Minulla on nyt ilmeisesti jonkinlainen pesänrakennusvietti päällänsä, kun koko ajan pitää olla jotain uutta askartelemassa kotiin. Olen jo monta vuotta aika ajoin harkinnut lihansyöjäkasvin hankkimista ja tänään lopulta sen tein. Kukkatalo Joensuussa meni konkkaan ja siellä oli lähes kaikki tuotteet ja viherkasvit 70% alennuksessa. Tälläinen sieltä sitten mukaan lähti:

IMG_0009-normal.jpgIMG_0011-normal.jpgIMG_0010-normal.jpgIMG_0012-normal.jpgIMG_0008-normal.jpg

Kyseessä on lihansyöjäkasvien sukuun kuuluva "kannukasvi" Nepenthes Sarracenia. Tai näin ainakin kuvien perusteella netistä tutkailin, liikkeestä en saanut sen kummempaa lajimääritelmää enkä hoito-ohjeitakaan. Lueskelin tuossa, että idyllisimmät olot kasville saisi kun rakentaisi sille terraarion. Veikkaanpa että tästä saan taas seuraavan hieman pitempiaikaisen projektin, jos vaan saan tämän kestämään hengissä.. Kasteluvetenä suositellaan käytettävän sadevettä tai lumesta sulatettua vettä. Laitoinkin äsken ulos kipon, kun yllättäen vettä tulee taas tuutin täydeltä. Tämä Lihis on muuten luetun mukaan myös erinomainen ratkaisu banaanikärpäsongelmaan!

Jatkan tutkimista ja pikku terraarion suunnittelua. Olisi kyllä aika hauska kun vaikka tuossa pianon tai lipaston päällä olisi pikkuruinen lasikuutio, jossa Late saisi kasvaa rauhassa :0) Eli eikun tutkimaan kirppareita..