Helteistä sunnuntaita!

Käytiin perjantai-iltana kesän ensimmäisellä sieniretkellä etsimässä kantarelleja ja ihan mukava saalis löytyikin. Tänään sitten mietiskelin että mitähän sienistä kokeilisi kokkailla, kun teki mieli tehdä välillä jotain muuta kun perinteistä kermakastiketta uusilla perunoilla. Siispä tutkailemaan netin kantarellireseptejä ja soveltamaan niitä. Päätin sitten testata sienipastaa, johon tulisi myös pekonia ja paprikaa.

IMG_8863-normal.jpgIMG_8864-normal.jpg

Pekoni-kantarellipastaan tarvitset siis:

  • tuoreita tai pakastettuja kantarelleja
  • 4 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • puolikas paprika
  • 4 viipaletta pekonia
  • 2dl ruokakermaa
  • ruususuolaa
  • ruohosipulia
  • täysjyväpastaa

Keitä pasta. Paloittele ja paista pekonit pannulla. Siirrä pekonit lautaselle odottamaan ja kuulota miedolla lämmöllä voissa sipulit, valkosipuli ja paprika niin, että sipulista ja paprikasta tulee mukavan pehmeitä. Siirrä seos pekonien kanssa odottamaan ja paista edelleen miedolla lämmöllä voissa kantarelleja haluamasi määrä. Paista sieniä niin kauan että sienistä irtoava neste ehtii haihtua pois. Yhdistä sienet, pekoni ja sipuli-paprikaseos ja lisää ruokakerma. Hauduta kannen alla erittäin miedolla lämmöllä. Mausta ruususuolalla. Lisää pasta kastikkeen joukkoon ja sekoita ruoka nostelemalla kastiketta pastan joukkoon. Koristele ruohosipulilla ja nauti! On hyvää eikä paljon ravintolaruualle häviä :0)

IMG_8875-normal.jpg

Jarkko oli päiväunilla kun tein ruuan, joten kostoksi ruuan mukana tuli lasku.

IMG_8873-normal.jpgIMG_8872-normal.jpg

Arjen pientä romantiikkaa <3

Lopuksi vielä luontokuvia sieniretkeltä ja eiliseltä kalareissulta. Olimme taas iltaan saakka kalassa, mutta tällä kertaa ei saalista tullut, muutamia ahvenia vain ja kivasti rusketusta.

01-normal.jpg02-normal.jpg03-normal.jpg04-normal.jpg05-normal.jpg06-normal.jpg07-normal.jpg08-normal.jpg

Nyt elokuvan pariin sohvalle! Hyvää yötä!