Pahoittelut pienestä postaustauosta, perjantaina piti kirjoitella ja kertoa siitä saliohjelman päivityksestä tarkemmin, mutta eipä nyt näillä näkymin tarvitse mennä salille vähään aikaan. Tämä postaus tulee sisältämään ällöttävää tekstiä ja kuvia joten heikkohermoisten ei kannata jatkaa tätä pidemmälle! :-D

Perjantaina rupesin töiden jälkeen tekemään ruokaa, ystäväni tuli kylään ja siinä leikatessani salaattia veitsi lipsahti ja leikkasin sormeen. Luulin tietenkin aluksi että veitsi vain vähän lipsahti ja sormeen tuli haava. Kiljuin siinä sitten ystävälleni että nyt leikkasin veitellä sormeen ja ystäväni sanoi, että laita sormi kylmän vesihanan alle. Siinä sitten tuntui vesihanan alla että taisi käydä pahemmin, kun kipu oli aika suuri. En uskaltanut edes itse katsoa sormea, vaan ystäväni katsoi sitä ja ilmoitti hyvin rauhallisesti että sormesta puuttuu pää. Ja niin tosiaan leikkuulaudalla köllötteli peukalonpää.. :( Oli vissiin suht terävä veitsi. Eihän siinä muu auttanut kun lähteä päivystykseen ja nyt sitten olen sormi paketissa määrittelemättömän pitkän aikaa. Voitte uskoa että harmittaa, kun juuri sain sen saliohjelmankin. Eihän tällä sormella minnekään nyt voi lähteä painoja tai laitteita nostelemaan.

peukku-normal.jpg

Lääkäri siinä sitten vitsaili että aika hyvän kokoisen palan olet saanut napsautettua irti. Ei naurattanut. Varsinkin kun makasin siinä sängyllä naama valkoisena oksennus kurkussa. Olen "hieman" herkkä kaikelle tälläiselle ja verelle. Mutta sanoi sitten, että pään pitäisi kasvaa takaisin. Kynsi toki kasvaa mutta mietin vain sitä "lihaosaa". Kyseessä ei siis ole mitenkään järisyttävän suuri pala, ei lähtenyt puolta sormenpäätä vaan peukalon päästä se terävin kärki. Mutta ihan tarpeeksi suuri pala, että käsi on nyt sitten paketissa ja sormi toimintakunnoton ja kipeä ties kuinka kauan. Nyt tulee kuva siitä peukunpäästä eilisestä siteiden vaihdosta, älä katso jos olet samanlainen kuin minä ettet kestä nähdä verta tai ällöttäviä asioita.

IMG_0053-normal.jpg

Sormen päässä on tosiaan tuollainen ammottava kraateri ja sivuprofiilista katsoen sormi on tylppä. Hirmu huono kuvakin mistä ei oikein nää todellista kuvaa. Mutta aika hellänä on sormi ollut ja muutaman kerran olen onnistunut jo töksäyttämään sormen johonkin, on tuntunut aika imakalle :-D Näillä mennään sitten niin kauan että haava alkaa rupeutumaan ja umpeutumaan:

IMG_0051-normal.jpg

Onko kokemuksia? Kuinka kauan menee että sormi alkaa parantumaan ja kuinka kauan menee siihen että sormenpää kasvaa takaisin? Mitähän urheilua uskaltaisi harrastaa, ettei haava ärsyynny? Onneksi haava lopetti vuotamasta, koska jos ei olisi lopettanut, sormenpään verisuonet olisi pitänyt laittaa jotenkin kiinni. Ei varsinaisesti kuulostanut mukavalta operaatiolta.

Että sellaista sähläystä taas. Taidan lopettaa ruuan laiton kokonaan ja siirtyä maukkaisiin einesruokiin. Ajelin sitten perjantaina lääkärin jälkeen äitin ja iskän luo, mikähän se siinäkin on että vielä näin aikuisena pitää heti juosta äitin helmoihin kun sattuu jotakin ikävää, kunnon mammantyttö :0) Käytiin eilen sitten kaupassa ja löysin syksyksi softshell ulkoiluhousut. Sattuivat olemaan vielä puoleen hintaan ja samaa sävyä ja materiaalia kuin se takki, jonka keväällä ostin.

IMG_0072-normal.jpgIMG_0074-normal.jpg

Hintaa näille jäi vain 20 euroa. Käytiin eilen myös tarkistamassa yksi sienipaikka ja sieltä löytyikin aika mukava saalis, kanttarelleja sellainen nelisen litraa. Ihan hyvä saalis tunnin reissulle.

IMG_0067-normal.jpgIMG_0068-normal.jpg

Eipä tähän viikonloppuun sitten muuta. Tänään olisi iltapäivällä Kontiolahdessa Juha Tapion konsertti, johon saataisiin kaverin kanssa ilmaisliput. Mutta en tiedä jaksaako lähteä, vaikka Juha Tapio on kyllä yksi suosikkiartisteistani. Nenänpäähän kasvoi vielä kaiken kukkuraksi ihan järkyttävän suuri ja kipeä finni, joten joutuisin laittamaan jonkun naamarin päähän että ilkeäisin lähteä ihmisten ilmoille.

Sellaista tänään, taidan ruveta lukemaan lehtiä ja syömään lohdutussuklaata aamupalaksi.

IMG_0079-normal.jpg

Varovaista sunnuntaita! Pitäkää terävät veitset piilossa.