Eilinen oli niin rankka päivä, että tänään haluan vain olla kotona itsekseni ja rauhoittua. Kirjoittelen ainakin tämän postauksen, kuuntelen musiikkia, teen hyvää ruokaa, saunon ja köllin sohvalla. Käytiin pimujen kanssa kävelyllä äsken. Olisi ollut tosi hyvä sää käydä pitkä ja reipas lenkki kun pakkastakaan ei ollut kuin 3 astetta ja oli poutaa, mutta minulla on ollut kipeä olo jo pari päivää enkä sitten pystynytkään riehumaan halutulla tavalla kun vatsaan alkoi jälleen sattumaan aika kipeästi.

Olen muuten todella innoissani tällä hetkellä tästä ajatuksesta kirjoittaa omaa blogia! Tuntuu että minulla olisi suunnattomasti aiheita joista kirjoittaa! Tänään ajattelin aloittaa kotipostauksella, eli laitella kuvia omasta kodistani ja kertoa vähän itselleni tärkeiden tavaroiden taustoja, innokas kirpputoreilla kävijä ja sunnuntaisisustaja kun olen. Eli tästäpä alkaa kurkkaus minun kotikolooni.

Asun 55 neliön vaaleansinisessa rivitalokaksiossa n. 15 km päässä Joensuun keskustasta. Muutin tänne viime syksynä kosteusvaurioisesta luhtitalon asunnosta ja ensimmäistä kertaa yksin asuessani uskalsin muuttaa maan tasalle. Asunto on valmistunut vuonna 2009 ja nyt minulla on suht iso takapihakin jonka aion kesällä laittaa kauniiksi ja vehreäksi. Syksyllä ennen lumien tuloa ehdin rakentaa takapihalle aitauksen koirille. Kätevää heidänkin siellä sitten kirmailla eikä tarvitse jatkuvasti pelätä että lähtevät omille teilleen. Tässä kotikolon etupuoli:

Olen sisustanut kotini suurimmaksi osaksi kirpputorilöydöillä ja käytetyillä tavaroilla. Mitään muuta uutena ostettua huonekalua täältä ei taida löytyä kuin sänky, nojatuoli, Ikean hyllykkö ja olohuoneen arkkupöytä. Rakastan ihan älyttömästi vanhoja tavaroita, suurin aarteeni on äitini suvussa kulkenut antiikkinen yöpöytä. Myös piano on minulle tärkeä kapistus kotona.

SDC12561-normal.jpg

Piano on Rolandin HP-236. Ostin sen käytettynä syksyllä 2011 kun innostuin taas soittamaan. Ei mikään älyttömän hyvä laadultaan ja soundiltaan, mutta aloittelijalle ihan jees. Kun en mikään konserttipianisti todellakaan ole niin kyllä tälläkin nuo biisi-ideat saa ylös. Sitten kun olen iso ja rikas niin hankin itselleni Yamahan flyygelin jolla voin sitten soitella kissanpolkkaa ;0) Pianojakkaran löysin kirpputorilta 12 eurolla pari viikkoa sitten. Kuvasta löytyy toinen suuri haasteeni, kitara! Meillä on viha-rakkaus -suhde. Haluaisin niin kovin oppia soittamaan tuota vehjettä mutta aikansa sekin näkyy ottavan eikä tuo meinaa minulle antautua. Tavoitteenani olisi että jossain vaiheessa voisin kompata itseäni kitaralla keikoilla. Ja tavoitteitahan elämässä täytyy olla! Pianon nuottitelineellä lepää yksi suuri rakkauteni, eli muistikirjani johon kirjaan ylös sävellykset ja sanoitukset sekä keikat. Se on NIIN kaunis!

SDC12593-normal.jpgSDC12590-normal.jpg SDC12592-normal.jpg

Eteisestä löytyy vanha perunalaatikko, joka toimittaa pöydän virkaa peilin alla. Se löytyi viime syksynä kirpparilta ja maksoi muistaakseni 15 euroa. Laatikon päällä on muutama kynttilä sekä Pentikin kippo, josta löytyy taskupeili, jonka ostin viime syksynä Bosnia-Hertsegovinasta. Kipossa on myös yhteistyökumppanimme ja sponsorimme Minjarlifen (https://www.facebook.com/Minjarlife?fref=ts) magneettisia rannekoruja. Ihan älyttömän kauniita, suosittelen kaikille kauniista koruista pitäville! Magneettikoruilla on kerrottu olevan myös terveydellisiä vaikutuksia mm. kipuihin.

SDC12585-normal.jpg

Keittiön pöytänä minulla on vanha punainen pirttikalusto. Kalusto löytyi viime syksynä (yllätys yllätys) kirpputorilta. Maksoin tuosta räikeän ihanasta huomionkiinnittäjästä vain 20 euroa! Täytyy myöntää että hetki kyllä meni että silmä tottui noinkin hallitsevaan väriin mutta en ole kyllä tätä ostosta katunut. Penkeille askartelin vanhoista penkinpäällisistä ja äitini virkkaamista ja hänelle ylimääräiseksi jääneistä tyynynpäällistä istuintyynyt. Pöytää koristaa myös kirpparilta löytynyt hopeanvärinen tarjotin, jossa on joululahjaksi saamani Mariskooli sekä kirpparilta löytynyt lasinen sokerikko ja kukkaruukun virkaa toimittava vanha emalinen kattila. Pöydän päällä roikkuu Anttilasta ostettu pinkki kattovalaisin.

SDC12608-normal.jpg

SDC12610-normal.jpg

Makuuhuoneesta löytyy sängyn lisäksi Lundian kirjahylly sekä vaaterekki. Vaaterekissä roikkuu lähinnä keikkavaatteita ja -asusteita sekä keikkojen must-juttu eli hattu! :0) Valkoiseksi maalatun hyllyn reunalla roikkuu unisieppari. Sängyn yläpuolella olevalla hyllyllä on yksi lemppari kirjasarjoistani eli Harry Potterit. Kirjojen kaverina kököttää oranssi retro vekkari. 

SDC12569-normal.jpgSDC12611-normal.jpg

Olohuoneen löhöilystä huolehtii vanhempieni entinen sohva, jonka päällystin Enkeliltä saamallani kankaalla, torkkupeitolla sekä sisustustyynyillä. Äitini ompeli muumityynyjen päälliset ja ne ovat samaa sarjaa kuin seinällä olevat muumitaulut. Ikean metallisessa hyllyssä on vanhoja valokuvia vanhemmistani, lehtiä sekä säilytyslaatikoita jotka maalasin valkoiseksi. Nurkassa valoa tuo monille tuttu Ikean jalkalamppu.

SDC12565-normal.jpg

Lehtien pidikkeenä toimii muuten ihan vain vyö. Tämän kivan vinkin nappasin joskus muistaakseni Cosmosta.

SDC12566-normal.jpg

Kodin laittaminen on kyllä niin terapeuttista puuhaa että! Joskus saattaa mennä myöhäänkin yöhön kun keksii jonkin uuden idean ja sehän pitää tietenkin toteuttaa välittömästi. Sisustaminen ei vaadi paljoa rahaa, kunhan tykkää kierrellä kirppareita eikä karsasta käytettyjen huonekalujen/esineiden hankintaa ja/tai niiden kunnostamista. Olen kuullut että monet eivät voisi kuvitellakaan ostavansa huonekaluja kirpparilta. Itse en näe kirppuiluharrastuksessa muuta kuin hyvää :0) On toki minullakin asioita joita en mielelläni hanki tuntemattomilta, yksi tälläinen asia on mm. sänky. Ja kirppareilla törmää kyllä joskus ihan käsittämättömiin tuotteisiin joihin ei koskisi pitkällä tikullakaan.

Tulipa postaukselle pituutta! Ja aikaakin taisi vierähtää tätä tehdessä parisen tuntia. Nyt taidan alkaa ruuan laittoon. Ajattelin tehdä uunissa kanankoipia ja niiden kaveriksi korvasienikastiketta, keitettyjä papuja ja perunoita. Jälkkäriksi sitten maitorahkaa vadelmakeitolla, nams! :0)

Mukavaa ja rauhallista sunnuntaita kaikille!