Eilen saatiin lopultakin viikonlopun toinen projekti valmiiksi, eli se peilipöytä josta jo parissa postauksessa olen kertonut. Pöytä löytyi tosiaan facebookin kirppisryhmän kautta ja kustansi kahden kahvipaketin verran. Pöytä oli myyjän (tai paremminkin antajan..!) mummon vanha pöytä ja on kyllä hyvässä kunnossa ikäisekseen. Ainoastaan peileissä on tummentumia, joita en ainakaan tavallisilla puhdistusmenetelmillä saanut irti. Lueskelin netistä, että vanhoissa peileissä voi vika olla siellä kerroksien välissä tai hopeassa, eikä siihen silloin ole apukeinoja. Eipähän nuo kyllä mitään haittaa, ei sillä.

Tästä peilipöydän kunnostus lähti liikkeelle. Kuvassa laatikko on jo maalattu, kun en muistanut ottaa kuvaa silloin kun toin sen kotiin.

IMG_0008-normal.jpgIMG_0029-normal.jpgIMG_0031-normal.jpg

Kävin ostamassa pöytään uudet vetimet, mutta ne eivät olleetkaan sopivat. Nykyvetimien standardipituus on ilmeisesti sellaisen 9cm verran ja tässä pöydässä vetimien pituus oli reilun 7cm, eli en saanut uusilla vetimillä vanhojen vetimien reikiä piiloon. Mutta sitten vasta tuli mieleen, että miksi ihmeessä nuo vetimet edes pitäisi vaihtaa! Nehän on tarkemmin ajateltuna todella kauniit kaikessa yksinkertaisuudessaan. Eli vein uudet vetimet kauppaan sitten takaisin (samalla kun vein sen viime postauksessa kehutun maalin, myyjät olivat muuten aika ihmeissään kun kerroin maalin hienoista ominaisuuksista..) ja jätin pöytään sen omat vetimet. Joten, muuta muutosta pöytään ei tullut kuin väri, mutta kyllähän tuo jonkun verran vaikuttaa, vai mitä olette mieltä? Itse tykkään tästä kyllä aivan mielettömän paljon näin!

IMG_0002-normal.jpgIMG_0003-normal.jpg

Minun äiti nuorena tyttönä <3

IMG_0009-normal.jpgIMG_0014-normal.jpgIMG_0010-normal.jpgIMG_0018-normal.jpg

Pöytä meni siis eteiseen. Muualle se ei olisi mahtunut! :-D Ja nyt eteiseen tuli kyllä tietynlaista tunnelmaa :0) Eikä tule ehkä jätettyä tavaroita lojumaan ihan samalla tavalla kuin penkille, mikä eteisessä ennen oli. Eilen käytiin hakemassa myös se rottinkisohva. Tälle en ole vielä tehnyt muuta kuin laittanut peiton ja tyynyjä, enkä ihan vielä tiedä mitä tälle edes teen. Tässä vaiheessa se kuitenkin nyt on kun en varastoonkaan sitä raaskinut viedä. Maalaukseen en ainakaan ihan heti ryhdy kun tuntuu että nuppi on sekaisin noista pöytien maalauksista edelleenkin! :-D

IMG_0013-normal.jpg

Oli kyllä mukava saada nämä valmiiksi ennen joulukoristeiden laittoa. Torstaille suunniteltiin, että lähdetään mamman kanssa käymään iltapäivällä Kuopion Matkuksessa jouluostoksilla ja perjantaina teen suursiivouksen ja laitan joulukoristeet sun muut härpäkkeet. Punaistahan tämä kämppä on jo valmiiksi täynnä, joten liekö tuota suurempia muutoksia niillä joulutamineilla saa aikaiseksi :0)

Mutta nyt iltapalalle ja telkun ääreen! Moiks!