Tänään ajattelin kirjoitella hieman kauneuden- ja erityisesti ihonhoidosta ja niistä tuotteista jotka olen havainnut hyväksi itselleni. Olen viime aikoina innostunut kokeilemaan erilaisia luonnontuotteita kauneudenhoidossa. Tulee jotenkin mukavampi fiilis käyttää tuotetta, kun tietää ettei se sisällä mitään turhia kemikaaleja ja teollisia myrkkyjä.

Hmm, mistähän tämän alottaisin. Muutamia kuvia räpsäisin noista tuotteista mutta kuvasin ne vähän hassusti niin, etten saa niitä nyt järkevästi aikajärjestykseen. No mutta kokeillaan, jospa tästä selvän saisi. 

Viime keväänä lukaisin jostakin blogista kylmäpuristetun kookosöljyn vaikutuksista ihonhoidossa. Halusin sitten heti kokeilla öljyä itsekin, koska talvella omakin iho kuivaa, vaikka en varsinaisista iho-ongelmista ole vielä viime syksyyn mennessä kärsinytkään. 

SDC12575-normal.jpg

Netti on pullollaan tietoa kookosöljyn terveysvaikutuksista niin sisäisesti nautittuna kuin ulkoisesti käytettynä. Öljyä voi siis käyttää sekä ruuanlaitossa ja leivonnassa että ulkoisesti ihon- ja hiustenhoidossa. Öljy on 100% luonnontuote ja sisältää kaikenmoisia antioksidantteja, vitamiineja ja rasvahappoja. Tuoksu on suht mieto ja miellyttävä, ei missään nimessä häiritsevä niinkuin ikäväkseni olen huomannut monista teollisista kasvorasvoista. Saan itse helposti päänsärkyä voimakkaista (ja varsinkin epämiellyttävistä) tuoksuista, joten tämä mieto kookoksen tuoksu on ollut itselle toimiva ja hyvä. Aloitin siis innoissani öljyn levittämisen kasvoille aina pesun jälkeen ja jo parissa päivässä sain huomata, että ihoni alkoi normalisoitumaan ja "hehkumaan". Olen käyttänyt öljyä kasvoille tarpeen vaatiessa kuuriluontoisesti, jokapäiväiseen käyttöön se osoittautui itselleni turhankin rasvaiseksi. Eli kaivelen kookosöljyn esille kun iho kaipaa kunnolla kosteutusta.

Ihmeellistä kyllä, vaikka kyseessä onkin öljy, tämä kuivatti itselläni myös finnejä ja mustapäitä. Käytän öljyä myös muualle kuin kasvojen iholle. Esim. kuiviin käsiin (runsaasti öljyä ja puuvillahanskat yöksi kätösiin) ja voihan tätä käyttää vaikka koko kropan rasvaukseen. Kun tätä käyttää kohtuudella eikä löträä puolta purkkia kerralla, öljy ehtii imeytyä eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi. On siis erittäin riittoisaa! Muutamaan otteeseen olen käyttänyt öljyä myös hiusten syväkosteutukseen: öljyä päähän ja saunaan. Saunan jälkeen pari kertaa pesu shampoolla ja johan on hiukset edes pikkuisen ravitummat. Oma kuontalo on nimittäin todella kuiva kaiken käsittelyn ja värjäyksen jäljiltä. Muistaakseni tämä purkki maksoi luontaistuotekaupassa n. 7 euroa ja on kestänyt todella kauan ilman härskiintymistä. Viimeksi käytin öljyä kasvoihin eilen illalla. Kookosöljy auttaa nettikertomusten mukaan myös esim. kuivaan/hilseilevään päänahkaan ja voi tätä käyttää myös eläinten iho-ongelmiin! Ja sopii kaikenikäisille. Ruuanlaitossa en tätä ole käyttänyt ainakaan vielä. 

Viime syksynä ihoni alkoi jostain syystä oireilla rintakehän ja kaulan alueella. Ihoon nousi pientä punaista ihottumaa, pieniä näppylöitä sekä ihan rehellisiä (ja erittäin kipeitä) finnejä. Rintakehän ja kaulan iho kun ei liene kaikkein paksuinta niin tuolta alueelta finnien puristelu tekee muuten oikeasti kipeää. Olin suht varma että ilmiö on ohimenevää ja johtuu vain hikoilusta rankemman urheilun takia, mutta kun vaiva jatkui ja paheni kuukausien mittaan en voinut sitten muuta kuin myöntää että olen tainnut saada paikallisen aikuisiän aknen. Kyselin myös perheeltä ja ystäviltä, että näyttääkö tälläinen normaalilta ja kun sain jokaiselta vastauksen että aknea se taitaa olla ja pahalta näyttää, niin eipä siinä ollut nokan koputtamista. Nice. No, onneksi se ei (ainakaan vielä) ole levinnyt kasvoihin saakka. En voinut käyttää keikoillakaan kovin avonaisia paitoja ja käytin usein kaulahuiveja rintakehän peittona. Onneksi oli syksy niin se ei näyttänyt niin hassulta olla kääriytyneenä huiviin. Sen kuitenkin päätin, että yritän viimeiseen saakka hoitaa vaivan kotikonstein, lääkäriin en suostunut menemään, koska nettikeskustelujen perusteella akneen määrätään usein rankka Roaccutan -kuuri ja sitä en tahdo syödä. Kokeilin ihoon mm. tätä:

SDC12657-normal.jpg

Eli Proactiv -tuotesarjaa. Nämä tuotteet sisältävät salisylihappoa ja näiden pitäisi olla erittäin tehokkaita aknen ja ihon epäpuhtauksien hoidossa. Käytin näitä joskus aiemmin kasvoille mustapäitä vastaan ja niihin nämä tuotteet tehosivat ihan hyvin, tosin yövoide oli aika tehokasta tavaraa ja kuivatti ihoa hilseilyyn saakka päivittäin käytettynä. Rintakehän akneihoon (joka oli siis jo todella pahana) näillä ei ollut oikeastaan mitään vaikutusta pitkälläkään aikavälillä. Päätin sitten tutkia netistä jotain luonnonmukaista hoitoa ja törmäsin suomi24 -sivuston keskustelupalstalla viestiketjuun suolasta aknen hoidossa. 

SDC12678-normal.jpg

Ja uskomatonta kyllä, sieltä löytyi apu! Tein kahtena-kolmena ensimmäisenä iltana hunajasta ja merisuolasta tahnan, jota sivelin ongelma-alueelle ja annoin vaikuttaa tunnin kerrallaan ennen suihkua. Hunaja tuntui rauhoittavan mukavasti ärtynyttä ihoa. Parin päivän jälkeen siirryin suola-vesi -liuokseen, eli liuotin kiehuvaan veteen merisuolaa ja annoin seoksen jäähtyä. Saunassa kastelin pienen pyyhkeen liuokseen ja annoin pyyhkeen vaikuttaa hauteena rintakehän päällä saunomisen ajan. Suihkuiltoina sivelin suolavettä pumpulilla ongelma-alueelle. Eikä mennyt montaakaan päivää kun iho alkoi rauhoittumaan ja finnien puhkeaminen loppui. Olen käyttänyt suolavettä päivittäin nyt muutaman kuukauden ajan ja tulokset ovat olleet aivan ällistyttäviä! Kyllästyttyäni suolavedellä lotraamiseen kävin ostamassa luontaistuotekaupasta Himalajan suolasaippuaa (aiemmassa kuvassa). Hinta oli vajaa 5 euroa ja tuo klöntti kestää oletetusti aika kauan. Suolasaippua on siis Himalajan vuorisuolaa ja on myöskin täysin luonnollinen tuote. Olen käyttänyt suolasaippuaa nyt vajaan viikon ja nyt arvetkin alkavat jo hälvetä. Arpien hälvenemiseen ei nimittäin tuo suolavesi jostain syystä oikein auttanut. Sen jälkeen kun aloitin suolaveden käytön finnejä on tullut ihan yksittäisiä ja oikeastaan vain silloin jos minulla on jäänyt suolahoito tekemättä. Nyt käytän suolasaippuaa myös kasvoille. Saippua on aika voimakasta ja aiheuttaa nipistelyä saunassa, eli sen kyllä tuntee kuinka tuote oikeasti ihoa puhdistaa. Ajattelin kuitenkin käyttää saippuaa kasvoille vain pari kertaa viikkoon sen kuivattavan vaikutuksen ansiosta. Himalajan suolasaippuaa voi tilata mm. Allergiakaupan sivuilta ja sieltä löytyy enemmän myös "oikeaa" tietoa saippuan vaikutuksista http://www.allergiakauppa.fi/tuote/suolasaippua-himalajan-suolatuote/000050/ Itse olen iloisen yllättynyt siitä että apu inhottavaan ongelmaan löytyi omasta ruokakaapista! Minulle tämä toimii, mutta on varmasti niitä kenelle ei toimi. Suosittelen kuitenkin kokeilemaan! :0)

Sitten vielä muutama tuote, joita ilman en oikein pysty olemaan. Nimittäin Blistexin huulirasva sekä lihaskipua lievittävä salva.

SDC12673-normal.jpg

Tiikerisalva on myös luonnollinen tuote ja sisältää mm. mentholia ja erilaisia öljyjä. Yritän siirtyä Mobilat Icen sun muiden kipugeelien käytöstä tähän luonnonmukaisempaan salvaan. Blistexin Menthol -huulirasva on muuten ihan paras huulirasva maailmassa! Olen täysin addiktoinut huulirasvoihin, eikä mikään muu huulirasva kuin tämä Blistexin vihreä putkilo auta kuiviin huuliin. Päivä on pilalla jos unohdan huulirasvan kotiin; kuivat huulet ovat niin kammottavat! Uusin Trendi oli muuten pienoinen pettymys. En alkua pidemmälle ole vielä päässyt vaikka johan lehti ilmestyi aikoja sitten. En kyllä kuulu tilaajiin, vaan joku ihana ihminen oli laittanut minulle lahjalehden yllärinä, kiitos vaan sinulle kuka sitten lienetkin :0)

Lopuksi vielä kuva luomiväripaletista ja sivellinpaketista jonka sain veljeni kihlatulta joululahjaksi. Olen vannoutunut luomivärien ystävä (koukussa luomivärien lisäksi myös kynsilakkoihin) ja tämä paletti on niin mahtava! "Muutama" herkullinen väri löytyy tästä ihanuudesta. Paketin täydensi muutama raikas huulikiilto.

SDC12658-normal.jpg

Semmoisilla jutuilla tänään, toivottavasti näistä vinkeistä olisi jollekin hyötyä. Saa myös kertoa omia kokemuksia kyseisten tuotteiden tai joidenkin muiden luonnontuotteiden käytöstä kauneudenhoitoon :0)

Nyt välipalaa nassuun ja iltapäivällä poikien kanssa treenikselle. Aamu alkoi migreenillä ja huonolla ololla jälleen kerran, mutta jospa se tästä kohentuisi. Moikkamoii!