Huh!

Kävin tunnin hiihtolenkillä ja nyt on niin lötköpötkö olo että voisi oikaista yöunille. Kävin Pyhäselällä järven jäällä hiihtelemässä, sinne olikin tehty tosi hyvät ladut. Muutaman kerran meinasin pyllähtää hanurilleni, mutta muuten reissu onnistui ilman suurempia kommelluksia. Aurinko paistoi sopivasti melkein koko ajan ja kyllä hiki virtasi! En ole kahteen viikkoon oikein liikkunut ollenkaan, joten kyllä huomaa miten kunto laskee äkkiä. En tiedä paljonko matkaa meni, en hiihdä kovin kovaa kun en siinä niin taitava ole, mutta veikkaan että ainakin 7-8 km kerkesin sivakoida ennen kuukahdusta. Ja onnistuin luistelemaankin aika pitkän osan matkaa. Lenkin jälkeen tein vielä takapihalla hetken lumitöitä.

hiihto-normal.jpg

Ennen lenkkiä tein pirtelön, se antoi ihan mukavasti virtaa. Ulkoilun jälkeen tein taas savulohesta salaatin ja tänään lisäsin joukkoon myös rucolaa ja Romaine -salaattia. Ostin salaatit perjantaina ja eilen laitoin ne multiin. Arvelin jos niitä saisi pidettyä hengissä edes hetken, toiveissa oli myös että niistä ehkä saisi satoakin. Toiveiksi tosin taisi jäädä ainakin rucolan suhteen, koska se oli yön aikana nuupahtanut ja näyttää nyt ihan kuivaneelta. Ei tainnut tykätä mullan vaihdosta. Ripottelin ruukkuun myös tillin siemeniä jos ne vaikka sattuisivat itämään. Ruukkuna toimii mummon vanha valurautainen kattila.

SDC13648-normal.jpg

Eilen laittelin myös vähän pääsiäistä kotiin. Kauheasti en pääsiäiskoristeita yleensä laita, mutta jotakin on kiva laitella ja ostaa kukkia. Otin eilisellä kauppareissulla maljakkoon tulppaaneja ja tällä kertaa tarkistin vähän tarkemmin kimpun kunnon.

SDC13680-normal.jpgSDC13659-normal.jpg

SDC13629-normal.jpg

SDC13638-normal.jpg

SDC13644-normal.jpg

Noiden salaattien lisäksi laittelin jo jotakin siemeniä multiin. Minun tuurilla en kylläkään saa yhtäkään siementä itämään, mutta yrityshän se on tärkeintä :0) Minusta on hauska seurata nouseeko taimia ja vielä hauskempaa on seurata tekeekö ne mitään hedelmää tai kukkaa. Tällä hetkellä yritän siis kasvattaa avokadoa, sitruunaa, kääpiöauringonkukkaa, isoa auringonkukkaa, chiliä ja jotakin kukkaa jonka nimen olen jo unohtanut (EDIT: olikohan se joku Asteria?). En tiedä olenko vähän aikaisessa noiden istutusten kanssa mutta kohtahan se huhtikuu jo on. Ei kai se ole niin justiinsa. Salaatit, pavut ja herneet jätin sitten odottamaan kasvimaata. Haaveilen jo siitä että kesällä pääsen tassuttelemaan takapihalle ja saan napsia herneitä tahi yrttejä tahi edes jotakin omasta penkistä! Mutta uskon että ne mitä saan sieltä napsia on rikkaruohoa ja voikukkaa.

SDC13636-normal.jpgSDC13649-normal.jpg

Kuten kuvasta näkyy, Enkelin sitruuna on tiputtanut lehdet ja jäljellä on enää tököttävä varsi :( Se ei kuitenkaan tunnu olevan vielä täysin kuollut, joten annan sen olla vielä ruukussa. Ajattelin myös laittaa uusia sitruunansiemeniä multaan. Jonain päivän aion kyllä Enkelin kunniaksi sen sitruunan saada kasvatettua, menköön siihen sitten vaikka loppuikä aikaa. 

Vaan ei jummijammi on väsynyt olo, taidan oikaista sohvalle. Mikko on tulossa myöhemmin kahville niin taidan yrittää ottaa tirsat (minun tirsat on siis silmät kiinni makaamista ilman unta) ennen sitä. Ihmettelen muuten sitä miten jotkut ihmiset piristyvät liikunnassa ihan älyttömästi? Minua se kyllä väsyttää, ainakin tälläinen rehkintä mitä harvemmin tulee tehtyä ja mihin kroppa ei ole tottunut.

Mutta nyt ZZZZZZZZZzzzz.. :0) Heipa!