Ei jumpe miten nätti ja lämmin päivä tänään oli! Kauppareissunkin sai tehdä villakangastakissa ja ilman aluskalsareita. Tästä mie tykkeen. Ja kevätkukista, nyt oli lopultakin sellainen olo että voi ostaa tulppaaneja ja pääsiäiskukankin kotiin. Huomasin tosin aamulla että olin taas toheloinut. Eilen kun tulin kotiin sieltä laavulta, olin jättänyt avainnipun oveen roikkumaan ja huomasin sen tänään aamulla kun menin laittamaan auton lämpöpiuhaan. Avainnipussa oli kaiken kukkuraksi auton avain ja treeniksenkin avain. Nyt voi kyllä suunnata katseen jonnekin yläkertaan ja kiittää siitä, että auto oli vielä aamulla parkkiksella enkä saanut murtomiehiä kylään. Onneksi asun sen verran syrjässä, että täällä ei pihoilla pyöri paljoa porukkaa, mutta kuitenkin, iso riski oli tässä toheloinnissa että olisi sattunut omaan nilkkaan ja pahasti. Mutta jälleen kerran vahingosta viisastuu :0)

SDC13503-normal.jpg

SDC13496-normal.jpg

SDC13514-normal.jpgSDC13508-normal.jpg

Ostin molemmat kukat tuosta lähi smarketista. Rainbown tulppaanit vaan oli ihan todellinen pettymys. Paketissa oli yksi kokonaan katkennut kukka ja kimpusta sai poistaa ainakin kymmenen puoliksi revennyttä lehteä. Ihan oma moka oli kun en katsonut tarkemmin, tsekkasin vaan että nuput oli kunnossa. Värikin on vähän outo, odotin kirkkaanpunaisia kukkia mutta nuo ovat enemmänkin tummanpunaisia nyt auettuaan. No, ensi kerralla paremmalla onnella ja tutkin pakkauksen tarkemmin.

Juoksentelin tänään erään tarjoustakin perässä. Cittarissa oli nimittäin tarjouksessa Icepeakin softshell -ulkoilutakit hintaan 35e plop plop-kortilla. Oikea hinta oli 59.90e. Väreinä oli tarjolla musta, harmaa ja  pinkki. Yllättäen melkein kaikki takit oli jo mennyt, mutta löysin keskustan Cittarista vielä harmaan takin ja oikean koonkin. En kuitenkaan ollut ihan varma tuosta harmaasta väristä ja ajeltiin sitten vielä toiseen Cittariin tarkistamaan, jos siellä olisi pinkkejä vielä jäljellä. Väri oli kyllä ihana, mutta vetoketjut olivat oranssit, niin en sitten kuitenkaan pitkän arpomisen jälkeen lämmennyt sille pinkille takille enkä vaihtanut keskustasta ostamaani takkia pois. 

SDC13531-normal.jpg

SDC13532-normal.jpg

Lapsi on terve kun se leikkii.

SDC13535-normal.jpg

Kirpparikierroskin tehtiin mutta eipä sieltä mitään tällä kertaa oikein löytynyt. Ostin pelkästään mittanauhan ja kaksi Arabian Myrna -sarjan kahviasettia kukkaruukkujen aluseksi.   Kukkaruukkujen aluseksi sen takia ettei minulla ole enempää kyseistä sarjaa ja nuo lautaset olivat jo parhaimmat päivänsä nähneet, maksoivatkin vain euron kappale. Äitillä on Myrna -sarjan kahviastiasto kotona. Kahvikupit lautasineen on mummon perintöä ja muutamana vuonna keräsimme sitten kahviastiaston täydennykseksi kermakon, sokerikon ja lusikat aina äitin synttäreinä. Monet ei tunnu tykkäävän Myrnasta ja sen kultaisista kukkakuvioinneista. Minusta se on kaunis ja ihanan maalaisromanttinen. Ja toki tykkään siitä itse varmasti jo senkin takia, että sarja on alunperin meille tullut mummon perintönä eli ihan tunnearvon takia (kuva netistä).

myrna-normal.jpg

Kirppareilla oli taas ihan uskomatonta jaskaa myytävänä. Kerran jos toisenkin sai silmiään hieraista, että ovatko myyjät ihan tosissaan. Ehkä parhaimpia "löytöjä" oli Marimekon vahakankainen pöytäliina, jossa oli valkealla pohjalla mustia kuvioita. Kangas oli niin käytetty ja kulahtanut että valkea pohjaväri oli pinttynyt harmaaksi, se oli täynnä likalänttejä ja kankaassa oli myös isoja ruskeankeltaisia tahroja, varmaankin jotain kattilan polttamia. Ja hintapyyntö sille oli 7 euroa! Just joo. Välillä myös ihmetyttää miten ihmiset yrittävät myydä esim. rikkinäisiä astioita kalliilla hinnalla vain sen takia, että astia on vaikka vanhaa Arabiaa. Nytkin myynnissä oli joku Arabian kuppi (1 kpl) tasseineen hintaan 38 euroa, vaikka kuppi oli pahasti halki. Rajansa kaikella vaikka Arabia arvokasta onkin. Myynnissä oli myös tyhjä cocis- tölkki 50 centin hintaan sekä 15 eurolla ikivanha kasettimankka. Mutta hei, sehän olikin varmaan retroa.. Harmitti kun kamera unohtui kotiin, olisin tänään voinut tehdä oman "Paskat kirppislöydöt" -postauksen. Vaan eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Kerroinkin eilen niistä kotikutoisista suolapähkinöistä. Tein niitä taas äsken ihan sen takia että saisin niistä kuvan tänne blogiin (en siis tietenkään sen takia että suolaherkkuhammasta kolottaisi). Tein pähkinöitä sekä uunissa että pannulla. Kotitekoisiin suolapähkinöihin ei siis tarvitse mitään muuta kuin haluamiaan pähkinöitä (itse käytin ihan maapähkinöitä), suolaa ja öljyä. Ja jos haluaa tehdä maustettuja versioita niin sitten haluamaansa maustetta, esim. chilijauhetta. Öljyä pähkinöihin ei tarvitse laittaa kuin todella todella vähän, sen verran että kupissa sekoitellessa pähkinät vähän öljyistyy. Itse sekoitin pähkinät ja öljyn sormin juuri sen takia, että pieni öljytilkka tarttuu sitten tasaisesti pähkinöihin. Sitten suolaa sekaan ja pähkinät joko uuniin tahi paistinpannulle. Uuniin lämpöä n. 200 astetta. Pähkinöitä pidetään uunissa vain muutamia minuutteja, kunnes pinta hieman paahtuu. Itse poltin ensimmäisen kokeiluerän, kun en tajunnut että ne paahtuu niin nopeasti. Pannullakin pähkinät valmistuu nopeasti ja pähkinöitä kannattaa sekoitella koko ajan, että ne paistuvat tasaisesti joka puolelta. Itse onnistuin tälläkin kertaa käräyttämään osan. Makueroa on jonkin verran, itse tykkään ehkä enemmän pannulla paistetuista. Vasemmalla uunissa paahdetut suola/chilipähkinät ja oikealla pannulla paistetut suolaiset pähkinät. Pieni vinkki muuten chilijauheella maustamiseen eli se kannattaa sekoitella pähkinöihin paahdon/paiston jälkeen niin maku ei kitkeröidy kovassa lämpötilassa.

SDC13538-normal.jpg

Nyt taas pieni tietoisku. Pähkinäthän ovat täynnänsä mm. sydämelle terveellistä rasvaa, protskua ja kuitua. Maapähkinä sisältää mm. hyviä rasvoja 29g/100g sekä 14% proteiineja. Ravintoarvoiltaan vielä parempia ovat hassel- ja cashewpähkinät mutta itse en tykkää hasselpähkinöistä (muussa kuin pähkinäsuklaassa..) ja cashew-pähkinät ovat valitettavasti ihan älyttömän kalliita. Tokmannilta saa Priima -merkkisiä kuorittuja maapähkinöitä kilon pussin neljällä eurolla, eli ei tosiaan pahan hintaisia verrattuna esim. s-ryhmän 250 gramman pusseihin (kuorimattomia pähkinöitä), jotka maksaa muistaakseni n. 1.50 euroa (tiedän, olen kuin kävelevä tarjoustuotehinnasto). Korkeiden rasva-arvojensa takia pähkinät ovat toki kaloripitoista naposteltavaa, mutta eipä näitä lie tarkoituskaan kilokaupalla kerralla syödä. Itse olen napsinut noin kourallisen pähkinöitä ilta- tai välipalana päivittäin. Lisää ylistystietoa pähkinöistä löytyy vaikkapa täältä: http://hyvaterveys.fi/artikkelit/P%C3%A4hkin%C3%A4-on-terveyspommi/1347/ Tokihan tuo lisätty öljy ja suola tekee näistä epäterveellisempiä kuin paljaaltaan nautitut pähkinät, mutta siitä huolimatta ainakin itselleni tämä oli mukava keksintö suolaisen nälkään. On nämä silti terveellisempiä kuin vaikka ne kaupan sipsit joita söin eilen ja joiden takia olen sitten juonut litratolkulla vettä tänään :0)

Oli aiemmin pohdinnassa josko illalla olisi jaksanut vielä ajella katsomaan Kaija Kärkisen ja Ile Kallion keikkaa kaupunkiin. No, Cittarissa oli tarjouksessa myös irtokarkit, joten veikkaan että jään näiden kanssa kotisohvalle.

SDC13529-normal.jpgSDC13526-normal.jpg

HeRRRRRRRRRRkullista!!!!! :0) Huomenna sitten taas paluu ruotuun, sillä ensi viikon miinustavoite painoon on 200g. Aion myös nyt alkaa ottamaan säännöllisesti mittoja ja tarkkailemaan painoa myös sitä kautta. Tosin, nyt kun en pysty käymään salilla niin positiivisia muutoksia mittanauhaan tuskin on tulossa. Mutta kuten maanantaina teille äksysinkin, en jaksa enää ottaa tästä laihduttamisesta pulttia vaan yritän ottaa vähän rennommin. Johan sen päätöksen jälkeen puoli kiloa jotenkin ihmeellisesti tippuikin :0).

Mutta nyt suihkuun ja sohvalle peiton alle karkkikipon kanssa. Tuo karkkikippo on muuten matkamuisto Bosnia-Hertsegovinasta viime syksyltä. Ilmeisesti paikallisten tekemää käsityötä ja on se niin nätti! Olen pitänyt sitä reissusta saakka keittiön pöydällä koristeena ja hedelmäkuppina. Helmi ja Pipsa muuten murjottaa kun eivät saaneet tänään herkkuja. Pylleröillä oli eilen myöskin herkkupäivä kun söivät laavulla paketillisen makkaraa ja kotona illalla vielä possunpihvin jämiä. Tänään äiti on tyhmä kun antaa vain raksuja. 

Hauskaa viikonlopun jatkoa!