Viikonlopun kokeilevassa keittiössä oli tällä kertaa vuorossa kevyt pitsa. Olen jo pitemmän aikaa miettinyt vaihtoehtoa normaalin pitsapohjan tilalle, ja useampia reseptejä yhdistelemällä sainkin aikaan pitsapohjan ja itse pitsan, joka on kevyt, kuitupitoinen ja proteiinipitoinen. Maussa tämä todellakin terveellisempi (tai jopa terveellinen?) pohja ei hävinnyt ollenkaan tavalliselle vehnäjauholätylle ja rasvaiseille täytteille.

IMG_0001.jpg

Kevyeen pitsaan tarvitset siis:

Pohja:

  • n. 3 dl kaurahiutaleita
  • n. 1 dl rasvatonta maitorahkaa
  • n. 150 g kukkakaalia
  • n. 1 rkl vehnäjauhoa
  • 1 kananmuna
  • n. 0.5 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  • n. 1 rkl kuivahiivaa

Täyte:

  • punaista ja keltaista paprikaa
  • sipulia
  • tuoretta valkosipulia
  • n. 200 g kanan filettä
  • herkkusieniä
  • katkarapuja
  • kesäkurpitsaa
  • jalopenoja
  • tomaattimurskaa
  • pitsamaustetta, suolaa sekä oman mukaan muita mausteita, esim. timjami
  • kananmuna
  • n. 50 g kevyttä tuoremozzarellaa
  • n. kourallinen 5% Polar-juustoa

Laita kukkakaalit kiehumaan ja keitä ne pehmeiksi. Laita kaurahiutaleet ja vehnäjauho blenderiin ja hurauta jauhot tasaiseksi hienoksi jauhoksi. Lisää joukkoon valutettu kukkakaali ja muut ainekset ja blenderöi taikina tasaiseksi massaksi. (Huom! Kukkakaali ei tule maistumaan valmiissa pohjassa oikeastaan ollenkaan) Kaada pohja uunipellille (jauhota leivinpaperi kevyesti) ja levitä lusikkaa apuna käyttäen pohja tasaiseksi haluttuun muotoon. Taikina jää aika valuvaksi, mutta sitä ei pidä säikähtää koska seuraavaksi pohja laitetaan esipaistumaan 200 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi tai niin pitkäksi aikaa että pohja hieman kovettuu ja alkaa irrota leivinpaperista. 

Paista kana ja kasvikset pehmeiksi pannulla, lisää tomaattimurska ja anna seoksen hautua hetki. Lisää seokseen mausteita ja suolaa oman maun mukaan. Levitä tomaattiseos esipaistetun pohjan päälle ja lisää loput täytteet seoksen päälle. Tee täytteisiin pitsan keskelle lusikalla kraateri ja riko kraateriin kokonainen kananmuna. Ripottele kananmunan päälle suolaa ja mausteita. Lopuksi siivuta tuoremozzarella ohuiksi siivuiksi, raasta kevyt juusto ja ripottele juustot täytteiden päälle. Paista 200 asteisessa uunissa, kunnes pohja on ja juusto on ruskistunut. 

IMG_0001.jpgIMG_0004.jpgIMG_0003.jpgIMG_0005.jpgIMG_0002.jpg

Voin taata että tämä on hyvää ja tätä pitsaa saa todellakin syödä hyvällä omallatunnolla! :0) Enjoy!