kun salaatti on valmis, lorauta salaatin päälle vielä öljyä ja ripaus suolaa ja pippuria. Syö ja nauti! On varmasti hyvää, kevyttä ja erittäin terveellistä! :0)

IMG_0008.jpgIMG_0007.jpgIMG_0010.jpgIMG_0012.jpg