Tyhmä, tyhmä keli! Tahtoo aurinkoa ja lämpöä. Kohta joutuu varmaan kääntämään lämmötkin sisällä päälle, on sen verran vilakka keli.

Tonkasin äsken taas hetken takapihalla ja harmikseni huomasin että en saa tänäkään vuonna kyllä kurkkua kasvatettua. Viime vuonna saldona oli sellainen parin sentin mittainen kurkku, vaan tänä vuonna ei tule sitäkään! Minkähän ihmeen tuo kurkun kasvatus vaatisi, että se onnistuisi.

IMG_0021-normal.jpg

Typerä kurkku! Mur :(

Onneksi muut kasvatukset voi vielä ihan hyvin, herneitäkin on jo tullut ihan mukavasti. Se mitä ehkä eniten odotan, on pavut! Toivon todella että saisin edes muutaman palon maisteltua. Tilli ei jostain syystä oikein tykkää kasvaa, en tiedä onko sillekin vähän turhan vähän elintilaa.

IMG_0027-normal.jpgIMG_0028-normal.jpgIMG_0026-normal.jpgIMG_0012-normal.jpg

Tomaatissa on jo monta pikkupompulaa kasvamassa! Saahan nähdä tuleeko niistä koskaan mitään syötävää. Samoin pari vuotta sitten Ikeasta ostettu kukka sai nimen, se on ilmeisesti Ginseng-puu. Netistä katselin hoito-ohjeita, joita oli vähän. Nostin tuonkin silloin joku aika sitten pihalle muiden kukkien kanssa, ja se onkin innostunut kasvamaan hieman. Täytynee vaihtaa isompaan ruukkuun. Chilitkin kasvaa ikkunalaudalla ihan mukavasti, tosin hieman masennusta asian suhteen aiheutti erään tuttavan facebook-päivitys, jossa kertoi jo saaneensa satoakin omista chileistään? Ja minulla ne on 30cm mittaisia taimia vasta? Mutta auringonkukat voi hyvin ja paksusti. Isot auringonkukat on tehneet reilusti yli metriset varret ja kääpiöarskat näyttää myös ihan hyvinvoivilta. Ehkäpä kukkiakin olisi tiedossa myöhemmin :0)

IMG_0005-normal.jpgIMG_0006-normal.jpgIMG_0018-normal.jpgIMG_0002-normal.jpg

IMG_0015-normal.jpg

Vaikka sade onkin noin muuten rasittavaa, tekeehän se luonnolle hyvää ja sadepisarat kasvien lehdillä on kyllä nättejä. Vai mitä olette mieltä näistä sadepisaroista kukan terälehdillä? KAUNISTA!

IMG_0023-normal.jpg

Tästä kuvasta tulikin mieleeni aiemmin kesällä otetut kuvat aamukasteen aikana.

IMG_0037-normal.jpgIMG_0031-normal.jpg

Ihan kuin pieniä timantteja.

Mutta nyt on on aika kerätä kimpsut ja kampsut kasaan ja lähteä asioille ja salille!

Rauhaisaa viikonloppua! :0)