Eilen on ollut aikamoinen piikki blogin kävijätilastoissa? Kiva jos Värtsilän reissu poiki lukijoita tännekin :0) Tänä aamuna saatiinkin muistoja lauantailta, kun Värtsilän Pitäjäyhdistys laittoi sivuilleen tallenteita lauantai-illan keikoista. TÄÄLTÄPÄ (KLIK) löytyy juttu ja koosteita illasta Värtsilän verkkolehdestä. Kiitoksia toimittaja Eira Varoselle, olet tehnyt nopeasti hienoa työtä ja täytyy kyllä myöntää että äsken tuli tippa linssiin, kun huomasin kauniin huomiosi Enkelikitarististamme jutussasi <3 Aivan ihanasti tehty.

Ja Jipun fanit varmaan kiljuvat kivusta kuunnellessaan videota. Tuossa biisissä tuli aivan totaalinen blackout, mutta niille ei voi mitään. Täytyy vain yrittää jatkaa ja keksiä edes jotain muuta kuin hiljaisuutta. Biisi on muutenkin sellainen, että sitä laulaessa joutuu kasaamaan itsensä uudelleen joka kerta. Yleensä tuon kappaleen saa esittää itku poskilla. On siis Enkelin muistobiisi kyseessä. Mutta se siitä, muutenhan se video on ihan hyvä minun punaisesta nenästä ja ruttuisesta naamasta huolimatta :0)

Eilinen menikin tosiaan sitten ihan levätessä. Mutta nousin takaisin hevosen selkään ja laitoin meille ruokaa! Vaikka en kuulemma tuohon veitseen saa enää koskea, eikä sen käyttäminen kyllä hyvältä tuntunutkaan :-D Sormi on edelleen auki ja kipeä. Haavan reunat repsottaa auki aika rumasti ja salireissu jäi välistä ainakin vielä tänään kun kädellä ei voi vielä kauheasti puristella mitään. Mutta ällöttävät mätivät haavat ovatkin hyvä aasinsilta eilisiin ruokiin. Laitettiin pyttipannua uunissa. Helppoa, ei-niin-nopeaa ja ei-niin-terveellistä.

IMG_0001-normal.jpgIMG_0002-normal.jpgIMG_0010-normal.jpgIMG_0008-normal.jpg

Sörsseliin tulee siis pottuja, makkaraa, haluamiaan vihanneksia (porkkana, papu, sipuli, paprika), pekonia, mausteita (valkosipuli, chili, paprika, pitsamauste). Lisäksi laitoin tuoretta basilikaa, oreganoa ja ruohosipulia. Ainekset vain sekaisin, mukaan loraus öljyä/ruokakermaa, mausteet perään ja uuniin paistumaan. Jälkiruuaksi päätin sitten kokeilla tehdä hedelmistä jotain. Mangot olivat kypsiä, banaanit alkoivat mennä jo tummaksi ja jääkaapista löytyi kokonainen ananas jonka olin ihan täysin unohtanut. Joten pilkoin hedelmät, sulatin sekaan pikkuisen voita ja sekoitin mukaan kaurahiutaleita. Sitten vain sotku uuniin ja nautinto kermavaahdon kanssa on valmis :0) Sokeria olisi tosin hieman kaivannut minun mielestä, ananakset olivat aika kirpakoita.

IMG_0005-normal.jpgIMG_0016-normal.jpg

Nyt on muuten taas uusi kasvatusyritys käynnissä. Otettin mangon siemen talteen ja yritetään nyt saada se kasvamaankin, saa nähdä miten käy. Yllätyin miten iso tuo siemen on, ja hassun näköinenkin. Näyttää vähän osterilta. Osteri on nyt märän talouspaperin sisällä hautumassa, katsotaan josko se alkaisi pukata vartta. 

IMG_0007-normal.jpg

Nyt täytyisi lähteä pihalle, siellä on kuitenkin vielä aika kaunis sää. Eli koirat hihnaan ja reippailemaan! Katsokaas muuten miten nuo höppänät taas nukkuivat eilen. Nämä kaksi ne kyllä osaa arvostaa läheisyyttä ja lämpöä (huomatkaa Helmin tassu suojelevasti Pipsan ympärillä).

IMG_0004-normal.jpg

.. ja suurin niistä on rakkaus <3