Noniin tänään tosiaan oli töissä mahdollisuus tutustua viiden pisteen korva-akupunktioon. Minähän olen tunnettu piikkien kammoksuja ja verikokeeseen tai rokotuksiin mennessäkin alan useimmiten itkemään. Joku niissä piikeissä vaan tekee pahaa, en tiedä mikä. Verikokeessa tietenkin erityisesti se tunne että sinusta imetään jotain pois. Mutta asiaan.

Hyvinkin kattavasti korva-akupunktiosta löytyy tietoa TÄÄLTÄ ja noilta sivuilta olen referoinut seuraavia tietoja. Korva-akupunktio pohjautuu kiinalaiseen lääketieteeseen sekä elimistön ja kehon energiavirtauksiin sekä energiatasapainon häiriöihin. Akupunktiolla voidaan hoitaa mm. masennusta, unettomuutta, migreeniä, levottomuutta sekä stressiä. Ihmisen korvasta löytyy pisteitä, joita painamalla voidaan vaikuttaa mm. tiettyjen sisäelinten toimintaan. Korva-akupunktio aloitetaan shenmen eli mielen portti -pisteestä ja päätetään keuhkopisteeseen. Muita käsiteltäviä pisteitä ovat sympaticus-piste (poistaa kipuja), maksapiste ja munuaispiste.

Tältä touhu käytännössä näyttää (akupunktion antajan luvalla myös hänen kasvonsa näkyvät kuvissa):

20140110_102405-normal.jpg20140110_102425-normal.jpg

Ei välttämättä se mieluisin tunne maailmassa tämäkään

20140110_102459-normal.jpg

20140110_105044-normal.jpg20140110_105035-normal.jpg

Itse neulojen laittaminen kesti yhteensä vain muutamia minuutteja. Neulojen laittaminen ei ilmeisesti useimpiin henkilöihin satu, mutta minuun ne kyllä jonkin verran sattuivat. Joku vertasi pistoa itikanpistoon mutta suurennan piston omalta osaltani ampiaiseen. Neulojen annetaan olla paikallaan aikansa (aikataulun vuoksi neulat olivat meillä testaajilla reilun 15 min) ja tuon ajan piti olla ihan rauhassa ja lepäillä. Koko ajan oli kyllä tietoinen siitä että korvissa oli kiinni jotain epämiellyttävän ylimääräistä. Neulojen pois ottaminen taas ei tuntunut miltään, mutta loppupäivän korvissa on ollut sellainen olo että niihin on pistetty jotain (sangen yllättävää). Muutaman tunnin päästä neulojen laittamisesta iski aivan älytön väsymys ja olen odottanut koko päivän, että tulisi ilta, että pääsisin yrittämään nukkumista. Odotan todella mielenkiinnolla olisiko tästä jotain apua unettomuus-ongelmaan. Saamme jatkossa korva-akupunktiota kerran kuussa, ja jos tulevat yöt antavat mitään osviittaa siitä, että tästä voisi nukkumiseen saada apua, niin aion todellakin uhrata korvani sitä varten. (Meinasin kirjoittaa tähän kevennyksenä että möisin vaikka oman äitini jos sillä parantuisi unettomuudesta. Mutta en kirjoita koska joku tosikko vielä ottaa sen tosissaan! Enhän minä nyt mammaani möisi.)

Joka tapauksessa, nämä on taas näitä asioita joita jotkut pitävät täysin huuhaana ja pelkkänä uskonasiana ja toiset taas kokevat saavansa siitä apua. Itse olen tällä hetkellä mukana täysin avoimin mielin, mutta kovasti toivoisin että tästä jotain apua saisi. Pari tulevaa yötä näyttänee! :0)

Ja niin, minun tukka näyttää ihan kamalan likaiselta noissa kuvissa. Olin kyllä pessyt kuontaloni edellisenä iltana eli en tapaa kuljeskella yleisillä paikoilla pää limassa, eli kiitetään salamaa tästäkin. Juurikasvusta voin kyllä kiittää vain omaa saamattomuuttani :0) Mutta nyt ruuan laittoon, hyvää viikonloppua!