Tämä resepti sen kertoo: päässä on lopultakin niksahtanut lopullisesti (onneksi hyvällä tavalla), koska tein näin viikonloppuna TERVEELLISTÄ(kin) ruokaa. Syötiin päiväruuaksi lämmintä mereneläväsalaattia. Kalorimääriltään huitelee ties missä, mutta raaka-aineet on kaloripitoisuudestaan huolimatta kuitenkin terveellisiä ja sisältävät niitä hyviä rasvoja. Kuvahommeli meni vähän pieleen. Tein kyllä kivat annokset, mutta kuvaus unohtui kun piti päästä maistelemaan tuotosta.

Salaattiin tarvitset siis:

  • kiinankaalia
  • punakaalia
  • Cosmopolitan salaattia
  • kurkkua
  • maissia
  • Kvinoaa (korvaa pastan/riisin)
  • katkarapuja
  • graavilohta
  • tonnikalaa
  • maapähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • ruususuolaa
  • kurpitsansiemeniä
  • Kananmunaa

IMG_7484-normal.jpgIMG_7485-normal.jpg

Huuhtele ja keitä 1dl kvinoaa tillillä maustetussa vedessä 15 minuuttia. Tee salaattipohja tuoretarpeista ja lisää kvinoa joukkoon (kivaa proteiini- ja kuitupitoista vaihtelua perinteiseen riisiin/pastaan). Paahda maapähkinöitä kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä ja mausta ruususuolalla. Paista pähkinöiden jälkeen katkaravut tilkassa valkosipulimurskalla höystettyä oliiviöljyä. Kiehauta maissit ja lisää ne salaattipohjaan. Laita salaattia lautaselle ja lisää tonnikala, katkaravut, paloiteltu graavilohi sekä keitetty ja paloiteltu kananmuna. Koristele paahdetuilla pähkinöillä sekä kurpitsansiemenillä ja enjoy. Tarkoituksena oli tehdä salaattiin kermaviilistä tillikastike, mutta kermaviili olikin jo mennyt vanhaksi (kas kummaa).

Hyvin maistui! :0)