Innostuttiin tuossa virittelemään uusi elukkaprojekti tänne minun luo. Jarkko on harrastanut kauan akvaarioiden kanssa touhuamista, joten päätettiin sitten hyödyntää hänen vanhoja kamoja, joille ei enää ollut käyttöä. Sain siis pienen akvaarion perusteille! :0) Vähän piristystä ja uusia juttuja taas elämään.

Projektihan piti aloittaa tietenkin sillä, että piti löytää sopiva pöytä tankin alle. Kyseessä on pieni akvaario, vain 120 litrainen, joten se vie juuri sopivasti tilaa pienessä asunnossa. Kiertelin muutamaan otteeseen kirppareilla ja kierrätyskeskuksella, ja perjantaina lopulta tärppäsi. Löysin jostakin puusta kasatun hyllykön, joka maksoi hurjat 8 euroa.

IMG_0002-normal.jpgIMG_0003-normal.jpg

Eikun vaan taas suti käteen ja perjantai-ilta hurahtikin ihan nopsaan pöytää laitellessa. Maalasin pöydän samalla maalilla kun hyllykön aiemmin, ja maalia jäi edelleenkin pieni liru purkin pohjalle. Eli aika riittoisaa tavaraa, varsinkin kun ohensin sitä vielä hieman vedellä.

IMG_0020-normal.jpgIMG_0021-normal.jpg

Yhden kulman alle piti laittaa hieman paperia. Joko hylly keikkui tai minun lattia on vino.

Sittenpä haettiin akvaario, tarkistettiin veden pitävyys ja eikun pesuhommiin. Puolet hiekasta löytyi kirpparin kautta (n. 10l 5e), puolet (valkoinen hiekka) ostettiin eläinkaupasta (n. 11e). Sitten kävin varastosta hakemassa kiviä, simpukoita sun muita juttuja joita olen vuosien aikana kerännyt ulkomailta ja asettelin koristeita pohjalle parhaani mukaan. Tällä hetkellä vesi on kypsymässä, eikä akvaariossa ole vielä muuta kuin hiekat, osa kasveista ja koristeet. Projekti siis jatkuu kunhan vesi on asukeille sopivaa. Tarkoituksena olisi laitella akvaarioon ainakin rapu, miljoonakalaparvi sekä monneja. Ensi viikolla saan sinne myös lisää kasveja ja kasveista odotan erityisen paljon lummetta! :0)

IMG_0024-normal.jpgIMG_0026-normal.jpgIMG_0008-normal.jpgIMG_0009-normal.jpgIMG_0012-normal.jpgIMG_0016-normal.jpgIMG_0017-normal.jpgIMG_0019-normal.jpgIMG_0013-normal.jpg

Helmi sai toissapäivänä lääkityksen. Heti kun pääsin hehkuttamasta, ettei oireita ole tullut, alkoi pullero yskimään perjantaiaamuna. Saman tien aloitettiin sitten sydänlääkitys ja nesteenpoistolääkitys. Sydänlääke menee kerran päivässä ja nesteenpoisto kaksi kertaa päivässä loppuelämän ajan. Toivottavasti tuo loppuelämä olisi vielä pitkänsorttinen. Potilas katseli eilen Uunoa sohvalla hyvinkin rennosti :0)

IMG_0032-normal.jpg

Hyvää alkavaa viikkoa! :0)