Nyt ensimmäisenä pahoittelut kun en ole postannut viime tiistain jälkeen. Lähdettiin keskiviikkona Jarkon kanssa mökille ja sillä reissulla olen edelleenkin, tosin tällä hetkellä olen vanhempieni luona Outokummussa. Innostuin jo tuossa silloin viime viikolla että nyt saan taas kuvia postauksiin, mutta niin vaan se toinen läppäri pimeni taas kerran. Kuvia kyllä on, mutta ei ole ohjelmaa millä muokata niitä, mutta eiköpä noita voi kauhistumatta katsoa ilman muokkauksiakin :0)

IMG_0017-normal.jpgIMG_0038-normal.jpg

Oli kyllä kiva reissu eikä meinattu malttaa tulla mökiltä pois taas ollenkaan. Kelit oli ihan mahtavat, mitä nyt perjantaina oli pilvisempää ja pikkuisen satoi. Joensuussa oli ilmeisesti ollut kovempaakin rajuilmaa, mutta tuonne 50km päähän ei rajuilmat yltäneet; kerran taidettiin kuulla ukkosen jyrinä perjantai-iltapäivän aikana. Otettiin kyllä ihan rennosti koko reissu ja minäkin olen nyt ihan koukussa kalastukseen. Mukavaa touhua ja sain ensimmäisen hauen kalastettua ja eilen tosi ison ahvenen! Sain virvelöityä myös mm. puun, pohjan, kiven, veneen ja Jarkon jalankin.. Onneksi en osunut kummankaan päähän! Mieluummin särjen silmä kalan syöttinä kuin oma.

IMG_0044-normal.jpg

IMG_0050-normal.jpg

Joka ilta kävikin sitten niin että lähdettiin joskus illalla kalaan ja tultiin vasta reilusti puolenyön jälkeen takaisin rantaan. Siinä kun sitten laitetiin iltapalaa, grillattiin ja lämmitettiin saunaa niin johan kello hurahti reippaasti aamun puolelle ennenkuin uni voitti. Taisin joskus aiemmin kirjoitella että penskana tykkäsin kalastaa tosi paljon iskän kanssa, mutta näin aikuisiällä ei ole oikein ollut kalaseuraa kenen kanssa moista harrastaa. Nyt tulikin kyllä otettua muutaman päivän aikana varmaan parin vuoden kalastukset kiinni ja berberi on ihan hellänä veneessä istumisesta :0) Ja madotkin pystyin taas alkuyökötyksen jälkeen laittamaan itse koukkuun ja irroittamaan sen ensimmäisen hauen minkä sain. Eihän se iso hauki todellakaan ollut, mutta minulle oli! Se kun saatiin veneeseen ja oli aika heittää kala takaisin järveen kasvamaan niin iski kyllä aikamoinen pelotus. Meni n. 10 minuuttia ja montakymmentä Jarkon "Ota vaan kulta, kyllä sie uskallat, melkein jo onnistu" - kannustuslausetta ennenkun sain napattua hauesta kiinni ja heitettyä sen takaisin järveen. Olin kyllä ylpeä itestäni! :0) Hassua. Parina päivänä saatiin tosiaan myös hyvät ahvensaaliit ja kahtena iltana, viimeksi eilen sitten savustettiin ahvenet. Voitte uskoa että maistui hyvältä, siis aivan taivaallisen herkullista! Ruodothan niissä on inhottavia mutta kyllä niistäkin selviää kun ruotii tarkkaan. Saatiin myös aika janoinen koira yöksi mökkiin, kun Helmi oli sillä aikaa kun oltiin yöllä vielä pihalla, kaivellut kalojen suolatut perkeet roskiksesta. En tainnut nukkua viime yönä montaakaan minuuttia kun ravasin koko ajan joko juottamassa tai pissittämässä koiraa pihalla. 

IMG_0026-normal.jpgIMG_0030-normal.jpg

Nähtiin reissun aikana muuten mm. järven yli uiva piisami, järven yli uiva minkki jonka lokit yritti teurastaa, lepakoita, joutsenia, hanhia, oravia ja uusimpina tulokkaina siilejä. Tosi ihana että mökin ympäristössä on siilejä niin ei tarvitse niin pelätä käärmeitä. Siileille jätettiin sinne isot kasat kalaa ja koirannappuloita ruuaksi niin on sitten piikkipalluroillekin apetta. Toinen siili intoutui niinkin tuttavalliseksi että käveli minun jalan päältä ja parina päivänä se tuli jo rappusille syömään koirien ruokakipolle. On ne ihania otuksia! Aloin taas miettimään omaa Ulpu-siiliä, joka oli siis Afrikkalainen kääpiösiili. Ulpu kuoli muutama vuosi sitten ja nyt kun seuraili luonnonsiilien touhuja niin tuli sellainen olo, että voi että oma piikkipallo olisi taas ihana rapistelemassa ja puksuttelemassa kotona. Mutta ehkä taas jonain päivänä palailen senkin harrastuksen pariin. Perjantaiyönä kuvailin sateen jälkeen pihalla ja kaste kasveissa näyttää kuin niissä olisi timantteja! 

IMG_0037-normal.jpgIMG_0031-normal.jpg

Tänään palattiin sitten takaisin sivistyksen pariin, käväisin nopeasti kotona ja ajelin vanhempien luokse. Minun kummityttö on kesälomalla täällä mummolassa. Käytiin eräällä lammella uimassa, kalassa ja paistamassa makkaraa. 

Vaan nyt iltapalalle ja nukkumaan! Hauskaa viikkoa! :0)

Ps. Dieetti on luonnollisesti mennyt päin persauksia kun en ole ollut kotona. Mulla on niin lihava olo että ihan yököttää enkä tahdo katsoa peiliin. Ja silti söin tänään sitä makkaraa, hyi hittolainen. No, jospa se tästä, taas kerran ;0) Kunhan tästä kotiudun normiarkeen niin kotona sitten taas sali ja rullaluistimet kutsuu. Joopajoo..