Eilen ja tänään olen mm. nähnyt ystäväisiä, syönyt hyvää ruokaa ja tehnyt kirpputorilöytöjä. Tuli mieleen, että lukeekohan tätä blogia kukaan muu kun minun äiti (*vilkuttaa mammalle*)? Jos lukee niin kertokaa ihmeessä miten vietitte ystävänpäivää tai teittekö eilen jotain erityistä; muistitteko ystävää tai mielitiettyä jotenkin ystävänpäivän kunniaksi? En nimittäin pääse vielä katsomaan kävijätilastoja jostain syystä eikä minulla ole mahdollisista lukijoista mitään havaintoa :0)

Eilen iltapäivällä sain kauan odotettuja vieraita. Viime kesänä Helsinkiin muuttanut ystäväiseni kävi miehensä kanssa kylässä. Heitä odottelin viettämään tee/kahvihetkeä ennenkuin heidän täytyi rientää kohti seuraavaa treffipaikkaa.

SDC12767-normal.jpg

Arabian Maisema-sarjan kahvikaadin on perua mummoltani. Mummo oli muistaakseni pelastanut tämän työpaikaltaan kauan kauan sitten. Kannen nuppi on hajonnut ja se on liimattu takaisin kasaan, mutta muuten kannu on ihan hyvässä kunnossa.  Muutaman kerran olen raaskinut keittää tähän vettä ja hauduttaa kannussa teen. En uskalla käyttää tätä kovinkaan paljoa, koska olen aika haka rikkomaan tavaroita. Viimeksi toissapäivänä rikoin kaksi lautasta. Hieman harmittaa, koska käyttöastiani ovat A la Sara by Luhta Homen -astiasarjaa ja olen saanut molemmat sarjat lahjaksi. Sain samaan sarjaan kuuluvat juomalasit aikoinaan ystävältäni, mutta vuosien aikana olen hajottanut ne kaikki ja niitä oli kuitenkin 6 kappaletta.. Eli minun käsiini ei kannata laskea mitään kovinkaan arvokasta. Siksi pidän mummon kaadintakin suurimmaksi osaksi hyllyssä. Tee- ja kahvikuppeina käytän suurimmaksi osaksi muumimukeja. Ne on kyllä oikeita hyvänmielen mukeja! Ei voi olla huonolla tuulella kun juo hyvää teetä värikkäästä muumimukista. Pikkupöytänä kuvassa toimii Rääkkylän kirpparilta löytämäni puinen jakkara. Ostin sen kahdella eurolla ja hioin uuteen uskoon. Jakkara oli alunperin maalattu rumalla kiiltävällä tummanruskealla maalilla eikä ollut mitenkään erityisen kaunis. Hiomapaperilla sain onneksi maalia hiottua ja rapsuteltua pois ja jakkara on nyt mitä kivoimman näköinen. Kuvassa taustalla näkyy lipasto, jonka päällä minulla on televisio. Lipaston löysin pari vuotta sitten Joensuusta kirpparilta ja maksoin siitä muistaakseni vaivaiset 60 euroa. Arvelen lipaston olevan jostakin 1950-luvun paikkeilta. Painava se ainakin on.

Tsadin vieraitten lähdettyä starttasin auton ja hurautin keskustaan. Keskustassa tapasin Helin, hän nappasi minut kyytiin ja kävimme Prismassa. Kahvilassa join kupin kaakaota ja Heli kävi ostamassa Prismasta kahvakuulan. Omaan taskuuni eksyi muutama Dexalin Crispy Choco -proteiinipatukka. Aikani tutkailin patukoiden ravintosisältöjä ja omasta mielestäni nämä Dexalin patukat oli arvoiltaan parhaimmasta päästä. Maksoivatkin tarjouksessa vain euron kappale. Yhdessä 35 gramman patukassa on yli 14 grammaa proteiinia ja vain vajaa 1 gramma sokereita. Makean tuskissani sitten eilen illalla maistoin yhden ja kyllähän sen söi. Mutta ei siitä samanlaista fiilistä kyllä saanut kuin Fazerin punaisesta suklaasta ;0) Kaksi muuta patukkaa jätin sitten odottamaan ateriankorvaushetkeä tai rankempaa salitreeniä. 

SDC12778-normal.jpg

SDC12806-normal.jpg

Hyvästeltyäni Helin ajelin Ravintola Koivuun jossa tapasin meidän basistin ja hyvän kaverini Mikon. Syötiin kevyesti ja tilattiin raikkaat salaatit eli rehellisesti sanottuna hampurilaisateriat. Jostakin kumman syystä tämänaamuinen punnituspäivä siirtyikin ensi viikon perjantaille. Minulla on siis perjantaisin "virallinen punnituspäivä". Virallista valvojaa mulla ei kyllä ole. Tavoitepainoon on matkaa vielä 4 kiloa eikä tälläinen porsastelu ainakaan auta asiaa, mutta koska olen mestari keksimään tekosyitä herkuttelulle, sai ystävänpäivän kunniaksi vähän herkutella :0) Ystävänpäivän kunniaksi join myös sen kaakaon ja söin kotona illalla poppareita ja proteiinipatukan.. Enivei, ruoka oli hyvää. Mikolla oli minulle muuten hauska yllätys. Olen ilmeisesti valittanut liikaa siitä että varpaani ovat aina jäässä ja palelen muutenkin koko ajan, koska hän oli ostanut minulle ystävänpäivälahjaksi:

SDC12794-normal.jpg

VARPAANLÄMMITTIMET! Aivan loistavaa. Pari kertaa tänä talvena olen nimittäin onnistunut palelluttamaan varpaani niin pahasti että ne ovat muuttuneet tummansinisiksi. Ei liene kauhean terveellistä enkä ymmärrä miten se edes on mahdollista, koska käytän aina ulkona  villasukkia ja talvikengissäni on paksu vuoraus. Eli nämä tulivat tosiaan tarpeeseen, aion testata näitä heti kun kelit taas pakastuvat. 

Tänään kävin rakkaimman ystäväni Terhin kanssa kirpparikierroksella. Terhi on ollut paras ystäväni jo melkein 15 vuoden ajan. Herranen aika miten aika kuluu.. Joka tapauksessa olemme tutustuneet jo paljon aiemmin, mutta lukion ensimmäisinä päivinä jokin sitten loksahti paikoilleen ja siitä saakka olemme olleet erottamattomia. Toivoisin jokaiselle meistä sellaisen ystävän kuin Terhi on vuosien aikana ollut minulle ja toivottavasti minä hänelle. Kirpparilta löytyi muutamia kivoja juttuja. Löysin kaksi kirjaa parilta suosikkikirjailijaltani:

SDC12793-normal.jpg

Suosittelen kaikille Helen Fieldingin Bridget Jones -sarjaa (odotan mielenkiinnolla millainen tämä Olivia Joulesin tarina on, Terhi ainakin suositteli) sekä Sophie Kinsellan teoksia, joista erityisesti Himoshoppaaja -sarjan kirjoja. Aivan loistavaa hömppäviihdettä! Näiden parissa saa varmasti taas nauraa silmät kyynelissä. Kirja ja pokkari maksoivat yhteensä 4 euroa. Näiden kaveriksi löytyi hauska esiliina kokkailuhetkiin sekä soma säkkikankaasta tehty Ben & Jerry's -kassi. Nämä maksoivat yhteensä hurjat 1.5 euroa.

SDC12800-normal.jpgSDC12798-normal.jpg

Lisäksi ostin perunahanskat sekä puisen punaisen jakkaran muutamalla eurolla. Mikään näistä tavaroistahan ei ollut mitenkään välttämätön, mutta kivoja löytöjä siitä huolimatta! Olen erityisen iloinen noista kirjoista, sillä tykkään lukea. Paras hetki illassa onkin se kun menee kirjan kanssa peiton alle (erityisen maksimaalisen nautinnon saa silloin kun on juuri vaihtanut puhtaat petivaatteet) ja syö siinä samalla jotain hyvää iltapalaa. Kotiin tultuani tein vielä nopean ruuan, eli paprika-kanakastiketta ja riisiä:

SDC12810-normal.jpg

Tein keskiviikkoiltana saunan jälkeen muuten suolasaippualla kehon syväpuhdistuksen, jonka pitäisi vastata parin päivän detox-kuuria ja vähentää mm. selluliittia. Suolasaippuaa levitettiin koko kropalle ja annettiin vaikuttaa tunnin ajan. Ohjeessa luki, että suola alkaisi hikoiluttaa, mutta itse en kyllä hikoillut, lämpimänä kroppa kyllä pysyi vaikka oli vain pelkkä pyyhe päällä. Tein myös kasvoille naamion: laitoin purkkiin hunajaa ja sokeria ja kiehautin mössön mikrossa. Seoksen jäähdyttyä levitin sen kasvoille ja huulille ja annoin vaikuttaa Salkkareiden ajan. Voin kertoa että oli pehmeät kasvot tuon jälkeen, kun laitoin kasvoille vielä kookosöljyä rasvaksi.

SDC12762-normal.jpg   BÖÖ!! :0)

Nyt hauskaa viikonloppua kaikille! Ensi viikolla voisin kirjoitella tarkemmin vaikka kertomastani elämäntaparempasta ja sen tähänastisista tuloksista. Siispä kaikki ylös, ulos ja lenkille, niin minäkin teen justiinsa nyt. Morjens!!!