Tänään oli ihan turha päivä joka ei meinannut kulua millään; miksi minu sähköposti ei tulla vastaus?! Jaaa miksi minu puhelin ei soi tulla työhaastattelu?! Päätin sitten viihdyttää itseäni, rumpujen pärinää, ruualla! :0) Tein ruishampurilaisia ja rapsakoita lankkupottuja ja jälkkäriksi seesaminsiemen-kaura-pähkinä-mustikkamuffinsseja. Ulkona tuulee ihan järkyttävän kovaa joten paljon kivempaa vaan syödä kuin lenkkeillä kipeällä selällä ja jalalla. 

Kukaan ei tarvinne ohjetta ruishampurilaisten tai jauhelihapihvien tekoon, mutta pari vinkkiä voisin antaa noiden lankkupottujen/ranskalaisten väsäykseen. Yritin saada tehtyä ne uunissa vähällä öljyllä mahdollisimman rapeiksi ja tulos oli yllättävän hyvä. Tässä kuva ja vinkit perässä:

SDC13589-normal.jpg

Viipaloituasi potaatit huuhtele ne lävikössä kylmän veden alla niin tärkkelys irtoaa perunan pinnasta. Tämän jälkeen asettele viipaleet talouspaperin päälle, laita toinen paperi vastakappaleeksi ja painele kuivaksi. Halutessasi voit antaa perunoiden vielä kuivahtaa hetken paperin päällä. Sitten vain potut kippoon ja pikkuluraus öljyä ja halumiaan mausteita perään. Rapeutta perunoihin saa lisää, kun laittaa suolan vasta paistamisen jälkeen. Itse paistoin grillivastuksen alla perunoita n. 25 min 200 asteessa useaan kertaan käännellen. Jälkiuuninappien väliin laitoin ketsuppia, sipulia, salaattia, piffin, paistettua kananmunaa, paprikaa, juustoa sekä pikkuisen valkosipulimajoneesia. Oli hyvvee.

SDC13598-normal.jpg

Muffinssitkin (vai muffinit?) onnistui myös ihan hyvin. En tehnyt perinteisellä muffinssiohjeella vaan itse asiassa muunnellulla tiikerikakun ohjeella. Tällä reseptillä sain muffinsseista edes hitusen kuitupitoisempia ja terveellisempiä kuin normaalilla vehnäjauho-voi-sokerisysteemillä ja pienellä sokerimäärällä näistä ei tullut kamalan makeitakaan. Eli muffinsseihin (n. 13 kpl) tarvitset:

  • 100g voita tai margariinia
  • 0.75 dl sokeria
  • 1 iso kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl verran sekoitusta jossa on seesaminsiemeniä, vehnäleseitä ja kaurahiutaleita
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 rkl maitoa
  • 1.5 dl mustikoita
  • pähkinärouhetta maun mukaan

Vatkaa pehmeä voi/margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmuna koko ajan sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää hiljalleen taikinan joukkoon. Lisää lopuksi maito, pähkinärouhe ja mustikat. Jaa taikina pikkuvuokiin ja paista 170 asteisessa uunissa n. 20-25 minuuttia. 

SDC13596-normal.jpg

Siihen avioliittolain kansalaisaloitteeseen oli muuten tullut eilisen aikana jo yli 100 000 nimeä, mahtavuutta! Huomasin kaverin feissarisivuilta, että kansalaisaloite on tehty myös eutanasialainsäädäntöön ryhtymisestä. Millaisia ajatuksia tämä herättää teissä lukijoissa? 

Aloitteesta pääsee lukemaan lisää täältä mutta kopioin tähän otteen kyseiseltä sivulta löytyvistä perusteluista:

"Jokainen on oikeutettu kivuttomuuteen ja hyvään olotilaan. Joskus on kuitenkin niin, että massiivisista lääkityksistä huolimatta ihminen kärsii ja ei saavuteta toivottua tasapainoa. Suomessa tulisi olla lainsäädäntö, joka tarkoin ohjeistettuna sallisi yksilölle oikeuden päättää omasta kuolemastaan ja kuoleman ajankohdasta lain suomin turvin kun kaikki mahdollinen hoito ja toimenpiteet lääketieteellisesti on suoritettu ja potilaan tilan arvioidaan olevan kestämätön ja epäinhimillinen. Kyse on itsemääräämisoikeudesta omaan kehoon. Käytännössä tämä laki koskisi erittäin kärsiviä ihmisiä vakavissa sairauksissa."

Katsoin kerran dokumentin, jossa englantilainen mies matkusti Belgiaan suorittamaan oman eutanasiansa (tai mitenkä se nyt pitääkin ilmaista). Mies oli vielä ihan suht hyvässä kunnossa kun pystyi matkustamaan ja luonnollisesti ilmaisemaan oman tahtonsa. Tuolla Belgiassa oli sitten joku klinikka minne hän meni ja hän asettui viettämään viimeiset hetkensä ihan tavalliseen huoneeseen. Muistaakseni mukana oli myös joku hänen läheisensä, olisiko hän jopa ollut miehen puoliso. Sitten joku työntekijä kävi antamassa miehelle lääkettä, mies hyvästeli tämän mukana olleen läheisensä ja hetken kuluttua nukahti sänkyynsä. Kyllä tuntuu hurjalta, mutta onko siinä mitään väärää tai rikollista kun tämä kuolemaa halunnut mies teki kaiken täysin järjissään? Joku kuolemaanjohtava kivulias sairaushan hänellä luonnollisesti oli. Muistaako kukaan kyseistä dokumenttia?

Eutanasia-normal.jpg

Wikipedian mukaan aktiivinen eutanasia on Suomessa rikos, josta voi saada jopa kahdeksan vuoden vankeusrangaistuksen. Myös henkilön omasta vakaasta pyynnöstä tapahtuva surmaaminen on rangaistava teko. Toisen henkilön itsemurhassa avustaminen taas ei ole. Minusta nämä on kyllä aika häilyviä termejä keskenään. Mitä mieltä te olette? Tarkoittaako se sitä, että lääkäri ei saisi antaa minulle sairaalassa kuolettavaa määrää lääkkeitä niitä itse pyytäessäni ilman, että joutuu vastuuseen kuolemastani, mutta joku ystäväni voisi nuo lääkkeet minulle toimittaa ja antaa eikä ole syyllistynyt rikokseen?

Pikkuisen lähti nyt aihe lapasesta kun keskiviikon kokkailut päättyi pohdintaan armomurhasta :0) Ja murhasta puheen olleen tunnin päästä alkaa Salkkarit ja siinäkin murhataan tänään yks asukas, hyi. Siispä nyt suihkuun!

Saa kommenteerata! Moikkamoooiiii!!