Nonyt! Kesti taas hieman. Mutta lopultakin pääsen kirjoittelemaan. Ajattelin tänään tehdä sen aiemmin luvatun kotipostauksen, koska lopultakin nyt alkaa olla muutto valmis ja koti kunnossa. Itse asiassa vielä perjantai ja eilinen laitettiin takapihaa, joten jokohan nyt nämä sisustusprojektit olisivat päätöksessään ja pääsisi vain nauttimaan uudistuneesta kodista! Perustettiin tosiaan Jarkon kanssa yhteinen pesä tänne minun luokse ja hommaa on kyllä riittänyt.

Muutamia maalaus/kunnostuprojekteja ollaan parin viime viikon aikana askarreltu. Toinen on vanha pieni maustehylly ja toinen on työpöytä. Molemmat löytyi tietenkin kirpparin kautta. Maustehylly maksoi 5e euroa, on 1940-luvulla rakennetusta talosta ja näyttää itsetehdyltä. Maalasin hyllyn ja askartelin sinne vanhoista lasipurkeista mauste/kuiva-ainepurkkeja. Meillä menee ihan järjettömät määrät suolakurkkuja (en edes aiemmin tykännyt niistä mutta Lidlin chilillä maustetut pikkukurkut on ihan älyttömän hyviä!) joten purkkeja ei varsinaisesti tarvinnut mistään etsiä. Kaikki purkit eivät ole vielä valmiita, mutta tälläinen on ajatus ja välivaiheen tilanne:

IMG_0001-normal.jpgIMG_0003-normal.jpgIMG_0005-normal.jpgIMG_0009-normal.jpgIMG_0092-normal.jpgIMG_0095-normal.jpg

Noita purkkeja oli tosi hauska ja edullinen tehdä. Ei tarvinnut muuta kuin merkkaustussin ja purkin sprayta. Uudistin samalla purkki-idealla myös aiemmin tuunatun isomman kuiva-ainehyllyn. Siirsin pussit ja purnukat kaappiin ja tuunasin tilalle kuiva-ainepurkit:

IMG_0086-normal.jpgIMG_0085-normal.jpg

Hyllyn päälle pääsi minun mummolta perityn Arabian teekannun viereen Jarkon isomummon vanha Neuvostoliitossa valmistettu posliinipullo ja kupit. Niinikään Jarkon isomummon peruja ovat hauskat vanhat ruokakortit sekä herätyskello. Emalisen kannun ostin 3 eurolla kirpparilta.

IMG_0084-normal.jpgIMG_0081-normal.jpg

Työpöytä olikin sitten hieman isompi urakka. En muistanut ottaa pöydästä kuvaa kun se tuli, mutta se oli jo valmiiksi ihan hyvässä kunnossa. Ei edes tehty pöydälle mitään hiontaa, mutta ihan hyvin silti maali tuntuu kestävän. Jarkko maalasi pöytälevyn ja laatikoiden reunat spraylla ja minä sitten tupsuttelin loput maalit ihan sutimalla. Työpöytä on arviolta 1950-luvulta ja oikein näppärän kokoinen. Istuimekseen työpöytä sai vanhan pinnatuolin, jonka ostin ystävältäni 10 eurolla myöskin muuton alta. Pöytä maksoi 20 euroa, joten aika edullisesti sain itselleni työpisteen. Työpisteella on myös orjantappura, joka kököttää äiskän virkkaamassa suojaruukussa.

IMG_0077-normal.jpgIMG_0078-normal.jpgIMG_0073-normal.jpg

Pahoittelut muuten tässä välissä kuvien huonosta laadusta. Onnistuin sotkemaan kameran asetukset enkä saanut palautettua niitä ennalleen, joten kuvat ei päätä huimaa laadultaan. Mutta eikö noista asia selväksi tulene :0)

Makkarissa vaihdettiin järjestystä, kun sinne piti saada mahdutettua piano pois olohuoneesta. Siirsimme sängyn ikkunan eteen ja sängyn päälle ostin kirpparilta 15 eurolla retrohenkisen parivuoteen täkin. Makkari on muuten valmis, mutta iso peili odottaa vielä seinälle pääsyä.

IMG_0099-normal.jpgIMG_0102-normal.jpg

Ostimme myöskin uuden sohvan, jonka kotiin saaminen oli kyllä aikamoinen urakka kun huonekaluliikkeessä sössivät tilausasiat. Mutta lopulta sekin saatiin kotiin ja kasaan. Aluksi sohva tuntui todella suurelta olkkariin, mutta ihan mukavasti siihen on silmä alkanut tottumaan. Kuten näette, minun työpiste on ihan sohvan vieressä ja toisella puolella sohvaa on 250 litrainen akvaario. Minun pieni akvaario lähti kohti uusia seikkailuja. Akvaarion alle on hakusessa jotkin kivat valkoiset puulaatikot kaikille tarvikkeille ja kalojen ruuille. Ja tuo johtoviidakko pitäisi myös saada piiloon, jos en jotain inhoa niin näkyvillä olevia johtokasoja!

IMG_0121-normal.jpg

IMG_0068-normal.jpg

10350992_10152448676632402_8036396085485

Siirrytäänpäs sitten takapihalle. Uusittiin takapihalle nurmikko ja sen kasvamisen odottaminen on kyllä tuskallista! Eilen lähdettiin kaupoille hankkimaan vielä viimeisiä juttuja kotiin ja samalla hankittiin takapihalle Jyskistä paviljonki ja siihen seinät. Pystytettiin katos heti oven eteen kalusteiden ja puutarhalaattojen päälle. Olen myös taas tehnyt jo ennalta tuhoon tuomittuja istutuksia, kuten joka kesä. Ostin taimitarhalta ison kasan yrttejä ja erilaisia chilin, paprikan ja kirsikkatomaatin taimia. Lisäksi laitoin viime vuonna myltätyille pikku ryytimaille kasvamaan lisää yrttejä, retiisejä, herneitä, papuja ja kukkia. Saahan nähdä mikä on taas tämän vuoden saalis.. Mutta se katos, siitä tuli tosi kiva! Se on meidän köyhän miehen kesämökki. Takapihan kalusteina toimii punainen pirttikalusto joka oli aiemmin sisällä. Toinen punainen penkki on sisällä ja toisen penkin tilalle ostin pihalle 15 eurolla kaksi aika retroa tuolia kirpparilta.

IMG_0117-normal.jpgIMG_0118-normal.jpgIMG_0148-normal.jpg

Lopuksi vielä pikku kevennys. Muistettiin vasta eilen ostaa iso kastelukannu, joten perjantaina kun piti kastella nurmikkoa kastelukannuna toimi tämä:

10295803_10152444581132402_7693772498538

:-D Hyvin toimi!

Ens viikkoon! Tulevalle viikolle on ilmeisesti luvannut hieman viileämpää ja sateisempaa keliä, joten pääsee taas salille. Menneellä viikolla ei jostain syystä huvittanut urheilla sisällä, vaan kävin rullaluistelemassa ja lenkkeilemässä. Mutta nyt makaroonilaatikon ja lettujen kimppuun, njam!