Onpas viikko olevinaan terveen kirjoissa startannut aikasta reippahasti! Eilen olin päivän koulutuksessa ja sieltä jäin suoraan vajaaksi kolmeksi tunniksi treeneihin. Kotona olin vasta 19 jälkeen, kotona jatkoin töitä ja oli aika väsynyt olo kyllä illalla. Tänään olinkin minulle poikkeuksellisesti 8 tuntia töissä. Töiden jälkeen kävin postittamassa ensi viikon julisteet Kuusankoskelle ja kotona vaihdoin suoraan pihavaatteet päälle ja menin takapihalle touhuilemaan. Tälle viikkoa kun ennusteltiin ensilumia niin piti laittaa takapiha kuntoon. Leikkasin ruohon, haravoin, tyhjensin kasvimaat ja siirsin tomaatin sisälle. Nyt saa lumi tulla ihan rauhassa :0) Pihahommien jälkeen jatkoin siivousta ja pyykinpesua sisällä. Tänään minun piti saada facebookin kirppisryhmän kautta ostettu vanha koivuinen hylly, mutta myyjä ei sitten päässytkään sovittuun aikaan tulemaan. Harmittaa, kun olen jo monta päivää sormet syyhyten odottanut että saan hyllyn kotiin ja pääsen sitä laittamaan ja kunnostamaan. Tarkoituksena olisi tehdä siitä maustehylly keittiöön. No, onpahan ensi viikolle jotain mitä odottaa :0)

Sunnuntaina tehtiin taas "hieman" herkkuruokaa, eli itse tehtyjä hamppareita ja lohkopottuja uunissa. Oli aikasta hyvää, mutta ruuan laittoon meni yhteensä 2.5 tuntia joten ei mitään pikaruokaa näin kotona tehtynä. Tänään piti aloittaa myös kadonneen vyötärön metsästys. Mutta ehkä aloitan sen vasta huomenna, koska viikonlopun jämäruokia on vielä jääkaapissa, eikä niitä kyllä parane heittää pois! :-D

IMG_0002-normal.jpgIMG_0004-normal.jpg

Vinkki: sämpylöistä tulee maitoon tehtynä todella pehmeitä. Vielä pehmeämpiä niistä saa lisäämällä taikinaan maitorahkaa. Isot sämpylät kannattaa kääntää ympäri paiston puolivälissä niin sämpylät varmasti paistuu sisältäkin eikä jää pohjasta raaoiksi.

IMG_0006-normal.jpgIMG_0009-normal.jpgIMG_0011-normal.jpgIMG_0016-normal.jpgIMG_0012-normal.jpgIMG_0013-normal.jpg

Perunat oli ensimmäiset puolisen tuntia uunin alatasossa sen aikaa kun sämpylät paistuivat. En tiedä vaikuttiko se jotenkin asiaan, mutta potuista tuli noin mukavan rapsakoita.

IMG_0019-normal.jpgIMG_0020-normal.jpgIMG_0023-normal.jpg

Noniin nyt tuli nälkä. Täytyy lähteä kaivelemaan jääkaappia. Tänään muuten loppui lääkekuuri, joten huomenna voisin mennä salille. Mutta en tiedä uskallanko, ihan niinkuin aikuisten oikeasti enkä nyt keksi vain tekosyitä. Kurkku on taas hieman kipeä ja eilen tuli nuhanpoikanenkin. En tiedä sainko kuitenkin jo jonkun jälkitaudin :( Ja on aika tiukat viikot kuitenkin tulossa (ja menossa), kun sekä tällä että ensi viikolla on keikalle lähtö. Ja ensi viikon keikat on taas koko viikonlopun ja tuolla 4h ajomatkan päässä. Eli tulevat kolme viikkoa menee taas yhdellä vapaapäivällä. Ehkä vain otan rauhallisesti tämän viikon ihan luvan kanssa? :0)

Mutta nyt tekemään jotain jämäruokaa! Ihanaa viikon jatkoa inhottavasta tuulisesta ja kylmästä syyssäästä huolimatta! :0)