Vielä ennen unille menoa herkkuresepti kalan ystäville. Tällä reseptillä voi valmistaa mitä vaan kalaa. Olen tähän mennessä valmistanut tällä tavalla lahnan ja lohen ja molemmat on onnistuneet oikein hyvin. Ja on kyllä niin yksinkertaista ja helppoa ja tällä säästyy fileroimisen tuskalta. Tähän väliin huomio, että lahna on rumasta ulkonäöstään huolimatta aivan järjettömän hyvänmakuinen kala! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan jos mahdollista. Itse tykkään tällä hetkellä lahnasta enemmän kuin lohesta, koska lohta tulee syötyä niin paljon että välillä siihen ihan kyllästyy.

Reseptiin tarvitset siis:

  • Kokonaisen lohen
  • Tuoretta tilliä
  • Muutama nokare voita
  • Merisuolaa
  • Sitruunapippuria

Valmistus on erittäin helppoa. Laita lohen sisään nippu tuoretta tilliä, muutama nokare voita, suola ja sitruunapippuri. Ripottele reilusti suolaa ja pippuria myös lohen molempiin kylkiin. Laita lohen päälle vielä muutama nokare voita ja paista uunissa 200 asteessa n. 45-60 minuuttia tai niin kauan että liha kypsyy ja nahka irtoaa helposti. Tarjoa uusien perunoiden, höyrytetyn kukkakaalin ja kevätsipulin kera. Itse koristelin annosta vielä oman maan retiiseillä. 

IMG_8622-normal.jpgIMG_8619-normal.jpgIMG_8626-normal.jpgIMG_8628-normal.jpg2-normal.jpg1-normal.jpg

Kummityttöni sanoin: NJAM! :0)