Heipparallaa!

Viikko on pyörähtänyt käyntiin oikein mukavasti. Eilen menin töistä suoraan salille, tein tunnin treenin, köröttelin kotiin, nappasin koirat hihnaan ja lähdettiin vielä reippailemaan tunnin lenkki. Yöllä nukutti ihan mukavasti kyllä, sitä edellinen yö kun meni taas valvoskellessa. Tänään kävin sitten töiden jälkeen ystäväni luona kylässä ja kotiuduin sieltä jokunen aika sitten. Huomenna sitten taas töistä salille ja kotiin päästyä täytyy taas tehdä suurensuurella takapihalla hieman pihahommia ja mietiskellä loppuvuoden keikkakuvioitakin.

Ajattelin, että laitan tänään teille reseptin valkosipulipatongista, jota tein viime perjantaina kun kokkailtiin tyttöjen kanssa. Tämä oli taas luokkaa kokeilevan keittiön tuotoksia, mutta hyvää siitä tuli.

Valkosipulipatonkiin tarvitset:

  • 3 dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • pikku luraus siirappia
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • sopivasti vehnäjauhoja
  • öljyä
  • voita
  • tuoretta valkosipulia

IMG_0068-normal.jpg

Lämpimään maitoon liuotetaan hiiva ja siirappi ja lisätään pikkuhiljaa kuivat aineet. Lopuksi luraus öljyä, jauhoja päälle ja taikina lämpimään paikkaan kohoamaan ainakin puoleksi tunniksi. Kohottamisen aikana tehdään valkosipulivoi valmiiksi (eli siis sotketaan notkenneeseen voihin maun mukaan raastettua/murskattua valkosipulia ja hitunen suolaa). Kohottamisen jälkeen vaivataan taikinaa reilusti, muotoillaan siitä pallukka, kaulitaan kaulimella litteäksi ja levitetään taikinan päälle valkosipulivoi. Eli suolaista pullaa! :0)

IMG_0071-normal.jpgIMG_0065-normal.jpgIMG_0066-normal.jpg

Sitten vain rullataan taikina pötköiksi ja laitetaan kohoamaan taas joksikin aikaa. Näistä tuli vähän hassun muotoisia, kun näistä tuli vähän liian pitkiä enkä sitten kehdannut alkaa näitä pätkimään :0) Taikinaklöntti jaetaan siis kahteen osaan.

IMG_0072-normal.jpgIMG_0073-normal.jpg

Voita olisi saanut melkein olla vielä reilummin tuolla välissä, eli sitä saa kyllä laittaa ihan reilun kerroksen että patongista tulee oikein muheva ja valkosipulinen. Sitten vain paistellaan uunissa reilussa 200 asteessa niin kauan että pinta ruskistuu. Kuten huomatte, nämä meinasivat olla uunissa liian kauan.

IMG_0074-normal.jpgIMG_0075-normal.jpg

Nami nami! Hyvää oli! :0)

Nyt tulikin sopivasti nälkä näitä kuvia katsellessa, joten iltapalan laittoon (eli kukkakaalin keittoon..). Hyv yöt! Ja muistakaa perjantaina sitten Joensuun Teatteriravintolan keiksu! Saatiinkin eilen kiva uutinen, Karjalan Kannas joka coveroi Irwiniä tulee meidän kanssa soittamaan perjantaina. Eli aikamoiset kinkerit on tulossa! :0)