Kylläpä oli taas iltapäivä ja ilta. Ollaan parin päivän aikana saatu koirien kanssa olla lääkärissä ihan kutkulleen. Eilen meillä oli Tipsun rokotukset ja Pipsan perustarkistus ja kaikki oli hyvin! Pipsa on kuulemma niin hyvässä kunnossa, että voi hyvinkin elää vielä vaikka viisikin vuotta. Toivotaan näin. Mutta sitten tähän päivään. Tämänpäiväiset kokemukset oli taas ihan karmeita näin koiranomistajan näkökulmasta.

Lähdettiin Tipsun ja Pipsan kanssa tuttuun tapaan töitten jälkeen läheiseen Reijolan koirapuistoon. Ehdittiin siinä touhuta sellaisen varttitunnin verran, kun huomasin että Tipsu syödä nassuttaa jotakin pienestä kuopasta. En siihen heti älynnyt edes reagoida, koska hän syö takapihaltakin multaa ja ajattelin että sitähän hän siellä syö. Kävin sitten hakemassa neidin pois, mutta vähän ajan päästä Tipsu juoksi takaisin samalle kuopalle ja jatkoi syömistä. Sillä kertaa menin tarkemmin tonkimaan kuoppaa ja yllätys yllätys, mitäpäs sieltä löytyi muuta, kuin lenkkimakkaran palasia! Jäljellä oli enää yksi palanen, joten Tipsu oli syönyt makkaroita jo jonkin verran. Siinä sitten pieni paniikki päälle, siivosin jäljelle jääneen makkaran pois, Tipsu kuljetuskoppaan, Pipsa hihnaan, konkkaronkka autoon ja tuhatta ja sataa kohti läheistä eläinklinikkaa. Klinikalla selvitin asian ja että en tiedä, onko makkarat myrkytetty vai ei. Tottakai tulimme siihen tulokseen, että koira hoidetaan saman tien, varmuuden vuoksi. Ensin Tipsu syötettiin ja sitten hänelle laitettiin lihakseen lääke, joka parin minuutin jälkeen vaikutti niin, että koira oksensi useaan otteeseen kaiken sisällön vatsasta pois. Oksennuttaminen veti pienen todella heikkoon kuntoon, hän tärisi, uikutti, läähätti ja jopa haukkoi henkeään. Operaatio oli ihan kamalaa katsottavaa, jälleen kerran. Oletettavasti kaikki vatsan sisältö saatiin ulos ja tarkempi tutkimus osoitti että makkaraa oli syöty ja reilusti. Oli siis aivan oikea ratkaisu mennä heti hoitoon, eikä jäädä odottelemaan että onko makkara myrkytettyä vai ei.

Sain jo asiasta facebookin puolella kommentin, että minkä takia asiasta pitää nostaa tälläinen haloo, vaikka ei edes tiedetä oliko makkarassa myrkkyä vai ei. Kommentti oli kyllä niin typerä, ja tuon typeryyden varmasti ainakin kaikki koiranomistajat ymmärtävät. Jäädäkö nyt odottelemaan, että 3kg painava koira alkaa puskemaan verta joka rööristä ulos ja kuolee käsiin, vai viedä hänet ennaltaehkäisevästi lääkäriin?!

Joka tapauksessa, tilanne on nyt hyvä ja lääkärin mukaan selvittiin säikähdyksellä, koska hoito saatiin aloitettua niin nopeasti (10 minuuttia viimeisen makkarapalan syönnin jälkeen, eläinklinikka on aivan kyseisen koirapuiston vieressä) niin, ettei mahdollinen myrkky ole vielä kerennyt eteenpäin ruuansulatuksessa. Nyt Tipsulle on annettava vielä illan mittaan lääkehiiltä, ja tottakai seurattava pissoja ja kakkoja. Rotanmyrkky tosiaan kuulemma vaikuttaa niin, että verta alkaa tulla ulos joka rööristä. Hyi kamaluutta :(

Harvemmin mainitsen mitään yrityksiä blogin puolella nimeltä, vaikka olisinkin saanut jossain hyvää palvelua. Nyt täytyy kuitenkin kiittää Eläinklinikka Kivutonta erittäin suuresti ja lämpimästi. Henkilökunta otti meidät välittömästi sisään ilman mitään ajanvarauksia ja vaikka heillä oli kalenteri aivan täysi. Minulla ei myöskään ollut edes lompakkoa mukana ja luottoakin löytyi niin, että sain härdellin jälkeen lähteä hakemaan lompakon kotoa maksua varten. Iso kiitos siis Kivuttomalle!! Ei olisi minun pää kestänyt enää sitä, että toinenkin rakas kuolee parin kuukauden sisällä.

Nyt onkin aika lähteä antamaan illan toinen annos lääkehiiltä potilaalle. Pitäkää peukkuja ettei yöllä ilmaannu mitään ongelmia ja että todellakin selvisimme säikähdyksellä!