Olen jo pitkän aikaa lueskellut netistä smoothiekakkujen reseptejä ja käännellyt ja väännellyt niistä päässäni vieläkin terveellisempiä vaihtoehtoja. Sunnuntaina sitten iski tuttuun tapaan leipomisinspiraatio ja piti hurauttaa kauppaan ostamaan aineksia. Valitettavasti itse tekeleestä ei ole kuin tämä huono kännykällä otettu kuva, mutta kyllä siitä jotakin selville saa.

10991368_10153105508892402_8771524830233

Ihan todella ja oikeasti terveelliseen, vähäkaloriseen ja vähärasvaiseen juustokakkuun (vaikka ei siinä juustoa kyllä ole) tarvitset siis:

  • 500g mansikoita
  • 250g rasvatonta maitorahkaa
  • 2 kananmunan valkuaista
  • maun mukaan makeutusainetta, itse käytin vaniljaproteiinia n. 50g
  • tilkka vettä
  • 5 liivatelehteä
  • 100g vähäkalorista hedelmämysliä (350 kcal/100g)
  • tilkka vähäkalorista mansikkakeittoa

Soseuta mansikat, rahka ja makeutusaine blenderillä sekaisin. Vatkaa valkuaiset ja sekoita ne rahkaseoksen joukkoon. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 min. Kiehauta tilkka vettä (käytin myös pakastemansikoitten sulamisesta irronnutta mansikkamehua) ja sulata liivatteet nesteeseen. Jäähdyttele nestettä hetki ja sekoita rahka-valkuaisseokseen. Sotke myslin joukkoon sidosaineeksi tilkka mansikkaeittoa ja painele mysli kakku- tai piirakkavuokaan kakun pohjaksi. Lisää päälle rahkaseos ja anna hyytyä jääkaapissa nelisen tuntia. Koristele esimerkiksi mantelilastuilla ja enjoy! Ehdottomasti paremman makuista kakku oli seuraavana päivänä kun maut oli ehtineet tasaantua. 

Näillä määrillä saa kakkua piirakkavuoallisen, koska en omista irtopohjavuokaa. Isoa kakkuvuokaa käyttäessä määriä kannattanee lisätä. Tähän kakkuunhan voi soveltaa mitä aineksia tahansa, vaikkapa trooppisia hedelmiä tai muita marjoja. Banaani olisi varmasti myös hyvä pohja-aines, mutta jätin banaanin pois koska arvelin kakkuseoksen tummuvan ruman väriseksi.

Suosittelen testaamaan, on raikasta ja hyvää ja tätä saa kyllä syödä hyvällä omalla tunnolla! :0) Koostumukseltaan ei häviä juustokakulle mielestäni mitenkään, mutta tottakai ilman tuorejuustoa/mascarponea kakku on oikeasti kevyt ja valkuaisten ansiosta myös ilmava. Enemmän juustokakkumaisen kakusta saisi lisäämällä joukkoon vaikka 5% maustamatonta tuorejuustoa, mutta tottakai kalorimäärä nousee samalla jonkin verran.