Vapaa viikonloppu takana ja kyllä teki ihan terää! Perjantai-ilta meni muutaman lähimmän ystäväni kanssa ruokaa laittaessa täällä minun luona, kokkasin katkarapucurrya ja leivoin lisäkkeeksi valkosipulipatonkia. Hyvää oli ja oikein mukava ilta höpötellä tyttöjen kesken. Lauantaina käytiin Jarkon kanssa minun vanhempien luona ja pikkuinen veljeni vaihtoi Kaarinaan talvirenkaat. Vielä kun saisi aikaiseksi viedä auton kuun loppuun mennessä katsastukseen ja saisi sen menemään läpikin! :0) Tämä päivä menikin sitten ihan kotihommia tehdessä, pyörähdin päivällä pikkuisen kaupungilla ja iltapäivällä käytiin koirien kanssa 1.5 tunnin reipas lenkki. Oli muuten suht navakka tuuliainen! Etupihalla oli polkupyöräkin telineineen kaatunut. Aikamoiset tuulilukemat oli kyllä ajoittain ja kerrospukeutuminen oli tänään ulkona ihan paikallaan.

Tänään saatiin lopultakin seinälle myös se hylly, josta jokunen postaus takaperin kerroin. Pari viikkoa sitten ostin siis vanhan koivusta askarrellun hyllykön facebookin kirppisryhmän kautta. Ikää hyllyllä taisi olla useampi vuosikymmen ja hintaa 12 euroa. Sain sitten vihdoista viimein alkuviikosta ostettua valkoista maalia ja eikun sutimaan! Ensiksi tietenkin pihalla pieni hiominen hiomapaperilla:

IMG_0036-normal.jpgIMG_0037-normal.jpgIMG_0039-normal.jpg

Ostin vesiohenteista valkoista maalia ja sudin, yhteensä näille tuli hintaa vajaa 10 euroa. Myyjä antoi yllättäen väärän maalipurkin. Tarkoitus oli ostaa kalustemaalia, mutta myyjä tyrkkäsi käteeni sävyä selvitettyään jotakin ikkunamaalia, enkä sitten kotona virheen huomattuani enää jaksanut lähteä takaisin kaupunkiin. Ihanhan tuo asiansa ajoi tämäkin ja hyvin tarttui. Tarttui sekä hyllyyn, lattiaan että käsiinkin :0)

IMG_0040-normal.jpgIMG_0043-normal.jpgIMG_0046-normal.jpgIMG_0044-normal.jpg

Maalipinnasta tuli, sanoisinko "rouhea", eli oman käden jälki näkyy kyllä hyvin. Eikä haittaa yhtään, sen takia maalasinkin hyllyn vain kertaalleen. Hyllyssä ei ollut valmiina mitään seinäkiinnikkeitä, joten kävin Clas Ohlsonilta ostamassa pari hyllynkannatinta sekä pieniä kulmarautoja. Vähän jännitti, että halkaiseeko ruuvit ylä- ja alahyllyt, mutta löysin kaapista sopivasti pieniä ruuveja, jotka oli pituudeltaan juuri eikä melkein! Sitten hieman pidemmillä ruuveilla seinään kiinni, eikä ainakaan vielä ole kuulunut rumahdusta! :-D

IMG_0081-normal.jpgIMG_0082-normal.jpgIMG_0085-normal.jpg

Hylly meni siis keittiöön kuiva-aine/maustehyllyksi. Paikka hyllylle on hieman huono (heti jääkaapin vieressä), mutta täytyy jääkaappia muistaa aukoa tästä eteenpäin hieman varovaisemmin, ettei ovi kopsahtele hyllykköön. Löysin Kuusankosken reissulta Tigeristä kivoja pikku maustepurkkeja, joita olisi voinut kyllä ostaa enemmänkin. Hintaa oli nimittäin hurjat 50 senttiä kappale. Tälläinen siitä sitten kaikkinensa tuli:

IMG_0087-normal.jpgIMG_0088-normal.jpgIMG_0100-normal.jpgIMG_0096-normal.jpg

(Felix-purkin kansi saa muuten jossakin vaiheessa maalikäsittelyn niin on mustatorvisienillä sitten vähän kivemman näköinen purnukka)

IMG_0103-normal.jpgIMG_0098-normal.jpgIMG_0101-normal.jpgIMG_0111-normal.jpgIMG_0105-normal.jpgIMG_0108-normal.jpg

Mitäs tykkäätte? Minä tykkään ainaskin :0)

Eilen alkoi muuten myös uusi kasvatusoperaatio. Aiemmin istetut mangot ovat lähteneet itämään ja niiden kaveriksi istutettiin nyt tälläisiä:

IMG_0089-normal.jpgIMG_0092-normal.jpg

Tässä on Litsejä ja Kumkvatteja, mutta en nyt muista kummat oli kumpia. Nuo karvaiset pallerot oli aika omituisia, koostumukseltaan sellaista hyytelömäistä. Keltaiset pylperöt taas maistuu lähinnä appelsiinilta, ja mikä outoa, nuo syödään kuorineen. Voihan tuo olla ettei hermo kestä noita istutuspurkkeja katsella, netissä nimittäin luki että näiden itäminen voi kestää jopa useita kuukausia! No mutta yritetään :0)

Ensi viikon pe 18.10 muuten soitellaan sitten täällä Joensuussa Teatteriravintolassa, tulkaahan paikalle!!

Nyt iltapalan laittoon ja kohti unimaata että jaksaa taas hektisen viikon. Koiratkin lenkin päälle makoilee minun jalkojen päällä jo ihan reporankoina. Soon moro!