Tämän päivän postaukselle ei ole mitään varsinaista aihetta, ajattelin vain kirjoitella parin viime päivän touhuista ja laitella kuvia mukaan. Pitkä postaus ilman punaista lankaa siis tiedossa :0)

Aamut aloitan yleensä tälläisellä erikoisenvärisellä sörsselillä:

SDC12686-normal.jpg

Eli kaura-mustikka-raejuustopuurolla. 1.5dl (n. 40g) kaurahiutaleita, 1dl (n. 50g) pakastemustikoita (äitin ja iskän keräämiä tietenkin) sekä 2dl vettä kulhoon ja mikroon kahdeksi minuutiksi. Sitten maun mukaan sekaan raejuustoa. Itse lisään puuroon myös hitusen suolaa. Maku ei aina sielua hivele mutta kun tietää kuinka hyvää tämä kropalle tekee niin helposti tälläisen annoksen saa lusikoitua masuun saakka. Ja onhan se ainakin hauskanväristä jos ei muuta! Puuron huuhdon alas lasillisella maitoa tai sokeritonta mehukeittoa. Aamuisin juon myös monta kuppia vihreää teetä. Wikipedia kertoo vihreän teen olevan länsimaissa terveysjuoman asemassa monien terveyttä edistävien vaikutustensa ansiosta. Tänä aamuna radiossa kerrottiin myös, että rasvanpolton ja aineenvaihdunnan kiihdyttämisen lisäksi vihreä tee parantaa myös muistia. 

Eilen ja tänään on ollut ihan mukava ulkoilukeli. Eilen pakkasta oli vain muutama aste ja käytiinkin koiruuksien kanssa lenkillä. Tänään mittari on nollassa, joten illalla on lähdettävä taas talsimaan pihalle. Salille meno taitaa tältä viikolta jäädä tämän vatsakivun takia.

SDC12690-normal.jpg

(Älkää peljätkö teidän näytöissä ei ole likaa eikä hiuksia, ne on näköjään ollut minun kamerassa..)

SDC12696-normal.jpg

Voi että Pipsa osaa olla suloinen tuossa fleecehaalarissaan! Pukuun kuuluu myös huppu, mutta se ei nyt näy kuvassa. Voitte uskoa että on naurussa pidättelemistä kun tuolla turjakkeella on vielä huppukin päässä. Pipsalla on ollut talven aikana pissavaivoja niin pidän lämpöpukua päällä leudoillakin keleillä.

Eilen kokkailin kotona, tänään syötiin äiskän kanssa kaupungilla. Tein tulista kookoskanakeittoa. Laitan teille tähän reseptin, jos joku vaikka innostuu kokeilemaan. En yleensä tykkää kookoksen mausta esim. makeisissa tai suklaassa, mutta tässä toimii oikein hyvin!

SDC12705-normal.jpg

Tähän ruokaan tarvitset siis:

  • Tuoreita tai pakastekasviksia (itse käytin itämaisia wokkivihanneksia, pakastettuja vihreitä papuja ja maissia sekä tuoretta paprikaa)
  • Sipulia
  • Valkosipulia
  • Kanasuikaleita (itse käytin hunajamarinoituja, mutta tähän käy myös maustamattomat tai vaihtoehtoisesti kanan tilalle esim. seiti tai katkarapu)
  • Öljyä
  • Chilijauhetta tai tuoretta chiliä
  • Suolaa
  • Punaista currytahnaa
  • Kookosmaitoa
  • Vettä

Lisäksi laitan yleensä myös:

  • Tuoretta inkivääriä
  • Paprikajauhetta sekä
  • Chilikastiketta, mutta nämä olivat loppu enkä jaksanut lähteä kauppaan varta vasten.

Paista kanasuikaleet paistinpannulla kypsäksi. Lisää kattilan tai kasarin pohjalle loraus öljyä, raastettu valkosipuli, currytahna sekä chili. Tässä vaiheessa menisi myös inkivääri ja paprikajauhe. Kuulota mausteita hetki (varo etteivät kärähdä!) ja lisää sen jälkeen sipuli. Kuulottele taas hetken verran ja lisää loput kasvikset. Sekoittele hetki niin, että mausteet tarttuu kasviksiin ja nesteet alkavat irrota. Lisää paistetut kanat joukkoon mukaan ja kaada sekaan kookosmaito. Jos koostumus tuntuu liian paksulta, ohenna vedellä. Jätä keitto porisemaan miedolla lämmöllä siihen saakka että kasvikset pehmenevät. Sekoittele välillä. En laittanut tähän mitään mittoja koska harvemmin niitä tulee ruuanlaitossa käytettyä. Kaikkea siis sekaan ihan oman maun mukaan! Itse käytän valkosipulia ehkä hiukan liikaakin.. Valmis keitto näyttää suurinpiirtein tältä (lisäsin keiton päälle vielä hieman raejuustoa):

SDC12709-normal.jpg

Eilen ruokailut noin muuten menikin penkin alle. Olen pyrkinyt säännöllistämään ruoka-ajat niin että syön viisi kertaa päivässä, koska kamppailen vielä viimeisten kilojen kanssa. Säännöllisen ruokarytmin olen huomannut edistävän painonlaskua. Eilen oli kuitenkin pitkät treenit ja illalla sitten tuli syötyä leipää ja puuroa vielä puoliltaöin. Siinä sen huomaa, että iltasyönti lisääntyy heti kun päivällä ei syö tarpeeksi. En nimittäin syönyt tuota keittoa puolta annosta enempää ja kotona olin vasta 21 jälkeen illalla.

Tänään käytiin äitylin kanssa kaupungilla. Kierreltiin kauppoja ja käytiin Kahvila Houkutuksessa syömässä. Tämänpäiväinen ruoka on tässä:

SDC12742-normal.jpg

Söin lohi-mozzarellasalaatin. Salaattipohjassa oli tummaa ja vaaleaa pastaa, salaattia ja vihanneksia. Täytteeksi tuli siis lohi ja mozzarella ja annoksen päälle kasa siemeniä. Kastikkeena oli kermaviilikastike ja lisukkeena tumma mallasleipä tuorejuustolla. Juomana sitruunavettä. Kaloripitoisuudeltaan ei mitenkään alhainen annos, mutta eipä tuossa nyt varsinaisesti ole huonoja rasvoja muussa kuin juustossa. Äiskä söi saman salaatin, mutta otti lohen tilalle grillatun kanan. Annos maksaa 9.90e mutta on tosi iso, herkullinen ja täyttävä. Kumpikaan ei jaksanut syödä annosta loppuun ja loput otinkin rasiaan mukaan. Äiti sanoi että mozzarellapallerot tuntuu suussa samalta kuin söisi kengänpohjaa, mutta minä kyllä tykkään, olen juustohiiri :0)

Kaupungilta toin kotiin pari kivaa juttua. Käytiin mm. luontaistuotekaupassa ja tälläkään kertaa en voinut pitää näppejäni erossa parista tuotteesta vaikka lompakko oli vahvasti eri mieltä. Ostin raakakaakaota sekä Himalajan ruususuolaa ruuan laittoon.

SDC12751-normal.jpg

Tuosta Himalajan suolasta voikin lukea ylistystä ihonhoidossa aiemmasta postauksesta. Koska tulokset ovat olleet ulkoisesti käytettynä niin hyviä ajattelin että nyt kyllä hankin luonnonsuolaa myös sisäiseen käyttöön, sillä nettilähteiden mukaan ruususuola on erittäin terveellistä. Suolasta ei ole erotettu pois mineraaleja eikä alkuaineita, vaan suola sisältää mm. rautaa, magnesiumia ja kalsiumia. Tätä suolaa voi käyttää myös ulkoisesti, mutta taidanpa pyhittää tämän purkin ihan ruuanlaittoon. 200g purkki maksoi vajaan 4 euroa, mutta minusta se on pieni hinta siihen nähden jos tällä jotain terveysvaikutuksia tosiaan on. Ruususuolaa voi tilata mm. osoitteesta Xoco.fi ja tuosta osoitteesta löytyy myös kattavasti tietoa suolasta. 

Raakakaaota testaan mielenkiinnolla tänä iltana. Ostin kaakaota, koska en käytä palautusjuomia tai heraproteiinia salipäivien jälkeen. Olen korvannut palautusjuomat lasillisella kevytmaitoon tehtyä kaakaota, ja nyt ajattelin sitten testata tätä lisäaineetonta luonnollista versiota. Odotan maun olevan karvas ja mukailevan ehkä tumman suklaan makua. Mutta eiköhän tämä käytettyä tule, onhan tämä superfoodia! :o) Sen kertoo jo pakkausselostekin: 100g raakakaakaota sisältää mm. 35g ravintokuitua, 20g hiilihydraatteja sekä 26g proteiinia. Aikamoista terveysjuomaa siis! Tavallinen sokeroitu kaakao nimittäin sisältää kuitua 0.8g, hiilihydraatteja 77.4g ja proteiineja 5.7g. Noita lukemia katselin Finelistä. 150g pussi raakakaakaota maksoi vajaan 6 euroa. 

(EDIT: Tein kaakaota äsken lenkin päälle. Kylmään maitoon ei sekoittunut ollenkaan vaan jäi pinnalle ja lasin pohjalle koviksi nokareiksi. Laitoin sitten maidon mikroon ja lämmetessään liukeni suht hyvin. Maku on karvas, vielä paljon karvaampi kuin 80% tummassa suklaassa, luonnollisesti ei lainkaan makea eikä maistu juuri sille kaakaolle mihin on tottunut. Mut kyllä tämä tälleen lämpimänä menee alas vaikka ei varsinaista makujen juhlaa kyllä ole.)

Äitiltä sain tänään Anttilasta ostetun säilytyspussukan, onkos vähän hieno! Tackar och pockar äiskälle. Laitoin sen roikkumaan makuuhuoneeseen vaatekaapin oveen. Lisäksi maksoin hurjan euron hauskasta säilytyskansiosta. Minulla on aina paperit hävöksissä niin tuohon Disneyn kansioon on hyvä säilöä esim. vuokrasopimukset sun muut tärkeät paperit. Ja joo, tiedän, lapsillehan tuo on tehty.. Mut mulla onkin lapsekas mieli ja värimaku.

SDC12745-normal.jpgSDC12754-normal.jpg

Nyt näyttää kello sen verran paljon että laitan koirat hihnaan ja lähden lenkille. Kirjoitin tuossa alussa että tästä postauksesta tulee puuttumaan punainen lanka, mutta taisihan se löytyä; ruokaahan tämä postaus taisi suurimmaksi osaksi käsitellä :0)

Siispä herkullista iltaa kaikille ja heippaaaa!!