Ensimmäinen lomaviikko on kulunut mukavan touhukkaissa merkeissä. Eipähän ole aikaa miettiä ja surra koko aikaa. Maanantaiaamuna ajelin vanhempieni luokse ja lähdimme äiskän ja veljeni morsmaikun Nooran kanssa taas kertaalleen Kuopion matkukseen ostoksille. Lähdettiin 11 aikaan ajamaan ja oltiin vasta hieman ennen kahdeksaa takaisin kotona illalla. Kauheasti en törsäillyt kun haaveissa on jonkinsortin lomamatkakin, mutta jotain pientä kivaa löytyi kuitenkin. Alennusmyynnit oli Matkuksessa kuumimmillaan ja löysin halvat farkut ja muutaman kesäpaidan. Tosin eipä ole sellaisia kelejä ollut että kesätoppeja pääsisi käyttämään ilman palellusta.

Muutamia pikku hankintoja olen tehnyt kotiin viime viikkoina. Kirpparilta löytyi jokunen aika sitten sohvalle aivan uudenkarhea torkkupeitto kahdella eurolla. Tämä taitaa olla Ikean torkkupeitto.

IMG_8243-normal.jpgIMG_8238-normal.jpg

Ikean alelaarista löytyi kahdella eurolla per kappale tyynynpäälliset. Mukavan värikkäät, mutta tuo violetti väri ei miellytä silmää kuitenkaan niin paljon mitä ostohetkellä ajattelin. Kesäiset tyynynpäälliset enivei. Tyynykuvien ottaminen oli muuten haasteellista, kun allaoleva linssilude änkesi mukaan kuviin koko ajan :0) Ihana kirppunen.IMG_8241-normal.jpg

Pipsa on jo ollut hieman pirteämpi tämän viikon. Viime yön nukkua huristeli meidän keskessä. Oli muuten varmaankin ensimmäinen yö koskaan, yleensä Pipsa nukkui jalkopäässä kun Helmi varasi aina paikan ensimmäisenä meidän keskestä. Toivotaan että Pipsa tästä piristyisi enemmänkin. Ja emäntä ja isäntä myöskin.

Mutta takaisin niihin hankintoihin. Kirpparilta löytyi jokunen aika sitten vanha ostoskori. Tein siitä lehtikorin, jossa ei tosin ole yhtään lehteä tällä hetkellä. Alunperin aikeissa oli spreijata kori valkoiseksi, mutta jotenkin olen tykästynyt myös tuohon oikeasti vanhaan ja ruostuneeseen pintaan. Kori maksoi 7 euroa.

IMG_8246-normal.jpgIMG_8244-normal.jpg

Matkuksen Tigeristä ostin ihanat paperinaruvalopallot. Nämä on ihan huiput ja värit osui kohdalleen just ja jetsulleen. En vielä ole lopullista paikkaa näille keksinyt tai löytänyt, mutta tällä hetkellä ne roikkuu pitsiverhon kaverina olkkarin ikkunassa takaoven vieressä. Nämä on tosi kauniit ja ihanan hempeät eivätkä maksaneetkaan kauheasti, vain 10 euroa.

IMG_8248-normal.jpgIMG_8250-normal.jpgIMG_8251-normal.jpgIMG_8249-normal.jpg

Kävin kotipaikkakunnallani kirpparilla tiistaina ja minkä löydön sieltä teinkään! Ostin yhdellä eurolla punaisen emalisen mittakannun.

IMG_8261-normal.jpgIMG_8262-normal.jpg

Illalla katsottiin sitten minun lempiohjelmaa eli Suomen huutokauppakeisaria ja mikäs siellä näkyikään myynnissä. Juuri tämä sama mittakannu! Sittenpä alettiin tutkimaan asiaa tarkemmin ja selvisi, että kyseessä on hieman harvinaisempi Finelin mittakannu. Kylläpä tuli hyvä mieli, tein hyvät kaupat. Netistä nimittäin löytyi yksi samanlainen kannu ja suurinpiirtein samassa kunnossa olevasta kannusta pyydettiin 25 euroa.

Tiistaina käytiin äiskän, Nooran ja veljeni kanssa perinteisellä Valamon ja Lintulan luostarien reissulla. Lintulan luostarista lähti mukaan Lintulassa tehty keltainen kukkopilli. Sopii nätisti keltaisen savikupin kaveriksi keittiöön.

IMG_8260-normal.jpgIMG_8254-normal.jpg

Sellaisia pikkuhankintoja tällä kertaa. Nyt täytyy lähteä ajelemaan Giganttiin, Lidliin ruokaostoksille ja kirpparikierrokselle. Meillä hajosi imuri ja äsken sain tietää että saankin kokonaan uuden imurin tilalle. Ostin pari vuotta sitten Gigantista imurin ja onneksi otin siihen silloin sen vakuutusturvan, mitä myyjät tarjoaa kaikkiin mahdollisiin tuotteisiin. Muihin ostoksiin en sitä koskaan ole ottanut, mutta jostain syystä tuohon imuriin otin. Ihan hyvä, koska siitä on hajonnut putki kerran aikaisemminkin ja pari viikkoa sitten imurista hajosi jälleen putki ja koko suulake lähti irti pari päivää myöhemmin. Vakuutusturva on siis sellainen, että se kattaa kaiken vahingon mitä tuotteelle tapahtuu ja tämän imurin kohdalla sijoitus oli kohdallaan.

Eipä muuta tällä kertaa. Lämpimämpiä kelejä odotellessa. Soon moro.