Blogi on jäänyt taas hieman vähemmälle huomiolle, pahoittelut siitä! Viime perjantain keikka meni oikein mukavasti ja kuvia on tulossa jossain vaiheessa. Iltaa oli kuvaamassa ihan ammattikuvaaja, joka tuli Karjalan Kankaan poikien kautta. Vähän jännittää minkälaisia kuvia sieltä on tulossa :0)

Mieli on ollut viime aikoina hieman maassa ja syy selviääkin otsikosta. Huomasin jokunen aika sitten toisella koirallani Helmillä ison patin yhdessä nisässä. Patteja oli tullut myös jalkaan lonkan kohdalle. IMG_0020-normal.jpgIMG_0019-normal.jpg

Helmillä on muutenkin hieman muhevammat muodot, niin tuo patti oli jäänyt aiemmin huomaamatta. En tiedä milloin se on tullut. Arvasin tietenkin heti että kyseessä on kasvain kun se nisään kerran tuli. Asiasta tuli varmistus eilen eläinlääkäriltä. Lisäksi pikkuiselta löytyi sivuääniä sydämestä, eli sydämen vajaatoiminta. Koirathan alkavat olla jo eläkeiässä, molemmat turjakkeet tulevat ensi keväänä jo 12 vuotta. Helmi ei oireile ainakaan vielä sydämen suhteen mitenkään, oireita olisivat mm. yskiminen, runsas juominen sekä herkästi rasituksen jälkeen väsyminen. Tällä hetkellä koiruus on kuitenkin aivan normaalissa kunnossa, eikä sydänlääkitykselle ollut vielä tarvetta. Helmi oli laihtunutkin hieman, joka oli ihan hyvä juttu. Nyt tästä eteenpäin täytyy muistaa terveellinen ruokavalio ja lopettaa suolaisten herkkupalojen, kuten makkaroiden ja juustojen antaminen. Suola kun kerää nestettä elimistöön ja sydämen vajaatoiminnassa ilmeisesti myös keuhkoihin?

Lähdimme lääkäriin siis tarkoituksena puhdistaa molempien hampaat ja tarkistaa Helmin patit. Hampaiden puhdistusta ei sitten pystytty tekemään kuin Pipsalle, koska Helmi leikataan ensi viikon torstaina ja samalla tehdään sitten tuo hampaiden pesu. Pelottaa että jääkö se leikkaukseen nukuttaminen viimeiseksi kerraksi :( Helmiltä leikataan alimmat vasemmanpuoleiset nisät pois. Voitte uskoa että tuli itkettyä eilen ihan kunnolla. Mutta Pipsan hampaiden puhdistus meni oikein malliikkaasti.

IMG_0035-normal.jpgIMG_0036-normal.jpgIMG_0038-normal.jpg

Pipsan hampaista löytyi myös jotain sinne kuulumatonta. Nimittäin pikkuinen kuminauha! Ilmeisesti kirppunen on taas käynyt syömässä minun laukusta jotain huulirasvoja tai muuta. En tiedä missä tuollainen osa voisi oikeasti olla?!

IMG_0033-normal.jpgIMG_0034-normal.jpg

Siellä se oli etuhampaan ympärille kietoutuneena.

Kotimatkalla saatiin vielä itkeä yhdet itkut, kun kolari oli enemmän kuin lähellä. Ensimmäistä kertaa elämässäni jouduin oikeasti sellaiseen vaaratilanteeseen liikenteessä, että hengenlähtö tai loukkaantuminen oli käsillä. Ajelimme pimeässä sateessa kotiin, kun vastaan ajoi omalla kaistalla auto, jonka ajovalot vain läheni ja läheni. Paniikissa painoin riikkaria ja huusin kuin syötävä, iskin jarrut pohjaan ja mietin väistänkö hatelikkoon vai mitä ihmettä teen. Olin vielä kaverin kanssa samaan aikaan puhelimessa. Ilmeisesti housuun lirahdus oli hänelläkin lähellä, kun kesken normaalin keskustelun alan huutamaan. Ihan sekuntien päässä oli törmääminen, lopulta kuski kuitenkin väisti takaisin omalle puolelleen. Luultavasti kyseessä oli rattijuoppo tai muuten auton hallinnan menettänyt henkilö, mielestäni hän ei edes ollut ohittamassa ketään vaan yhtä äkkiä vain ajautui väärälle kaistalle. Eikä tietenkään pysähtynyt. Kanttasin sitten auton tien reunaan ja itkuhan siinä tuli loppuillaksi. Kyllä säikähdin, kotonakin vielä kädet tärisi pitkän aikaa. Mutta onneksi selvittiin säikähdyksellä. Vaan kaikkineen, kyllä oli karmea päivä eilen.

Vaan mikä outoa, oli se uni jota näin toissayönä. Kerroin Jarkolle eilen illalla, että näin edellisenä yönä unta, että hampaani tippui pois. Tämä tuli tietenkin uneen varmaankin sen takia, kun mietin nukkumaan mennessä, että onkohan koirilla poistettavia hampaita. Joka tapauksessa, Jarkko linkitti minulle unien tulkinnasta tälläisen tekstin:

"Hammasunien näkijän kannattaa kiinnittää huomiota siihen, mitä hampailla tehdään tai mitä niille tapahtuu. Hampaan putoaminen saattaa varoittaa sairaudesta, joskus jopa onnettomuudesta. Jos unessa haukkaa palan jostakusta toisesta ihmisestä, se kertoo aivan pyörryttävästä rakkaudesta tätä haukattavaa henkilöä kohtaan. Jos kiskoo itse itseltään hampaan, kielii se jostain itseä kiusaavasta asiasta, josta haluaisi päästä eroon."

.. Sillä lailla. Pelottavaa eikö?