No nyt on kirppariprojektin ensimmäinen osa valmis ja paikallaan. Laitoin ensimmäisenä valmiiksi keittiönpöydän ja osa peilipöydästä on tällä hetkellä kuivamassa. Iski kamala väsy ruuan jälkeen (tehtiin eilen kaalikääryleitä, nams!), joten ajattelin pitää pienen luovan tauon ja tehdä postauksen tuosta pöydästä. Uusi ("uusi") keittiönpöytä löytyi siis työpaikkani vintiltä ja vuokrantaja möi sen minulle 5 euron hintaan.

IMG_0002-normal.jpgIMG_0001-normal.jpgIMG_0003-normal.jpgIMG_0004-normal.jpg

Aiemmin tänään kerroinkin, ettei tuo kunnostusprojekti mennyt ihan niinkuin piti. Kävin täältä Joensuusta Puuilosta ostamassa aiemmin tällä viikolla näihin pöytäprojekteihin maalia. Arvelin kerralla ostaa isomman pöntön, että riittää varmasti kaikkeen maalaukseen. Myyjältäkin vielä erikseen varmistelin, että kyseinen katto- ja seinämaali sopii myös tälläisen pöydän maalaukseen. Myyjä vastasi myöntävästi, mutta eipä kyllä piru vie sopinut!

IMG_0007-normal.jpg

Tyytyväisenä aloitin maalausprojektin ja kaikki meni hyvin siihen asti kun aloin maalaamaan pöytää toiseen kertaan. Oli majorluokan virhe koko maalin käyttö. Maali meni maalatessa ihan kokkareiseksi, ja sitä yritettiin pelastaa jopa vaihtamalla suti kosteaan keittiösieneen jolla sitten tasoitettiin kökkööntynyt pinta. Annettiin pöydän kuivua seuraavaan päivään, jolloin oli aika tarkastella työn tulosta. No, huono ja epätasainenhan siitä tuli. Päätettiin sitten hioa pintaa hieman ja maalata se vielä kertaalleen. Hiomistyö meni täysin hukkaan, kun hiomispölyä pyyhkiessä huomasimme, että maali irtoaa kostealla rätillä pyyhkiessä. Siis kuivunut sisätilamaali, joka lähtee märällä pyyhkimällä irti! Suosittelen todella lämpimästi.. Ihan peittävä maali, mutta jos käytät tätä johonkin mitä tarvitsee myöhemmin ehkä kostealla pyyhkiä niin maali lähtee irti. Pyyhittiin sitten koko maalikerros pois ja aloitin urakan uudestaan. Kävin Tokmannilta ostamassa samaa maalia, jolla maalasin akvaariohyllyn ja keittiön kuiva-ainehyllykön. Ja jo kahden tunnin päästä maalauksesta pinta oli täysin käsittelykuiva. Eikä lähtenyt pyyhkiessä irti! En jaksa uskoa että tuollaista maalia on olemassa. Siis sitä ensimmäistä versiota. Tai sitten tuo maali ei vain yksinkertaisesti soveltunut tuollaisen pöytäpinnan maalaukseen, vaikka alkuperäistä pintaa oli kyllä hiottu. Ja vaikka myyjä sanoi että kyllä sopii. No mutta nyt pöytä on valmis ja keittiössä paikallaan. Ja kuten aina näissä minun maalaustouhuissa, oma jälki kyllä näkyy eikä haittaa yhtään.

IMG_0037-normal.jpgIMG_0038-normal.jpg

Alapuolen tapetti tahi mikä lie jäi sopivasti kuvaan repsottamaan :-D

IMG_0036-normal.jpgIMG_0035-normal.jpgIMG_0033-normal.jpg

Pöydälle löytyi koristeeksi eilen kirpparilta aivan ihana Riihimäen lasin maljakko ja vanha metallinen tarjotin.

IMG_0010-normal.jpgIMG_0011-normal.jpgIMG_0012-normal.jpgIMG_0018-normal.jpgIMG_0016-normal.jpg

Yhteensä näille jäi tinkaamisen jälkeen hintaa 10 euroa. Tuo maljakko on käsittääkseni Hans Nyqvistin Arki-sarjaa. Kivoja löytöjä molemmat, tykkään kovasti. Pöydällä on myös joskus aiemmin kirpulta löytynyt Arabian teekannu ja äiskän lahjaksi antama harmaa mariskooli.

Kunhan saan tämän peilipöytä- ja tulevan sohvaprokkiksen valmiiksi niin täytyy löytää uusi yöpöytä.. Siirsin nimittäin tuon valkean pinnatuolin makkarista nyt keittiöön ja yöpöydän virkaa toimittaa väliaikaisesti puinen jakkara. Olen kyllä tykännyt tuosta tuolista yöpöytänä tähän saakka erittäin paljon, mutta nyt se oli pakko siirtää keittiöön kun muuten pöytä olisi jäänyt aika vajaaksi istuimien suhteen. Jätin vielä seinän viereen toisen pirtinpenkin, saa nähdä hankinko sen tilalle vielä yhden pinnatuolin vai jätänkö noin. Tällä hetkellä se sopii minusta pöydän ääreen kuitenkin yllättävän hyvin.

IMG_0077-normal.jpg

Mutta nyt jatkan tuon peilipöydän parissa! Palaillaan taas! :0)