Viikonloppuna on taas ollut aikaa kokkailla oikein pitkän kaavan mukaan. Tein Pulled porkia eri lisäkkeiden kera. Pulled pork eli nyhtöpossu on siis PITKÄÄN uunissa haudutettavaa possua, joka lopulta on niin mureaa ja kypsää että sitä voi nimensä mukaisesti nyhtää irti.

Bbq-kastikkeella marinoituun nyhtöpossuun tarvitset siis:

 • Palan porsaan kasleria / ulkofilettä / paistia / jotakin lihaa
 • Ja Bbq-kastikkeeseen:
 • Oliiviöljyä
 • Paseerattua tomaattia
 • Ketsuppia
 • Hapanimelää tomaattikastiketta
 • Chilikastiketta
 • Soijakastiketta
 • Ruususuolaa
 • Siirappia
 • Tuoretta valkosipulia
 • Pihvimaustetta, cayannepippuria, chilimaustetta, grillimaustetta, mustapippuria

Määriä en kastikkeeseen osaa sanoa, vaan niitä voi laittaa ihan oman maun ja tuntuman mukaan. Joissain resepteissä kastike haudutetaan tomaattimurskassa pannulla (näin tein jokin aika sitten itsekin), mutta nyt vain sotkin kaikki ainekset keskenään ja annoin kastikkeen makustua hetken jääkaapissa. Possua en marinoinut etukäteen, vaan laitoin vain possun pintaan ensin suolaa ja Bbq-kastikkeen vasta noin kaksi tuntia ennen possun valmistumista. Possua siis yleisesti suositellaan marinoitavan kastikkeessa yön yli tai ainakin muutamia tunteja, mutta minun ruuanlaitossa se ei ole niin justiinsa ja oikein hyvää oli näinkin.

Valmistus on siis erittäin helppoa mutta aikaa vievää. Laita uuni kuumenemaan 150-175 asteeseen ja laita possu uunivuokaan folion alle. Ota folio pois kahden tunnin päästä ja anna possun paistua tunnin verran uunissa ilman foliota. Possun saadessa nahkaan väriä valele possu marinaadilla ja laita possu takaisin uuniin vielä noin pariksi tunniksi. Paista ensimmäinen tunti kastikkeen kanssa folion alla ja viimeinen tunti ilman foliota. Itse paistoin possua eilen yhteensä noin. 5.5h. Paistoaika riippuu tietenkin possupalan koosta ja minulla oli eilen iso, 1.6kg pala ulkofilettä. Myös paistomittari olisi hyvä apuväline paistamiseen, mutta onnistuu se ihan silmämääräisestikin.

1977014_10152797561692402_17519348463962

ON MUUTEN HYVÄÄ!! :0)

Possun lisäkkeeksi tein eilen uunilohkoperunoita sekä timjamilla maustettuja uunipunajuuria. Perunoiden ja punajuurten valmistus on niinikään helppoa. Lohko perunat ja punajuuret (tuoreet kuorineen, ei säilykkeitä), lisää sekaan hieman öljyä (muutama ruokalusikallinen riittää) sekä punajuuriin kuivattua timjamia. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran tai kunnes perunat ovat rapean ruskeita ja punajuuret pehmeitä. Mausta suolalla ja perunat ranskanperunamausteella.

Tänään aamulla tein sitten sämpylöitä ja lisäsin taikinaan reilusti kaurahiutaleita sekä sesamin- ja pellavansiemeniä. Tein sämpylöistä litteitä, eli tavoitteena tehdä sämpylöistä enemmän pitaleivän kuin sämpylän näköisiä. Sämpylät täytin tuoreella sipulilla, kiinankaalilla, tsatsiki-kastikkeella, ketsupilla, halloumijuustolla, pekonilla sekä tietenkin pulled porkilla. Näitä sandwichejä söimme eiliseltä jääneiden perunoiden ja punajuurien kanssa.

Nyhtöpossun teko vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lupaan että lopputulos on sen arvoista! Enjoy! :0)

10454297_10152797561597402_6208137411041