Toivottavasti teillä kaikilla oli mukava ja sellainen joulu, millaisen siitä halusittekin tehdä! Täällä pyhät sujui oikein mukavasti ja rauhallisesti. Yllättäen päivät on hurahtaneet lähinnä syömisen merkeissä, joten lienee aika tehdä taas se kuuluisa uuden vuoden lupaus muutaman päivän päästä.. Jos yrittäisi luvata edes sen, että karistaisi nämä jo tehokkaasti ennen joulua kertyneet joulukilot pois! :0) Olo on kuin syöttöporsaalla, jenkkakahvat hyllyy kävellessä ja vain omena puuttuu suusta.

Aattoa vietin ensimmäistä kertaa poissa kotoa, oli mukavaa mutta tavallaan myös outoa. Vietimme tosiaan joulua siskon lasten ja muun perheen kanssa jo viime viikonloppuna, joten aaton vietimme sitten Jarkon kanssa ihan kahdelleen. Syötiin jouluinen aamupala ja loppupäiväksi ajettiin Jarkon mummon luokse kyläilemään ja syömään. Ilalla sitten, yllättäen, syötiin jouluruoka myös kotosalla, saunottiin ja katsottiin vanhoja Disneyn piirrettyjä. Ajatushan lähti siitä, kun telkkarista tuli perinteinen Samu Sirkan Joulutervehdys ja kerroin Jarkolle, että vuosiin en ole nähnyt lempipiirrettyäni, jossa Mikki, Hessu ja Aku lähtevät asuntovaunulla reissuun ja syövät matkan aikana maisseja. En ole aiemmin tullut ajatelleeksi että netistähän sitä nekin löytyvät! :0)

Mutta tässäpä muutamia kuvia meidän joulusta. Tein ensimmäistä kertaa jouluruuat kotiinkin ja paistoimme aaton vastaisena yönä kinkun ja karjalanpaistin. Aattoaamuna tein vielä munavoin ja sienisalaatin. Karjalanpiirat saatiin minun äidiltä. Lanttulaatikon ostin valmiina, mutta parantelin sitä hieman sekoittamalla looraan voisulaa sekä kermaa ja annoin looran muhia uunissa miedolla lämmöllä vielä reilun puoli tuntia. Ihan täydestä meni! :0)

IMG_6778-normal.jpgIMG_6782-normal.jpgIMG_6805-normal.jpgIMG_6772-normal.jpgIMG_6648-normal.jpgIMG_6696-normal.jpgIMG_6642-normal.jpgIMG_6629-normal.jpgIMG_6819-normal.jpgIMG_6821-normal.jpgIMG_6817-normal.jpg

Tein aatoksi myös jälkiruuan, jota himottaisi tehdä vaikka tänään uudestaankin, oli se niin hyvää. Olen muutamia kertoja aiemminkin tehnyt erinäisiin juhlapäiviin suklaajäädykettä, jonka reseptiä tällä kertaa hieman muokkasin. Tein jäädykkeen tavallisen suklaan sijasta Daim-suklaaseen ja voi luoja että se oli hyvää!!

IMG_6700-normal.jpgIMG_6704-normal.jpgIMG_6706-normal.jpgIMG_6712-normal.jpg

4 pienen (tai kahden isomman annoksen) Daim-jäädykkeeseen tarvitset:

  • 3 normaalikokoista Daim-patukkaa
  • 100g mascarponejuustoa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 kananmunan
  • Reilun desin kuohukermaa

Laita Daim-patukat hetkeksi pakastimeen kovettumaan. Sekoita mascarponejuusto ja sokeri keskenään. Erota munasta valkuainen erilliseen kippoon ja vatkaa se vaahdoksi. Lisää keltuainen juusto-sokeriseokseen. Vatkaa kerma. Lisää kerma ja valkuaisvaahto vuorotellen varovasti sekoittaen juustoseokseen. Laita Daimit pakastepussiin ja mätki patukat murusiksi lihanuijalla. Lisää suklaamuru taikinaan, jaa pakastuksen kestäviin annoskuppeihin ja anna pakastua yön yli. Ota jäädykkeet sulamaan noin puolta tuntia ennen ruokailua ja NAUTI!!! On oikeasti niin taivaallisen hyvää jälkiruokaa että suosittelen lämpimästi kokeilemaan. On helppo ja nopea tehdä (mutta maistamisen nautintoa joutuu kyllä kitumaan kauan), mutta on kyllä siitä ärsyttävä että sotkee monta astiaa. Mutta voin luvata että maku on niin hyvä että kannattaa hieman sotkea ja odotella. Ja hei jos innostut tätä tekemään niin kerro minullekin tykkäsitkö lopputuloksesta!

Muistakaahan myös se arvonta! Muutama päivä vielä vuotta ja arvonta-aikaa jäljellä. Arvontapostaus löytyy alaspäin rullaamalla muutaman postauksen päästä.

Morot!t