Hih hellettä!

Kylläpä tarkenee. Läskit oikein jaloissa tirisee ja ihan tuntuu kun silava sulaa paikallaan ollessakin. No ei vaan, mukava kun on pitkästä aikaa lämmintä! Juhannus oli ja meni hyvinkin rauhallisesti, oltiin ihan kotosalla Jarkon kanssa. Juhannuksen hurjin reissu oli lauantain ilta-ajelu abc:lle :0) Minusta on sellainen kotihiiri viime vuosina tullutkin, että harvemmin enää mitään suurempia hurjuuksia kaipaakaan. Tuleva viikonloppu menee kuitenkin reissatessa pitkin poikin maakuntaa poikien kanssa, kun perjantaina lähdetään keikalle Juukaan ja lauantaina Tohmajärvelle. Sopivasti onkin sitten luvannut viikonlopuksi ukkosia, kun soitetaan ekaa kertaa ulkoilmatapahtumassa. Tohmajärvellä on niinkin hauska tapahtuma kuin Potsipäivät! :-D Ei voi olla tulematta hyvälle mielelle tuosta nimestä. Vähän jännittää kun ilmeisesti nuo päivät on aikamoisen suosittu tapahtuma tuolla Keski-Karjalan alueella. Mutta eiköhän se ihan hyvin mene :0)

Tänään käväistiinkin asioilla Kuopiossa ja siinä kotimatkalla sitten Jarkon porukoiden luona. Kotosalle päästyä menin touhuilemaan takapihalle. Tarkoituksena oli kyllä lähteä rullaluistelemaan kun keli oli niin hyvä, mutta onneksi käytiin eilen sentään pitkällä iltalenkillä niin ei tullut niin suuret omantunnontuskat. Koira rukat kyllä meinasi saada lämpöhalvauksen, varsinkin Helmi. Helmi on vähän pullukka niin hän ei jaksa lenkkeillä ihan yhtä kovaa kuin siskonsa, varsinkaan juoksulenkeillä. Tein taas takapihalla kaikkea muuta paitsi kävin ruohonleikkurin ja ajoin ruohon, joka siis olisi ollut hyvinkin tarpeen. No enivei, tongin taas aikani noita ihania ryytimaitani ja laittelin kaikki muutkin taimet sisältä ulos. Sisällä eivät tuntuneet kasvavan enää viimeisten viikkojen aikana ollenkaan, joten jospa ne tuolla ulkona vaikka saisivat kasvupyrähdyksen. Eilen muuten nostettiin ensimmäistä kertaa satoakin maasta! :-D Eli yksi retiisi. Mutta se on ihan oikea retiisi, eikä pelkkä varsi. Tässä todiste:

IMG_0019-normal.jpg

Myös jokunen aika sitten hankittu tomaatintaimi on hurjiintunut kasvamaan! Katsokaa. Mittaa on varmaankin n. metrin verran. Kukkia ei vielä ole ilmaantunut kuin muutamia, mutta toivossa on hyvä elää että saisin edes yhden tomaatin.

IMG_0049-normal.jpgIMG_0020-normal.jpg

Myös ensimmäinen (ja ainoa) mansikka on tuloillaan! Oregano on villiintynyt aivan täysin ja salaatitkin pöhisee ihan kivaa vauhtia. Mitä lie salaattia, olikohan tammenlehteä. Mutta tuohon toiseen salaattiin on iskenyt joku tuholainen :( Etana tahi joku joka on syönyt lehtiin reikiä. Törkeää vahingontekoa ja toisen omaisuuden tuhoamista sanon minä :( Ruohosipulin olen tainnut syödä aika tarkkaan pois sitä mukaa kun se on kasvanut :0)

IMG_0030-normal.jpgIMG_0031-normal.jpgIMG_0037-normal.jpgIMG_0045-normal.jpgIMG_0046-normal.jpg

Sisälläkin voidaan hyvin ja paksusti! Keittiön pöydällä majaileva basilika ja ulkona olevasta oreganosta kasvatettu toinen oregano voivat ihan hyvin. Olen itse asiassa tosi yllättynyt tuosta basilikasta, kun se tuntuu olevan arka kaikelle häiriölle. Mutta tuossa ikkunan ääressä se on onneksi viihtynyt hyvin. Ulos en sitä laita, kun siellä se kuolee kuitenkin.

IMG_0010-normal.jpgIMG_0011-normal.jpgIMG_0012-normal.jpg

Huomenna onkin sitten touhukas päivä. Päivällä yritän kovasti käydä salilla ja luistelemassa (jos kuumuudelta kykenee, huomisesta eteenpäin on annettu hellevaroitus). Siitä mennäänkin sitten tiistaiseen tapaan treenikselle ja treeneistä suoraan lähdetään pöristelemään mökille. Yritän muistaa tällä kertaa ottaa kameran mukaan, jos vaikka saisi jotain kivoja luontokuvia loppuviikolle.

Mutta nyt iltapalalle (dieetin kunniaksi pakastepitsa ja suklaapatukka) ja katsomaan Harry Potteria! Ihanaa viikkoa ja nauttikaa lämmöstä! :0)