Helteistä alkuviikkoa! :0)

Kylläpä tarkenee, sisälläkin lämpötila on vaivaset 27 astetta. Mutta ei se mitään vaikka välillä vähän tuskastuttaa tämä hikoilu. Mieluummin kuitenkin vietän lomaa tässä kelissä, kuin siinä kelissä missä loma alkoi, eli kun piti olla pitkät vaatteet päällä yölläkin kun paleli koko ajan.

Viime postauksen lopettelinkin siihen, kun lähdin katsomaan polkupyörää Cittariin. Sieltähän tulikin sitten hankittua pitkän matkan alumiinirunkoinen pärrätin. Väriltään uusi perheenjäsen on violetti ja merkiltään (muistaakseni) Nagamura? Joku outo nimi kuitenkin, enkä nyt jaksa nousta ja avata ulko-ovea tarkistaakseni asian. Viime päivät onkin sitten mennyt aika tiiviisti mankeloidessa. Joensuussa oli menneenä viikonloppuna Ilosaarirock. Kaikki muut tuntui olevan rokissa, minä pyöräilin. Kaikki muut tuntui olevan humalassa, minä pyöräilin. Kaikki muut tuntuu olevan krapulassa, minä pyöräilin. Viime viikon pyöräilyt mukaanluettuna olen kuuden päivän aikana pyöräillyt 210km. Viimeisimmät kolme lenkkiä ovat olleet 37km, 45km ja tämänpäiväinen 55 km mittainen. Olen kyllä syönyt namujakin, mutta tiedättekö, on lähtenyt läskit ja nesteet liikkeelle! Ei turvota enää vaikka olisinkin syönyt tuhdimmin. Kyllä se vaan tuo aerobinen liikunta tekee voimaharjoittelun kaverina hyvää. Salillahan en ole käynyt herra ties milloin viimeksi, koska kesän ajan olen harrastanut ulkoliikuntaa. Ja nyt alkaa vaikutuksenkin huomata lopultakin kun aerobinen liikunta on oikeasti pitkäkestoista ja mennään varmaankin aika hyvin rasvanpolttosykkeellä. Pikkuisen alkoi nimittäin kesäherkuttelut jo ahdistaa farkkujen vyötäröä.

Tänään pyöräilin tosiaan lähes yhtäsoittoa tuon 55km ja aikaa meni n. 2h 45 minuuttia. Hiki valui kotiin tultua aivan solkenaan ja fiilis oli aivan mahtava ja suorastaan euforinen! Ja kaiken huipuksi ajoin viimeiset 30km vastatuuleen. Viimeiset pari kilometriä vastatuuli oli niin paha että tuntui että menen taaksepäin enkä eteenpäin. Jalkoja hapotti tosi paljon mutta oli kyllä pitkästä aikaa kunnon voittajafiilis urheilusuorituksen jälkeen.

Arvelin, jos joku päivä yrittäisin pyöräillä vanhempieni luokse. Matkaa tulee noin 65 km suuntaansa. Täytyy vielä miettiä asiaa, koska tietenkin jäisin yöksi ja tavarat pitäisi ottaa reppuun mukaan ja reppu tulisi taas painamaan selässä aika paljon ja se ei ole mukavaa. Ajoin nimittäin pyörän ostopäivänä Cittarilta kotiin reppu selässä ja vaikka matkaa ei kertynyt kuin vajaa 18 kilometriä, selkä oli aika hellänä jälkeenpäin. Toisaalta, jos hankkisi sellaisen perävaunun? Voisin ottaa Pipsankin aina mukaan. Voisin myös alkaa heittämään pimeää riksataksikeikkaa kaupungilla.

Semmoisia pyöräilyjuttuja tänään. On tämä muuten tuskaakin tuottava harrastus, koska istuminen tekee tällä hetkellä aika kipeää. Iskä sanoi että kannattaisi ostaa takapuolesta pehmustetut pyöräilyhousut, mutta en oikein tiedä kun sitten ahdistaisi se, että pehmusteiden takia (ei tietenkään muuten..) peffa olisi Brasilian kokoinen. Noh laitetaan pöksyt harkintaan.

Taitaa tästä joutaa vielä Pipsan kanssa iltalenkille kunhan keli hieman viilenee. Moiks!