Heippatirallallei!

Tänään on ollut taas mukavan keväinen päivä, pakkasta tosin on taas reilusti, 15 astetta ainakin. Parina päivänä on ollut ihan älytön tuuliainenkin ulkona kylläkin, mutta tänään on taas aurinkoista -- säätiedotus päättyy.

Eilinen meni taas tehokkaasti koneella istuessa ja kiitoksena siitä jännetupentulehdus alkoi taas oireilemaan oikeassa kädessä. Olen muuten huomannut, että valitan koko ajan jotakin vaivaa ja lisään vielä uutuutena lonkkakivun selkäkivun lisäksi. Epäilen näiden olevan kytköksissä toisiinsa. Ehkä hankin seuraavan kerran kaupungilta rollaattorin. Nyt meni ajatuskin ihan sekaisin kun lehtimyyjä soitti ja sai kaupattua Trendin, vaikka ei ole pitkä aika kun vasta sanoin, että se näytenumero oli vähän pettymys. Miksi ein sanominen on niin vaikeaa? Ihan asiassa kuin asiassa. No mutta pitihän se tilata kun halvalla sai (Mikon filosofiaa).

Eilen kävi kaveri kylässä ja leivoin sitten vähän lämpimäisiä. Tein pitaleipäpohjaan pikkupitsoja, olkoonsa ne nyt sitten nimeltänsä Pitapitsoja :0) Tuli muuten tosi hyviä vaikka itse taas kehunkin! Tein jauheliha- ja kinkkutäytteellä. Soveltelin pitaleipätaikinan ohjetta ja tein tälläisellä reseptillä:

  • 3 dl maitoa
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • suolaa
  • vehnäjauhoja (en tiedä määrää)
  • 2 rkl maitorahkaa
  • 2 rkl öljyä

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää loput ainekset ja vaivaa pehmeä taikina (eli ei sellaista sitkeätä jankkia). Kohota lämpimässä paikassa n. 30 minuuttia. Vaivaa taikinaa vielä pöydällä, jauhoja saa käyttää ihan runsaasti. Jaa taikina kuuteen osaan ja taputtele pellille pohjat mahdollisimman ohuiksi littanoiksi. Täytä mieleisilläsi täytteillä ja paista 225 asteisessa uunissa kunnes pohja on ruskettunut. Jauhelihaan käy muuten mausteeksi timjami ihan älyttömän hyvin, sen opin aikoinaan Terhiltä. 

SDC13326-normal.jpg

SDC13325-normal.jpg

SDC13332-normal.jpg

Äsken piti sitten harrastaa vähän meikkileikkejä. Tuli auringosta jotenkin niin keväinen fiilis, että ajattelin testata noita ihania luomivärejä, joita on tuossa lahjaksi saadussa luomiväripaletissa. Stockmannin mainoksen mallilla oli telkkarissa niin nätti turkoosi silmämeikki että valitsin turkoosin sitten sen perusteella. Vaan kyllä masensi ottaa päivänvalossa kuvia, näkyi kyllä jokainen ihon virhe ja ryppy niin selvästi että meinasi itku päästä. Eipä kait tästä enää nuorene. Lähinnä tuli mieleen että naama näytti samalta kuin se eilinen pitaleipätaikina. 

SDC13372-normal.jpgSDC13378-normal.jpgSDC13406-normal.jpgSDC13391-normal.jpg

Ensi kerralla voisin yrittää huolehtia irtonaiset hiukset pois kasvoilta ennenkun otan kuvia :0) Vaan nyt kyllä kättä polttelee sen verran pahasti että taidan lähtee pylleröitten kanssa pihalle.   Hyvinhän noille kyllä uni tuntuu taas maistuvan, varsinaiset Siamilaiset kaksoset.

SDC13430-normal.jpg

Vinkkinä muuten muille jotka ahkerasti työskentelevät näyttöpäätteellä: pitäkää hyvä huoli työergonomiasta!