Mietin tuossa päivänä eräänä raakasuklaan tekoa kun hankin sitä raakakaakaojauhettakin. Tänään sitten ajattelin että teenpä jälkkäriksi pienen kokeiluerän. Lueskelin taas netistä ohjeita ja yllättäen vähän sovelsin kun ei kaikkea tarvittavaa löytynyt. Raakasuklaan idea on siis siinä, että se valmistetaan ravinnerikkaista, luonnollisista aineista joita ei missään vaiheessa valmistuksen aikana kuumenneta. Kuumennus on ilmeisesti se asia, mikä esim. tavallisen suklaan prosessoinnissa pilaa ja poistaa ravintoarvot. Maitosuklaassa ei myöskään ole käytetty kovinkaan paljon oikeita kaakaopapuja, vaan se on valmistettu lähinnä sokerista ja maitojauheesta. Ilmankos se on niin hyvää ;0)

Ohjeen mukaan raakasuklaan valmistukseen tarvitaan:

  • kylmäpuristettua kaakaovoita
  • kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
  • raakakaaojauhetta
  • Himalajan vuorisuolaa
  • Siirappia
  • Lucuma-jauhetta
  • Maca-jauhetta
  • Goji-marjoja

No eihän minulla nyt mitään tuollaisia jauheita tai kaakaovoita ollut. Mutta ei se ole niin nöpön nuukaa! Valmistin oman eräni niistä aineksista mitä kotoa löytyi. Eli itse käytin näitä aineksia:

  • kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
  • 74% tummaa suklaata
  • raakakaakaojauhetta
  • kaakaojauhetta
  • hunajaa
  • ruususuolaa
  • maapähkinöitä
  • luraus kevytmaitoa

Itse valmistushan on todella helppoa. Vesihauteessa sulatetaan kookosöljy ja pala tummaa suklaata johon sitten lisätään kaikki muut ainekset. Sekoitetaan, laitetaan muotteihin ja laitetaan suklaat noin 20 minuutiksi pakkaseen jähmettymään. Mitään mittoja en käyttänyt vaan laitoin aineksia joukkoon ihan mututuntumalta. Ja lopputulos on tässä:

IMG_0029-normal.jpg

IMG_0031-normal.jpg

Näyttää hyvältä, eikös?! Ja tämä on taas sitä paljonpuhuttua superfoodia :0) Innoissani sitten revin suklaan muotista esille ja survoin suuhun odottaen suunnatonta makuelämystä. Tuoksu ainakin oli ihan älyttömän hyvä! No, olisihan se varmasti ollut ihan hyvää myös maultaan jos suklaa ei olisi maistunut ihan mullalle. Olin vähän äimän käkenä ja maistelin uudelleen, kuvittelinko vain. No en kuvitellut, mullalta se maistui edelleen. Syykin selvisi hetken päästä, kookosöljy oli HOMEESSA! Hyi hitsi. Olisi ehkä kannattanut kurkata purkkiin vähän tarkemmin. Eikä muuten ole pitkä aika kun kehuskelin tuosta öljystä ettei se ole härskiintynyt, mutta nyt se on sitten viimeiset päivänsä kyllä nähnyt. 

Jos ei oteta huomioon homeen makua, niin muuten suklaa oli koostumukseltaan ja suklaan maultaan hyvä, ei karvas mutta ei makeakaan. Kunhan saan hankittua uuden öljyn (ja ohjeen mukaisen kaakaovoin) niin teen näitä kyllä uudelleen ja sitten sekoitan suklaan joukkoon marjoja pähkinöiden lisäksi. Suklaan joukkoonhan voi laittaa ihan mitä tahansa maustetta tai täytettä. Ja ehkä pieni loraus kuohukermaa tekisi suklaasta enemmän maitosuklaamaista.. Mutta onko se sitten huijausta, koska kuohukerma ei kyllä ole superfoodia :0) Jos joku muu on paremmalla menestyksellä näitä tehnyt niin saa kertoa kokemuksia!

Mutta sellaista tähän väliin ja illalla treeneihin, jee!