Näin pakkassunnuntain kunniaksi ajattelin laittaa teille blogissa kyllä jo useammankin kerran vinkatun tulisen katkarapucurryn reseptin tänne teille. Blogia on pyydetty liittymään Etsiresepti.fi -sivustolle ja laitan tästä lähtien reseptit tästä syystä omina postauksinaan eetteriin.

Katkarapucurryyn (n. 4 annosta) tarvitset:

  • 1 iso sipuli
  • 5 isoa valkosipulinkynttä
  • punaista paprikaa
  • kesäkurpitsaa
  • 2 porkkanaa
  • kukkakaalia
  • parsakaalia
  • paseerattua tomaattia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • n. 200g katkarapuja (tai kanaa, kalaa, soijarouhetta, mitä vaan..)
  • 2 tl chilitahnaa tai maun mukaan tuoretta chiliä/chilijauhetta
  • suolaa
  • öljyä paistamiseen

IMG_7175-normal.jpg

Pilko vihannekset ja paista niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää paseerattua tomaattia niin että kasvikset peittyvät. Tarvittaessa lisää vettä. Raasta valkosipuli ja lisää joukkoon raastettu valkosipuli sekä chilitahna. Olen yleensä paistanut valkosipulit ja chilit öljyssä ennen kasvisten paistoa, mutta tällä kertaa kokeilin laittaa ne vasta itse kastikkeeseen. Paistinpannuni on nimittäin ottanut sen verran vuosien varrella itseensä, että se polttaa nykyään ruuat helpommin pohjaan. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä niin kauan, että kasvikset alkavat olla kypsiä. Loppuvaiheessa lisää kookosmaito ja anna kasvisten hautua kypsiksi. Sulata ja lisää katkaravut loppuvaiheessa sitkistymisen estämiseksi. Mausta suolalla ja halutessasi esim. paprikajauheella ja muilla mausteilla. Itse olen yleensä käyttänyt lisäksi jotakin itämaista mausteseosta, mutta sitä ei tällä kertaa ollut jääkaapissa. Tarjoile esim. täysjyväriisin kanssa.

IMG_7177-normal.jpgIMG_7182-normal.jpg

Helppoa, kevyttä ja terveellistä! :0)