Sain sen verran aikaiseksi että siirsin kasvimaalta oreganon ja ruohosipulin ruukkuihin ja toin ne, sekä chilit ja sitruunan turvaan sisälle. En kyllä tiedä kauanko nuo sisällä tulevat toimeen, mutta en uskalla ottaa riskiä että halla vie ne tuolta maanrajasta. Mukavasti tulikin väriä ja vehreyttä keittiöön :0) Chilit on kasvaneet ihan kivasti ja on siellä muutama palon alkukin ihan.

IMG_0006-normal.jpgIMG_0008-normal.jpgIMG_0001-normal.jpgIMG_0002-normal.jpg

Oregano on kesän aikana kasvanut ihan älyttömiin mittoihin. En ole monesti sitä muistanut leikellä, mutta nyt leikkasin vanhemmat kukinnot ja pisimmät oksat pois. Aika jättimäinen se on edelleen ja leikatut varret ja kukat laitoin tiskipöydälle vesilasiin piristeeksi. Itse yrtti on mummon vanhassa valurautakattilassa ruokapöydällä.

IMG_0015-normal.jpgIMG_0012-normal.jpgIMG_0025-normal.jpg

Kaakelit ei oikeasti ole tuollaiset likaisenväriset tai likaiset! :-D Valkoiset ne ihan on.  Kameran valotus tekee taas tepposiaan.

IMG_0026-normal.jpg

Ruohosipulin laitoin metalliruukkuun ja nakkasin sen chilien viereen ikkunalle. Tai sen, mitä sipulista ylipäänsä oli enää jäljellä, pikkuinen tukko siis. Sitruunan laitoin basilikan ja toisen oreganon viereen punaiselle tarjottimelle.

IMG_0063-normal.jpgIMG_0056-normal.jpgIMG_0057-normal.jpg

Nappasin lopulta myös pavut pihalta pois ja olin liian myöhään liikenteessä. Osa oli jo kerennyt vähän kuivettua ja näille kävi näköjään samalla tavalla kun liian kauan kypsyneille herneille, eli olivat alkaneet jo kellastua ja osasta oli tullut aikamoisia pullukoita. Pavut pitää ilmeisesti ryöpätä vai mitä näille tehdään?

IMG_0033-normal.jpgIMG_0031-normal.jpg

Odottelen tässä myös milloin mangot ovat kypsiä. En muista, olenko aiemmin syönyt tuoretta mangoa, joten odottelen vesi kielellä että nämä kypsyvät. Luulen että h-hetki alkaa olla aika lähellä, luin netistä että mangot ovat kypsiä kun hedelmä alkaa pehmittyä tuolta rangan (?) päästä. Nams! Ensimmäinen auringonkukkakin on näköjään auennut. Nähtäväksi jää, jääkö tämä yksilö ainoaksi kukaksi kun nuo ilmat alkaa olla aika viileät öisin.

IMG_0049-normal.jpgIMG_0050-normal.jpgIMG_0059-normal.jpg

Johan tässä päivän työt tulikin siis tehtyä, joten jatkamme koirien kanssa seuraavanlaista toimintaa:

IMG_0038-normal.jpgIMG_0041-normal.jpg