Kävin töiden jälkeen tänään kahden tunnin kävelylenkillä ja matkaa hurahti pikkuista vajaa 12 kilometriä. Ensimmäisen puoli tuntia kävelin koirien kanssa, sitten toin tytöt kotiin ja jatkoin vielä sen puolitoista tuntia itsekseni. Kyllä teki hyvää, mutta huonot lenkkarit alkaa kyllä nyt aiheuttaa ikäviä kipuja jalkoihin. Kantapäissäkin on rakot. Eli lenkkariostoksille on päästävä lähiaikoina, vaikka niin paljon liputinkin halpislenkkarien perään viime keväänä. Tosin ne ovat jo sen vuoden palvelleetkin ja suhteellisen monta kilometriä niillä olen kävellyt.

Lenkin jälkeen maistuikin kasvissosekeitto erittäin hyvältä ja ajattelin jakaa reseptin teillekin. Olen vuosia ja vuosia tehnyt kasvissosekeittoja eri koostumuksilla, mutta vasta nyt löytyi sellainen yhdistelmä, joka kyllä vei kielen mennessään. Salaisuutena se, että keitto pohjautuu kukka- ja parsakaaliin, eikä keitossa ole perunaa ollenkaan. Keitto näyttää ihan koiranoksennukselta, mutta maistuu todella todella hyvältä!

IMG_7842-normal.jpg

En osaa nyt määritellä mittoja, mutta ajatuksena on se, että kukkakaali on keiton pohjana. Parsakaalia tulee noin puolet kukkakaalin määrästä. Lisäksi keittoon tulee vain yksi keskikokoinen porkkana, yksi keskikokoinen sipuli sekä noin puolet parsakaalin määrästä lanttua. Valmistus on tietenkin erittäin helppoa; keitä pieneksi pilkotut vihannekset kasvisliemessä (itse laitoin kaksi kasvisliemikuutiota). Laita vettä sen verran että kasvikset juuri ja juuri peittyy. Soseuta aivan pehmeäksi keitetyt kasvikset blenderillä tahi jollakin muulla aparaatilla ja lisää soseeseen noin puoli desiä rasvatonta maitoa sekä PIENI loraus 15% ruokakermaa (ehkä noin ruokalusikallinen). Lisää tarpeen mukaan suolaa ja nautiskele vaikkapa raejuuston kanssa. Voin luvata että tämä kombo toimii jos vain yhtään tykkää kukkakaalista :0) Nami nami.

Keiton tekemisestä tuli mieleeni eräs kerta kun tein kukkakaalisosekeittoa pari vuotta sitten. Soseutin keiton silloinkin blenderillä, mutta kappas kummaa, blenderistä unohtui kansi. Hurautin siis keitot kirjaimellisesti koko keittiöön kattoa myöten. Voitte uskoa että suututti siivota ja että olen pakkomielteisesti tuon jälkeen tarkistanut, että a) blenderin virtajohto on aina pois seinästä silloin kun blenderissä ei ole kantta päällä ja b) että blenderissä on kansi päällä silloin kun virtajohto on seinässä. Hehheh.

Eilen alkoi muuten viimeiset neljä viikkoa kuntokuuria. Hurjaa miten aika kuluu nopeasti. Ostin jatkoa varten salilta huippuhienon treenikalenterin samalla kun täydensin palkkarivarastoa. Kylläpä tähän on nyt mukava kirjoitella treenit ja seurata kehitystä! Kansi näyttää kyllä ihan kamalan likaiselta tai sitten kameran linssissä on jotain shaissea, älkää välittäkö siitä.

IMG_7836-normal.jpgIMG_7837-normal.jpgIMG_7838-normal.jpg

Telkkarissa on menossa Alastomat selviytyjät. Eihän tässä mitään hilavitkuttimia näy, mutta oikeasti, eikö nyt voisi edes alushousuja olla jalassa? Tai vaikka vaahteranlehdet värkkien suojana. Siskoni sattui viime viikolla soittamaan juuri tämän ohjelman aikaan. Tuumasinkin hänelle, että en tiedä onko huolestuttavampaa se, että tälläinen ohjelma on tehty vai se, että minä katson sitä.

Heips!