Lauantaipäevee! 

Leipä paistuu uunissa, aurinko paistaa ja muutenkin on ihan kiva fiilis! Entäs teillä? En ole pariin päivään ehtinyt kirjoitella kun on ollut niin paljon tekemistä. Torstaina tein ahkerasti myyntiä ja tuloksena olikin pari kivaa keikkaa. Ensi viikolla taas jatkuu. Kuuden jälkeen lähdin sitten ajelemaan taas porukoiden luo, koska perjantai aamuna käytiin äitin kanssa Noora kyytiin ja hurautettiin Kuopion Matkukseen ostoksille. Tuli kierreltyä Ikeassa ja muutama tunti muitakin kauppoja. Minun piti vaan lähtee noille shoppailijoille kuskiksi ja ainut mitä minun oli tarkoitus ostaa oli leipävuoka. Jotenkin kummasti tulin kuitenkin kahden täyden ostoskassin kanssa takaisin?! Rahaa ei onneks mennyt kauheasti, tuli tehtyä aika kivoja löytöjä!

Ikeasta löytyi taas vaikka mitä.. Leipävuuan lisäksi mm. ihania servettejä ja kangasta. New Yorkerista tein ihan älyn hyvän löydön josta olen erityisen iloinen.

SDC13662-normal.jpg

Arvatkaa paljonko nämä maksoivat? YHDEN EURON! Olen ihan fiiliksissä vieläkin. Pienestä sitä ihminen piristyy. Lisäksi kun löysin New Yorkerista vielä ihanan sähkönsinisen kaulahuivin niinikään eurolla sekä keikoille passelin mustan boleron 5 eurolla niin voi että! Ihan perfect. En yleensä löydä mistään tarjouskenkiä, koska mulla on niin iso leipälapio jalkana. Kun kengänkoko on 41-42 niin harvemmin löytää mitään kivoja kenkiä. Mutta nämä olivat vielä hyväntuntuiset jalassakin, kävelin näillä sitten loppupäivän. Eikä siinä vielä kaikki! Löysin myös toiset kengät, ne maksoi kylläkin 19.90e mutta oiskos nämä voinu jättää ostamatta? Ei :0)

SDC13663-normal.jpg

Hyvät kengät huijata että omistaisi kapoisat koivet. Ja noiden tolppakorkojen ja paksun pohjan ansiosta näillä tuntuu kun kävelisi ihan tavan kävelykengillä. Ei puhettakaan siitä, että olisi tunne että keikkuu liian korkeilla koroilla tai näyttää kävellessä ihan jaska housussa olevalta ankalta. Näissä on toki korkoa aika paljon, joten olen nämä jalassa 190cm pitkä. Järkyttävää. Haluaiskos joku lahjoituksena vaikka 15 cm? Mulle riittäisi vähempikin mitta ihan mainiosti :0) Olen saanut kehitettyä itselleni huonon ryhdin, koska varsinkin yläasteella häpesin pituuttani ihan älyttömästi. Kaikki kaverit oli ainakin sen 15 cm lyhyempiä, puhumattakaan pojista. Sitten kun sitä yritti näyttää lyhyemmältä lösöttämällä huonossa asennossa, niin on se selkä sitten tainnut vääntyä ihan lopullisesti. Ja tiedättekös, kyllä tämä pituus vaan sitä pariutumistakin vaikeuttaa. Ei ole todellakaan helppoa löytää kivaa miestä jolla vielä olisi pituuttakin. Ei kai sillä pituudella pitäisi olla väliä, mutta itse kyllä ahdistun tilanteessa jossa mies on ihan kamalasti itseäni lyhyempi. Siinä kun tuntee itsensä ihan jättiläiseksi. Haluan kuitenkin tuntea oloni miehen rinnalla turvalliseksi ja naiselliseksi, enkä kauheaksi sotanorsuksi jonka tehtävä on suojata miestä. Minua myös kiusattiin ala- ja yläasteella aika paljon ja varmaan suurin syy oli juuri pituus. Annankin vinkin, jos haluaa saada minut vielä näin aikuisenakin itkemään niin kannattaa ehdottomasti haukkua kirahviksi :0) Jos tätä blogia muuten lukee joku minun vakkarikiusaajista, niin ähäkutti teille. Ettepä saaneet tehtyä minusta maailmaa pelkäävää rassukkaa vaikka kovasti yrititte, päinvastoin teidän typeryyden ansiosta olen älynnyt monia asioita elämästä ja itsestäni. Onkohan lukijoissa muita pitkiä tyttöjä? Oletteko saaneet kärsiä pituudesta jotenkin tai oletteko hävenneet itseänne pituuden takia?

Mutta takaisin päivän aiheeseen! Jatketaanpas niistä ihanista ostoksista. Ikeasta ostin palan kangasta. Ajattelin, että nyt kun on se ompelukone niin ompelen itse koirille makuualustan. Äitin ohjeistamana sainkin sen tehtyä alusta asti ihan itse! Olen kovin iloinen ja ylpeä itsestäni. Makuualustan sisälle ompelin kiinni vanhan froteepyyhkeen, joten alunen on helppo heittää pyykkikoneeseenkin. Ja ihan hyvin tuntuu kelpaavan, Helmi köllähti alusen päälle saman tien rellottamaan. Pipsa testaili sitten vähän hillitymmin.

SDC13620-normal.jpgSDC13618-normal.jpgSDC13623-normal.jpg

Samalla kun tein tuon alusen, ompelin taas tyynynpäälliset aiemmin Ikeasta hankitusta kankaasta. Tuosta yhdestä 8 euron kangastilkusta sain siis kolme taulua sekä kaksi tyynyä. Tyynyistä tein pitkulamalliset ja laitoin ne keittiökaluston penkille.

SDC13634-normal.jpgSDC13631-normal.jpg

Ikeasta löytyi lisäksi ihan mahottoman söpöt kahvikupit! Oli pakko saada ne heti käyttöön ja kahvia kun en juo eikä teetä tehnyt mieli niin tein pirtelön. Tänään laitoin pirtelöön seesaminsiemeniä, soijarouhetta, kurpitsansiemeniä, banaania, avokadoa, mustikkaa, puolukkaa, rahkaa ja maitoa. Tuli hyvää ja ah niin terveellistä! Eilinen meni nimittäin porsastellessa.

SDC13656-normal.jpg

Tigeristä löytyi ihania servettejä! Ja hauskan värisiä pillejä! On se niin mukava piristää ruokailua kivoilla serveteillä ja muulla krääsällä. Vaan kuten sanoin, eilinen meni siis ihan muulla linjalla kuin terveyspirtelöitä juodessa. Eilinen lämmin ruoka on tässä:

SDC13610-normal.jpg

NAM! Ja röh röh. Illalla söin vielä vähän sipsejä ja ison Tupla-patukan. No mutta oli perjantai.. Tänään taas sitten vähän kevyemmin. Tuo ruoka on sellaisesta paikasta kuin Daddy's Diners. Paikka on sellainen 50 -luvun henkeen tehty ravintola. Olen itse pitkään toivonut tälläistä paikkaa tänne Joensuuhun ja puolivakavissani joskus jopa miettinyt sen perustamista, vaan nyt joku kerkesi ensin. Rakastan 50 -lukua ihan älyttömästi ja yllättäen minusta tuo paikka oli ihan mahtava. Jos joku joskus löytää jostain tämän tyylisen ruokapöydän tuoleineen,  niin saa vinkata minulle, tahtoo! Tähän paikkaan verrattuna "minun" dinersissä olisi myös 50-luvun henkeen pukeutuneet työntekijät sekä viikonloppuisin livemusiikkia. Mutta parempi etten perusta tälläistä ruokapaikkaa koskaan, koska söisin itse ravintolan konkurssiin.

SDC13609-normal.jpg

SDC13604-normal.jpg

SDC13603-normal.jpg

Käytiin pitkästä aikaa kävelemässä Pylleröitten kanssa tunnin reipas lenkki. Kunnon lenkit on jääneet selkäkipujen takia aika vähälle viime aikoina, mutta jospa tämä tästä hiljalleen. Oli niin hyvä mieli ulos lähtiessä kun aurinkokin paistoi että nappasin oikein kuvan. Laitoin ensimmäistä kertaa tuon uuden softshell -takin päälle kun pakkasta ei ollut paria astetta enempää. Jalkakäytävätkin oli osin jo sulaneet, ihan mahtavaa oli lipsutella pikkuisen jo asfaltillakin! Takki oli ilmeisesti hyvä ostos, sillä se piti tuulen poissa mutta ei kuitenkaan hautonut niin älyttömästi että olisi höyry noussut kotona kun takin riisui pois.Huomenna yritän mennä hiihtämään.

SDC13668-normal.jpg

SDC13600-normal.jpg

Kotiin tullessa kävin postilaatikolla ja se oli majorluokan virhe. Meni hyvä fiilis ja loppu viikonloppu ihan pilalle kun sähkön tasauslasku oli tullut. Vaivaiset 324 euroa puolelta vuodelta. Höhhöh. Voin tunnustaa, että muutama voimasana tuli kyllä vuodatettua. Odotin nimittäin korkeintaan 150 euron laskua. No mutta, minkäpäs näille voi. Tein lenkin jälkeen savulohisalaatin ja söin leipää, jota postausta aloitellessa tuossa päivällä paistoin. Kyseessä oli Ikean leipävalmiste, johon sekoitetaan vain vettä, annetaan kohota ja paistetaan tunnin verran. Ihan hyvän makuista oli, vaikkakin aika kuivaksi onnistuin sen paistamaan. Salaattiin laitoin jäävuorisalaattia, porkkanaa, kurkkua, keitettyä kananmunaa, paahdettuja maapähkinöitä, kurpitsansiemeniä sekä sitruunalla, tillillä ja kalamausteella maustettua kermaviilikastiketta. Vei kielen mennessään :0)

SDC13678-normal.jpgSDC13675-normal.jpgSDC13652-normal.jpg

Mulla olis vielä vaikka mitä turinoitavaa, mutta taidan jättää jotain huomisellekin. Rauhaisaa ehtoota kaikille! :0)