Sain ystävältäni vinkin kokeilla ilman keinotekoisia säilöntä-, väri-, lisä- tai tuoksuaineita valmistettua luonnonsaippuaa, joka sopii sekä ihon- että hiustenpesuun. Kyseessä on juukalainen käsintehty Solasaippua. Solasaippuat on valmistettu puhtaista luonnonaineista ja ne kerätään alueilta, joilla ei ole käytetty lannoitteita tai torjunta-aineita.

IMG_7656-normal.jpgIMG_7657-normal.jpg

"Solasaippuassa käytetään kasvisöljyjä ja - rasvoja, kosmetiikkalaatuista lipeää ja puhdasta, paikallista vettä. Näin saadaan runsaasti glysetiiniä sisältävä saippua, joka ei sisällä kemikaaleja, säilöntäaineita, tensiidejä eikä puhdistusaineita."

Käytin saippuaa tänään ensimmäistä kertaa. Saippua vaahtoutui hyvin ja oli miellyttävän miedon tuoksuinen. Saippuaa ostaessani myyjä kertoi, että hiukset saattaa pitkänkin aikaa tuntua käytön aloittamisen jälkeen likaisen tuntuisilta. Johtuu kuulemma siitä, että hiuspohja ja hiukset alkavat elpyä eri kemikaaleja sisältävien puhdistusaineiden käytöstä. Nyt hiukset tuntuvatkin hieman samalta kuin omille hiuksilleni sopimattomien hiusöljyjen käytön jälkeen, eli pikkuisen töhnäisiltä. Saippuan pakkauksessakin kyllä lukee, että iho ja hiuspohja palautuvat kemikaalien käytöstä noin kuukaudessa (tuntuu aika pitkältä ajalta kyllä kulkea kuontalo likaisen näköisenä). Katsotaanhan mitä hiukset ovat tästä pitemmällä tähtäimellä mieltä eli mielenkiinnolla jatkan testailua! On ainakin luomua, ilman eläinkokeita valmistettua ja mikä parasta, pohjoiskarjalainen tuote. Hintaa saippuapalalla oli vajaat 4 euroa.

Semmoinen tietoisku tänään. Solasaippuan kotisivuilta löytyy paikat josta saippuaa voi ostaa jos tälläistä haluaa testailla. Ystävälläni tämä on ainakin toiminut ilmeisen hyvin. Nyt morot!