Käytiin töiden jälkeen Mikon kanssa pyöräilemässä 35 kilometrin lenkki. Aikaa kului 1h 45 minuuttia ja kaloreita kului reipas 600. Vastatuuli oli ihan hirveä.. Jalat on aika väsyneet vaikka tämän päivän lenkki oli aika paljon lyhyempi kun pari viimekertaista. Tarkoitus oli mennä tänään salille ja tehdä ensimmäinen treeni uudella ohjelmalla, mutta kun oli pitkästä aikaa päivällä poutaa ja aurinkokin jopa pilkisti niin halusin sitten kuitenkin tehdä ulkoliikuntaa. Satamaan alkoi vasta viimeisillä kilometreillä, joten lenkki oli ihan hyvin ajoitettu :0) Tänään olikin ensimmäinen päivä puoleentoista viikkoon kun tein mitään urheilua, jos sieniretkeä ei lasketa.

Olen koko kesän kärsinyt ihan käsittämättömästä lettujen himosta. Voisin syödä lettuja, hilloa ja kermavaahtoa ihan loputtomiin vaikka joka päivä. Mikä ihme on tälläinen yhtä äkkinen himo jotain ruokaa kohtaan? :-D Vyötärölläkin kyllä huomaa tämän himon, 17. päivä olen yleensä ottanut mitat mutta ei puhettakaan että nyt olisin uskaltanut mittoja ottaa.. Ehkä pitäisi saada itseään hetkeksi niskasta kiinni ennen seuraavaa mittausta. No enivei, kokeilin tänään hieman kevyempää lettuohjetta, kun Ruokalan sivuilta sellainen sopivasti löytyi. Lettuihin tulee siis:

  • 2 dl maitorahkaa
  • 4 kananmunaa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • voita paistamiseen

Tein puolikkaan annoksen, kun arvelin että syön muuten kerralla koko ohjeessa luvatut 20 lettua. Onneksi toinen pannullinen paloi, joten söin vaan kolme pientä lettua. Mutta niiden kanssa meni kyllä hilloa ja viikonlopulta jäänyttä vaniljakastiketta.. :-D Oi elämä sentään, huudan edelleen sen ruokailusta vastaavan motivaation perään. No, kävinhän sentään siellä lenkillä.. Pikkuisen saattoi tulla yliampumista myös paistovoin/öljyn kanssa, mutta tulipahan rapsakat reunat!

IMG_0001-normal.jpgIMG_0006-normal.jpg

Ei tullut kauhean kaunis annos eikä kuva, kun oli niin kiire päästä maistamaan etten jaksanut alkaa väsätä mitään gourmee-annosta :0) Maku oli kevyt ja ihan meni täydestä. Eli tykkäsin ja teen varmasti uudelleen vähän vähemmällä voimäärällä. Mukavasti kevyempi versio oikeisiin lettuihin verrattuna, suosittelen kokeilemaan. Pannullakin kestivät kasassa ongelmitta.

Nyt jos jatkaisi tätä sohvalla vötkyilyä vielä muutaman tunnin ennen unosille siirtymistä. Morot!