Aurinkoista lauantaihuomenta! Ajattelin viikonlopun hieman vapaamman ruokapäivän kunniaksi jakaa teillekin pitkästä aikaa reseptin, josta itse olen kyllä tykännyt tosi tosi paljon. Kyseessä on pitsa, jota pystyy nautiskelemaan ilman karmeita omantunnontuskia. Sain tähän idean selaillessani jotain laihdutusblogia ja muokkailin ideaa hieman eteenpäin.

IMG_7800-normal.jpg

Kevennettyyn pitsaan tarvitset siis:

  • Täysjyvätortillapohjan (n. 170 kcal)
  • 2 rkl tomaattimurskaa/paseerattua tomaattia
  • n. 75g naudan 9.5% kevytjauhelihaa (n. 120 kcal)
  • sipulia
  • valkosipulia
  • pieni pala paprikaa
  • kokonaisia herkkusieniä
  • muutama jalopenoviipale
  • muutama pala ananasta
  • n. 8 säilöttyä simpukkaa (heitän lonkalta, että n. 50 kcal)
  • n. 30g eli yksi neljäsosa tuore mozzarellaa 8.5% ( n. 50 kcal)

Valmistus on kovin helppoa. Levitä täysjyvätortillan päälle kaikki täytteet haluamassasi järjestyksessä ja kuorruta pitsa pieneksi silpuksi hakatulla juustolla. Juustoa on tuossa määrässä todella vähän, eli sitä voi kyllä lisätä oman maun mukaan lisää. Paista pitsaa 225 asteisessa uunissa niin kauan, että juusto sulaa.

Ja voin muuten luvata että viepi kielen mennessään! Kaloreita kyseiseen pitsaan kertyy n. 400, jos laskin oikein. Eli tuossa kuvassa olevassa annoksessa, joka vie nälkää jo aivan mainiosti, on n. 200 kaloria.  Sipulin, paprikan, herkkusienien, ananaspalojen ynnä muiden yllä olevien aineksien kalorimäärät noissa määrissään on niin olemattomat että en niitä viitisinyt alkaa edes laskemaan. Edelleen kevyemmän pitsan saa käyttämällä mm. broilerin 5% jauhelihaa, vedessä olevaa tonnikalaa, tai tekemällä pitsasta kokonaan kasvisversion. Vertailukohteeksi otan tähän Atrian jauhelihapitsan (roiskeläppäpitsan) joka painaa 200g. Kaloreita roiskeläpässä on 500, eli kyllä tällä repsetillä saa ainakin monipuolisemman ja aivan takuulla terveellisemmän version!

Bon appetit! :0)

IMG_7801-normal.jpg

Mitäs luulette, meneekö testaukseen?