Hii! Sain lopultakin sen rottinkisen tuolin ja lampun kotiin josta aiemmin kerroin. Lamppu ei tarvinnutkaan minkäänlaista tuunausta, harmaa metallinhohtoinen väri oli ihan kiva eikä maalaukselle ollut tarvetta. Alun perinhän arvelin maalata lampun rottinkituolin tapaan valkoiseksi.

Sain lampun eilen täältä Joensuusta ja tuolin kävin hakemassa kotipaikkakunnaltani. Jäin samalla vanhempieni luokse yöksi ja tänään sitten tuhatta ja sataa ajelin kotiin rymsteerauksenkiilto silmissäni. Tuoli mahtui juuri ja juuri autoon, kun siirsin apukuskin penkin ihan eteen ja tuolin survoi autoon selkänoja edellä. Tälläinen tuoli oli ennen maalausta:

IMG_0034-normal.jpg

En liiemmin pidä rottingin väristä, joten ehdottomasti ajatus valkoiseksi maalauksesta toteutui. Kävin matkalla Tokmannilta kaksi purkkia valkoista spraymaalia ja ainakin purkin kylki lupaili helppoa maalausta.

IMG_0037-normal.jpgIMG_0038-normal.jpg

Oli muuten aikamoinen katku ilmassa kun kaksi purkkia tuota myrkkyä sumutteli pihalle. Sai jonkun hetken maalauksen jälkeen hönkiä raitista ilmaa ja yskiä kun tuntui, että sumutetta meni muuallekin kuin tuoliin. Yllättävän sotkuista touhua oli tämäkin, vaikka ajattelin että sumuttelemalla ei ainakaan kädet sotkeennu. (Kynnetkin hyvässä kunnossa :0))

IMG_0041-normal.jpg

Muutamia valumia sain aikaiseksi, eikä väri ole mitenkään erityisen tasainen. Tuoli oli haasteellisempi kyllä maalata kun vaikkapa viime kesänä spraylla maalaamani puulaatikko pihalle. Ja jäihän sinne kohtiakin, ainakin alapuolelle, jotka ei ottaneet väriä ihan yhtä hyvin pintaan kuin ns. etupuoli. Mutta ei haittaa! Ei se ole niin justiinsa. Hyvä siitä tuli siitä huolimatta, vaikka maalipinta ei tunnu erityisen pysyvältä. Pinta otti muutamia osumia äsken kuljetuksessa ja pieniä länttejä maalia irtosi jo pois :( Eli olisi varmaankin kannattanut maalata ihan oikealla maalilla ja pensselillä. Mutta kuten sanottu, ei se ole niin justiinsa ja maalaanpahan tuolin sitten vaikka jossain välissä uudestaan jos siltä tuntuu ja näyttää.

IMG_0054-normal.jpgIMG_0066-normal.jpgIMG_0059-normal.jpgIMG_0107-normal.jpg

Kyytiinsä tuoli sai kirpparilta eurolla löytyneen viltin, Ikean lintutyynyn sekä pehmolelun, jonka olen saanut joskus päiväkodissa ollessani. Venkslasin tuolin paikkaa aikani, mutta tällä hetkellä pysäytin sen ikkunan alle ja siirsin nojatuolin toiselle puolelle olohuonetta. Hintaa tuolille tuli yhteensä vajaa 25 euroa. Itse tuoli maksoi 15 euroa ja spraymaalit reippaat neljä euroa per purkki. Ei paha :0)

Että kotiintulomatka olisi ollut mahdollisimman ahdas, niin ostimme tänään kirpparilta äitin kanssa vielä toisenkin tuolin. Kävimme ostamassa tyynykankaita kangaskaupasta ja käytiin samalla myös kirpparilla. En tietenkään muistanut ottaa tuolista kuvaa siinä kunnossa kun se oli ostohetkellä. Tuoli on 50-luvun pinnatuoli ja tuolissa on sellainen jännä takapään mentävä kuoppa. En ole aiemmin omistanutkaan tuollaista leveänmallista ja noin vanhaa tuolia. Väriltään tuoli oli harmaa. Kävin taas Tokmannilla ja ostin hiomapaperia sekä vielä kolmannen purkin samaa valkoista sprayta. Jälleen kerran kunnollinen maali ja pensseli olisi varmasti ollut parempi vaihtoehto, mutta ajaa asiansa näinkin ja pinnasta tuli yllättävän tasainen vaikka rottinkituolin jäljiltä pelkäsin ihan muuta. Tuolista tein makkariin yöpöydän ja ostamani kirjoituspöydän pitkävartinen lamppu toimii tästä eteenpäin makkarin lukuvalona. Tuolista maksoin 10 euroa (+ maali) ja lampusta 5 euroa, eli pienellä rahalla sai taas kivaa uutta ilmettä :0) Makkariin sain myös uudet tyynyt, jotka äitin kanssa ommeltiin. Katsokaa miten upea kangas! Ihan älyttömän kaunis maatuskakuvio :0) Sängyn toisella puolella yöpöytänä on äitin mummon vanha yöpöytä. Näitä on aikoinaan ollut kaksi kappaletta, mutta harmillisesti vain toinen on jäänyt vuosikymmenien aikana talteen.

IMG_0076-normal.jpgIMG_0077-normal.jpgIMG_0084-normal.jpgIMG_0087-normal.jpg

IMG_0081-normal.jpg

Mitäs tykkäätte?! :0)

Nyt taidan alkaa näpräämään kynsiä. Hurjiinnuin nyt ihan täysin ja ostin uudet kynsientekotarvikkeetkin. Hankin pari vuotta sitten geelikynsien tekoon välineet ja uunin, mutta nyt en ole tehnyt kynsiä varmaan yli vuoteen. Aiemmin kävi nimittäin ikävä onnettomuus, kun geelipurkki oli auennut ja valunut kaikkien muiden tarvikkeiden paitsi uunin päälle. Tuon jälkeen en ole hankkinut uusia geelejä sun muita, kun rahallinen menetys oli suhteellisen suuri ja se harmitti ja tympiinnyin koko hommaan, mutta nyt kun halvalla sain niin ajattelin taas investoida sen verran, että saan ihanat kynnet! Tai no, toivottavasti taito on vielä hyppysissä :0) Pari vuotta sitten tein kynsiä paljonkin ja mm. parhaalle ystävälleni sain kunnian tehdä hääkynnet. Katsotaan mitä tänään saan aikaiseksi vai saanko mitään.

Eilen käytiin muuten äitin kanssa 25km pyörälenkki sateessa ja tuulessa. Hyvä mieli tuli itse lenkistä mutta voi elämä että ketutti tuo keli. Nytkin tuulee niin että katto kohta repeää. Huomenna taas treenipäivä sekä salilla että treeniksellä poikien kanssa. Palataan! :0)